Kako krotiti pritisk v poslu?

Pritisk lahko predstavlja tako zaveznika kot sovražnika, zato vam v spodnjem članku razkrivamo, kako uravnavati stres in posledično dosegati vrhunske rezultate! Včasih prav v stanju, ko smo pod pritiskom, sebe lahko presenetimo s tem, česa vse smo sposobni doseči ...

Velik del vznemirjenja pri gradnji ali vodenju podjetja vsekakor predstavljajo visoka tveganja in hiter ritem. In prav takrat, ko smo pod pritiskom in nas poganja adrenalin, sami sebe lahko presenetimo s tem, česa vse smo sposobni doseči. Včasih pritisk nase izvajamo sami, velikokrat pa so v podjetniških sferah za to odgovorne zunanje sile in delovne okoliščine.

Uravnavanje stresa je pri vodenju podjetja bistvenega pomena

Dejstvo je, da je uravnavanje stresa pri vodenju podjetja bistvenega pomena. Direktorji so tako primorani uravnavati stres, ki ga doživljajo sami, prav tako pa ne smejo pozabiti na uravnavanje stresa pri svojih zaposlenih. Vendar se pri tem ne sme pozabiti, da izvajanje previsoke stopnje pritiska na vaše zaposlene lahko pri njihovem odzivu pomeni ravno obratno od želenega. Previsoka stopnja pritiska namreč lahko negativno vpliva na kakovost pisanja ali delovne učinkovitosti.

Upravljajte z lastnimi pričakovanji in pričakovanji zaposlenih!

Upravljanje z lastnimi pričakovanji in pričakovanji zaposlenih ter obenem z lastnim pritiskom je lahko izjemno učinkovito. Priporočljivo si je postaviti realistične cilje, svojim zaposlenim pa je včasih bolje prepustiti proste roke in odgovornost za rezultate njihovih ekip, saj bo to v veliki večini primerov rezultiralo v bolj srečnih občutkih v ekipi in boljših rezultatih.  

Podjetniški guru Peter Economy meni, da je potrebno za svoje zaposlene ustvariti območje nemotenega miru, kjer lahko zaposleni delajo v miru brez raznoraznih distrakcij, saj po izsledkih raziskav lahko vsaka motnja na delovnem mestu vzame osebi okoli 25 minut za vrnitev v prvotno stanje produktivnosti.

Vir: Inc.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje