Kako krotiti pritisk v poslu?

Pritisk lahko predstavlja tako zaveznika kot sovražnika, zato vam v spodnjem članku razkrivamo, kako uravnavati stres in posledično dosegati vrhunske rezultate! Včasih prav v stanju, ko smo pod pritiskom, sebe lahko presenetimo s tem, česa vse smo sposobni doseči ...

Velik del vznemirjenja pri gradnji ali vodenju podjetja vsekakor predstavljajo visoka tveganja in hiter ritem. In prav takrat, ko smo pod pritiskom in nas poganja adrenalin, sami sebe lahko presenetimo s tem, česa vse smo sposobni doseči. Včasih pritisk nase izvajamo sami, velikokrat pa so v podjetniških sferah za to odgovorne zunanje sile in delovne okoliščine.

Uravnavanje stresa je pri vodenju podjetja bistvenega pomena

Dejstvo je, da je uravnavanje stresa pri vodenju podjetja bistvenega pomena. Direktorji so tako primorani uravnavati stres, ki ga doživljajo sami, prav tako pa ne smejo pozabiti na uravnavanje stresa pri svojih zaposlenih. Vendar se pri tem ne sme pozabiti, da izvajanje previsoke stopnje pritiska na vaše zaposlene lahko pri njihovem odzivu pomeni ravno obratno od želenega. Previsoka stopnja pritiska namreč lahko negativno vpliva na kakovost pisanja ali delovne učinkovitosti.

Upravljajte z lastnimi pričakovanji in pričakovanji zaposlenih!

Upravljanje z lastnimi pričakovanji in pričakovanji zaposlenih ter obenem z lastnim pritiskom je lahko izjemno učinkovito. Priporočljivo si je postaviti realistične cilje, svojim zaposlenim pa je včasih bolje prepustiti proste roke in odgovornost za rezultate njihovih ekip, saj bo to v veliki večini primerov rezultiralo v bolj srečnih občutkih v ekipi in boljših rezultatih.  

Podjetniški guru Peter Economy meni, da je potrebno za svoje zaposlene ustvariti območje nemotenega miru, kjer lahko zaposleni delajo v miru brez raznoraznih distrakcij, saj po izsledkih raziskav lahko vsaka motnja na delovnem mestu vzame osebi okoli 25 minut za vrnitev v prvotno stanje produktivnosti.

Vir: Inc.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje