Kaj lahko nadomesti priljubljene selfie palice?

»Čudežne« palice, ki uporabnikom omogočajo brezskrbno fotografiranje, so v zadnjih nekaj letih pravi hit. Medtem ko se nekateri nastavljajo pred temi na pogled nič kaj posebnimi palicami, pa drugi, tudi mimoidoči, nad njimi obračajo oči.
Kaj lahko nadomesti priljubljene selfie palice?

Verjetno najdaljša selfie palica na svetu (Vir slike: YouTube).

Selfie palice ste zagotovo že videli, morda ste tudi njihov lastnik. Preprosta namestitev telefona, povezljivost z Bluetoothom, priprava pred objektiv ter preprost klik in – selfie je tu. Brez nagovarjanja mimoidočih, če bi si morda utegnili vzeti čas in nas fotografirali.

Fotografije, kot si jih želimo, pa imajo tudi slabo plat. Palica je vendarle z vidika mimoidočih in ostalih prisotnih malce nadležna. Tako med drugim meni tudi vse več organizatorjev prireditev in muzejev. Postale so nadležne. Tako sta se dva glasbena festivala, ki veljata za najbolj prepoznavna na svetu, Coachella in Lollapalooz, odločila vzeti stvari v svoje roke. Prepovedala sta uporabo selfie palic. Za podoben korak so se odločili tudi v bostonskih muzejih in nekaterih londonskih galerijah ter muzejih.

Ponudba je velika, med palicami lahko najdemo tudi tiste, ki so jih lansirale priznane blagovne znamke. Najnovejšo palico je na primer predstavil Nikon. Na trgu so na voljo tudi takšne, ki omogočajo oprijem tablic. Neko ameriško podjetje je namreč pred kratkim predstavilo palico, na katero lahko namestimo iPad. Palica naj bi bila nalašč za iPad 2, a če pomislimo na njegovo težo, je verjetno s takšno selfie palico precej neudobno fotografirati.

Selfie palica: za uspeh je potrebno ujeti trend >>

Človeška domišljija ne pozna meja – na trgu so že izdelki, ki sicer omogočajo podobno kot selfie palice – delanje selfiejev -, a je njihova oblika drugačna. Podo Bluetooth Camero lahko namestimo kamorkoli, za fotografiranje ne potrebujemo pravzaprav nič. Produkt se je predstavil na Kickstarterju in postal pravi hit. Podo je povezljiv z iOS in Android napravami prek Bluetootha.

Dobra alternativa selfie palicam so tudi aplikacije, kot je CamMe Selfie App. Omogoča prostoročno snemanje selfiejev. Pametni telefon moramo namestiti le na določeno razdaljo in selfieji so tu. CamMe Selfie je na voljo za iOS naprave, v kolikor imate telefon, na katerem teče OS Android, pa lahko uporabite Whistle Camera aplikacijo. Žvižg je namreč sprožilec. Aplikacija obljublja izostrene in visokokakovostne fotografije.

Newyorška trgovina s čevlji Miz Mooz se je v luči praznika norcev poigrala in predstavila t.i. selfie čevelj. Bil je posebne oblike, čevelj, ki ga lahko uporabljamo kot vsakega drugega, torej za hojo, na konici, pri prstih, pa je imel posebno režo, v katero vtaknemo telefon. Za fotografiranje bi morali z nogo zamahniti visoko k višku, jo za nekaj sekund pridržati v zraku in se nasmehniti. Selfie čevelj je bil seveda le prvoaprilska potegavščina, je pa podjetju naredil veliko in dobro reklamo.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje