Česa vam ne bodo povedali o podjetništvu

Če se boste odločili za podjetništvo, bo to drastično spremenilo vaše življenje. Pri tem ne govorimo le o poslovnem življenju, temveč tudi o medosebnih odnosih in odnosu do samega sebe. V nadaljevanju si preberite, česa o podjetništvu verjetno še niste slišali.
Česa vam ne bodo povedali o podjetništvu

Kaj vam ne bodo povedali o podjetništvu (Vir: Bigstockphoto.com)

1. Dvomili boste sami vase

V poslu bodo vedno preizkušnje, ki bodo znova in znova testirale vašo trdoživost. Ne glede na to, kako zelo samozavestni ste, prihajali bodo trenutki, ko boste dvomili v svoje zmogljivosti. Na koncu je najbolj važno to, da boste ob vsakem padcu vedno znali vstati in iz izkušnje potegniti najboljše.

2. Želeli si boste podpore ali pohvale, toda tega ne boste dobili.

Podjetnik mora biti v podporo svojim zaposlenim in svoji družini. Prvi morajo videti smisel za svoj trud, družini pa je treba pokazati, da se bo garanje in odrekanje na dolgi rok izplačalo. Zgodilo se bo, da boste podporo potrebovali tudi sami, toda verjetno ne bo nikogar, ki bi vam jo znal dati. Zato se boste morali naučiti biti podpora samemu sebi, sami sebe znati pohvaliti in sami sebe ceniti.

3. Ljudje vas bodo razočarali

Ljudje, ki jim boste zaupali in za katere boste mislili, da imate skupno vizijo, vas bodo razočarali. Zapustili vas bodo zaradi boljše plače ali pa vas bodo zaradi neprevidnosti spravili v dodatne stroške. To je vse del življenja, zato ob takšnih trenutkih ne smete zapravljati časa za obžalovanje, temveč iti naprej. Ne morete nadzirati ljudi, lahko nadzirate le sami sebe. Zavedajte se, da vas lahko kadarkoli kdorkoli preseneti tako pozitivno kot negativno.

4. Bolj boste uspešni, bolj bodo ljudje neprivoščljivi

Bolj boste uspešni, bolj bodo ljudje mislili, da ste brezobzirni in se visoko nosite. Več denarja boste imeli, bolj vas bodo imeli za materialista. Prezrite takšne komentarje in trdno stojte za svojimi vrednotami.

5. Preveč boste optimistični

Verjeli boste, da je vse mogoče, toda s poslom boste spoznali resnično plat podjetništva. Uresničitev vaše poslovne ideje vam bo vzela veliko več časa, kot ste predvidevali. Za stroške boste potrebovali več denarja, kot ste načrtovali. Velikokrat boste močno padli na trdna tla. Takrat boste morali znova premisliti in popraviti vaša pričakovanja in načrte.

Podjetništvo je najboljša stvar, ki jo boste kadarkoli počeli

Kljub vsemu naštetemu bo, ne glede na to, ali se boste s podjetništvom ukvarjali le nekaj časa ali vse življenje, to najboljša stvar, ki jo boste počeli v svojem življenju. Osebnostno boste rasli, premikali boste lastne meje in presenečali sami sebe, ko boste sami sebi dokazali, da zmorete veliko več, kot ste sprva mislili.

Vir: huffingtonpost.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje