Česa vam ne bodo povedali o podjetništvu

Če se boste odločili za podjetništvo, bo to drastično spremenilo vaše življenje. Pri tem ne govorimo le o poslovnem življenju, temveč tudi o medosebnih odnosih in odnosu do samega sebe. V nadaljevanju si preberite, česa o podjetništvu verjetno še niste slišali.
Česa vam ne bodo povedali o podjetništvu

Kaj vam ne bodo povedali o podjetništvu (Vir: Bigstockphoto.com)

1. Dvomili boste sami vase

V poslu bodo vedno preizkušnje, ki bodo znova in znova testirale vašo trdoživost. Ne glede na to, kako zelo samozavestni ste, prihajali bodo trenutki, ko boste dvomili v svoje zmogljivosti. Na koncu je najbolj važno to, da boste ob vsakem padcu vedno znali vstati in iz izkušnje potegniti najboljše.

2. Želeli si boste podpore ali pohvale, toda tega ne boste dobili.

Podjetnik mora biti v podporo svojim zaposlenim in svoji družini. Prvi morajo videti smisel za svoj trud, družini pa je treba pokazati, da se bo garanje in odrekanje na dolgi rok izplačalo. Zgodilo se bo, da boste podporo potrebovali tudi sami, toda verjetno ne bo nikogar, ki bi vam jo znal dati. Zato se boste morali naučiti biti podpora samemu sebi, sami sebe znati pohvaliti in sami sebe ceniti.

3. Ljudje vas bodo razočarali

Ljudje, ki jim boste zaupali in za katere boste mislili, da imate skupno vizijo, vas bodo razočarali. Zapustili vas bodo zaradi boljše plače ali pa vas bodo zaradi neprevidnosti spravili v dodatne stroške. To je vse del življenja, zato ob takšnih trenutkih ne smete zapravljati časa za obžalovanje, temveč iti naprej. Ne morete nadzirati ljudi, lahko nadzirate le sami sebe. Zavedajte se, da vas lahko kadarkoli kdorkoli preseneti tako pozitivno kot negativno.

4. Bolj boste uspešni, bolj bodo ljudje neprivoščljivi

Bolj boste uspešni, bolj bodo ljudje mislili, da ste brezobzirni in se visoko nosite. Več denarja boste imeli, bolj vas bodo imeli za materialista. Prezrite takšne komentarje in trdno stojte za svojimi vrednotami.

5. Preveč boste optimistični

Verjeli boste, da je vse mogoče, toda s poslom boste spoznali resnično plat podjetništva. Uresničitev vaše poslovne ideje vam bo vzela veliko več časa, kot ste predvidevali. Za stroške boste potrebovali več denarja, kot ste načrtovali. Velikokrat boste močno padli na trdna tla. Takrat boste morali znova premisliti in popraviti vaša pričakovanja in načrte.

Podjetništvo je najboljša stvar, ki jo boste kadarkoli počeli

Kljub vsemu naštetemu bo, ne glede na to, ali se boste s podjetništvom ukvarjali le nekaj časa ali vse življenje, to najboljša stvar, ki jo boste počeli v svojem življenju. Osebnostno boste rasli, premikali boste lastne meje in presenečali sami sebe, ko boste sami sebi dokazali, da zmorete veliko več, kot ste sprva mislili.

Vir: huffingtonpost.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje