Kako deluje Uber za frizerje?

Včasih nas zaradi zanemarjene pričeske frizerji kar lovijo, saj ne najdemo časa, da bi sedli za njihov stol. Ta problem rešuje startup Shortcut, ki razvija aplikacijo, ki omogoča, da nas bo frizer kar sam obiskal na našem domu, v pisarni ali hotelu.
Kako deluje Uber za frizerje?

Shortcut je trenutno na voljo le v New Yorku (Vir slike: YouTube).

Gre za različico aplikacije Uber, ki v tem primeru združuje frizerje. Poglejmo, kaj nova aplikacija nudi in kako deluje. Steven Tweedie iz Business Insider je novost preizkusil kar v pisarni v New Yorku. Shortcut aplikacija pride v poštev zlasti, ko so vrata frizerskih salonov že zaprta ali pa je njihov urnik za tekoči dan ali celo teden že poln. Za termin lahko uporabnik zaprosi katerikoli dan v tednu, tudi ob koncu tedna, od 8. ure do polnoči.

Aplikacija zahteva izpolnitev določitev podatkov, moški si lahko poleg urejanja pričeske izberejo tudi britje oziroma ureditev brade, in lokacijo, naročilo za več ljudi pa plačilo zniža.

Več glav, več popusta

Za zdaj velja, da Shortcut ni najbolj prijazen do naših denarnic. Cena za striženje se začne pri 75 dolarjih oziroma dobrih 60 evrih, uporabnik pa ob registraciji prejme 20-odstotni popust, torej plača 48 evrov. To je še vedno precej drago, še zlasti če upoštevamo, da se na primer v našem glavnem mestu moško striženje računa od 15 do največ 25 evrov. Ima pa zato, kot rečeno, Shortcut možnost popusta na več strank. Če najdete na primer tri osebe, ki si želijo nove pričeske, bo cena padla na 50 dolarjev za vsakega (40 evrov po glavi). Še vedno je to precej drago, a upoštevajmo, da gre za klic na dom, ko druge možnosti za obisk frizerja ni.

Poslovno oblečeni frizer

Po tem ko prek aplikacije izberemo, česa si sploh želimo in kje, ekipa Shortcuta obvesti frizerja o lokaciji, ta pa naj bi po trditvah Tweedieja na lokacijo prišel v manj kot 30 minutah. Tweedieja je obiskal frizer Pedro, ki je obenem tudi direktor operative pri Shortcutu. Prišel je pravočasno, kot so mu naznanili, oblečen je bil poslovno, ob sebi pa je imel tudi torbo s potrebnimi pripomočki.

Striženje brez pogleda v ogledalo

Odšla sta v manjšo sejno sobo, ki jo je novinar rezerviral ravno za njegov obisk, Pedro se je začel takoj pripravljati, med drugim je na tla položil tudi zaščito. Frizer na terenu je hitro pripravil vse potrebno, Tweedie pa se je kmalu znašel na stolu, s katerega je strmel v steno. Pedro mu je omenil, da je striženje brez da bi se gledali v gledalo, le stvar navade. Ob sebi je sicer imel manjšo ogledalo, ob koncu pa mu je ponudil, da se gre preveriti še v kopalnico.

Tweedie je izkušnjo striženja na delovnem mestu opisal kot nenavadno in predvideval, da je podoben občutek tudi med domačimi štirimi stenami. Ne gre za neprijeten občutek, vendar takšnega striženja ni navajen, saj sam običajno zavije k frizerju ob koncu tedna ali po službi.

Shortcutovci morajo biti prilagodljivi

Pedro pravi, da so frizerji pri Shortcutu v posebni situaciji. Stranke jih namreč povabijo v osebni prostor, zato se mora frizer čim hitreje prilagoditi na nove okoliščine, obenem pa je nujno, da je komunikativen oziroma prilagodljiv glede na uporabnikove potrebe. Nekateri namreč striženje dojemajo kot možnost za sprostitev, da zaprejo oči in odtavajo od napornega urnika, medtem ko drugi Shortcut uporabijo ravno zaradi tega, da lahko nemoteno nadaljujejo s svojim delom v pisarni. Nekateri celo med striženjem opravljajo klice.

Striženje s pripravo vred je trajalo 30 minut, Tweedie pa je bil z rezultatom zadovoljen. Plačilo se opravi prek Sqaure bralnika kreditnih kartic, vsak Shortcutovec ima ob sebi pametni telefon.

Tudi čiščenje je bilo hitro. Pedro je zaščito, ki jo je pred striženjem dal na tla, zavil v klopčič in ga dal v torbo k ostalim pripomočkom. Shorcut je trenutno na voljo le v New Yorku, v prihodnosti pa načrtujejo širjenje.  

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje