Kaj lahko storite za izboljšanje produktivnosti?

Avtor — 01.06.2015
Za povečanje produktivnosti je včasih dovolj, da spremenite le eno preprosto navado. Lahko je to le preprostejši seznam opravil ali načrtovanje kratkih odmorov med delom. V nadaljevanju si lahko preberete nekaj predlogov, ki jih lahko preizkusite.
Kaj lahko storite za izboljšanje produktivnosti?

Kaj lahko storite za izboljšanje produktivnosti? (Vir: HubSpot.com)

Preizkusite ali bo kateri izmed opisanih predlogov povečal tudi vašo produktivnost.

Seznam opravil je učinkovit, dokler je preprost

Pisanje seznama opravil nam pomaga pri opravljanju nalog. A obstaja nevarnost, da seznam opravil zapletemo in si s tem ustvarimo le še dodatno delo z nasprotnim učinkom. Uporabo seznama opravil čim bolj poenostavite. Če uporabljate mobilno aplikacijo, uporabljajte tisto, ki je najbolj preprosta in ne najbolj popularna. Seznam naj bo sestavljen s ključnimi točkami in ne podrobnimi podatki.

Kratki premori med delom

Namesto, da vztrajate osem ur z neprekinjenim delom, si na dve ali tri ure vzemite kratko pavzo. Načrtujte, kaj boste v tem času naredili in če načrtovano dosežete, se nagradite!

Da bo produktivnost čim večja, med delom izločite vse, kar bi vas motilo. Če je možno, izključite internet ali vsaj Facebook in na telefonu izklopite zvok. Druge osebe naj vejo, da naj vas ne motijo med delom.

Pijte zeleni čaj namesto kave

Če ste velik ljubitelj kave, to ne bo lahko. Okus zelenega čaja vam mogoče ne bo všeč, a če boste nekaj dni vztrajali, se vam bo okus spremenil in vam mogoče celo postal všeč. Pri zelenem čaju lahko eksperimentirate z različnimi okusi in sestavinami, najboljše pa je to, da ga za razliko od kave lahko spijete kolikor želite.

Vabljeni na delavnico o produktivnosti z Blažem Kosom >>

Vzemite si čas za jogo in meditacijo

Joga in meditacija izboljšujeta tako fizično in psihično zdravje. Žal ne prinašata takojšnjih rezultatov, zato morate biti pri izvajanju vztrajni. Dolgoročni rezultati vam bodo prinesli več energije, koncentracije in pozitivnosti.

Odrecite se branju novic

Branje novic vzame ogromno časa. Izločite novice v časopisih, na televiziji, internetu in telefonu. Čas, ki ga boste prihranili, lahko izkoristite za jogo in meditacijo. Presenetilo vas bo, ko boste videli, da ste z aktualnim dogajanjem na tekočem prav toliko, kot takrat ko ste brali novice. Vse najnujnejše novice boste tako ali tako izvedeli od prijateljev in družine.

Vir: under30ceo.com

Vabimo vas na delavnico Maksimalna produktivnost!
Datum: 24. 11. 2015 od 16:00 do 19:00
Kraj: NLB Center inovativnega podjetništva
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Vam datum ne ustreza? Prijavite se na obveščanje in vsebinske e-novice tukaj >>

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje