Kako močni so slovenski startupi na področju zdravstva?

5. novembra bo potekal dan slovenskih inovativnih tehnoloških podjetij v zdravstvu. Teh je v Sloveniji veliko, večina pa je globalnih in inovacijsko usmerjenih. Letos bo prvič potekal Health Day, s katerim želijo organizatorji predstaviti akterje v tej slovenski skupnosti.
Kako močni so slovenski startupi na področju zdravstva?

Health Day bo 5. novembra v Tehnološkem parku (Vir slike: Health Day).

»Če citiram člana organizacijskega odbora Jakoba Šušteriča iz Mesija: štiri semenske investicije, tri investicije serije A (TMC BMC, Azumio, BellaBeat), Imagine Cup Grant zmagovalec (Adora), finalist Qualcomm Tricoder Xprize (Mesi) in najboljša e-zdravstvena rešitev (Marand),« odgovarja Gaja Zornada iz pobude Internet Week na vprašanje, kako močni so slovenski startupi na področju zdravstva v svetovnem merilu.

Na dogodku, ki bo 5. novembra v Tehnološkem parku, bodo Jakob Šušterič iz Mesija, Tomaž Gornik iz Maranda, Andraž Ogorevc iz iHelp in Rok Vrbica s prisotnimi delili svoja znanja in izkušnje. Prisotne bosta nagovorila tudi Nataša Pirc Musar, strokovnjakinja za področje varovanja osebnih podatkov in Boris Herman, tehnološki strokovnjak in sodelavec podjetja Apple. »Najbolj uspešna tehnološko-zdravstvena startupa sta zagotovo Azumio in BellaBeat,« dodaja Zornada.

Kam nas pelje prihodnost tehnološke skupnosti v zdravstvu?

Prihodnost tehnološke skupnosti v zdravstvu je, po besedah Zornade, nepogrešljiva. »Živimo v izjemno zanimivih časih, ko futuristične ideje in produkti postajajo del vsakdana. Informatizacija področij, kot je zdravstvo, nam po eni strani omogoča vedno lažji zajem podatkov in jasnejši vpogled v raznovrstne prej ločeno obravnavane dejavnike. Tu bo tehnološka podpora strokovnemu kadru oziroma institucijam in sodelovanje med zdravstvenimi ter tehnološkimi strokovnjaki vsekakor vodilo napredka,« meni Zornada. Po drugi strani pa so posamezniki začeli z zbiranjem informacij o sebi še vedno bolj obdajajo s tehnološkimi rešitvami na tehnološko-zdravstvenem področju za domačo rabo, kar bo po mnenju Zornade »nedvomno vplivalo tudi na odnos in komunikacijo med zdravnikom in pacientom«.

MESI izdeluje futuristično napravo >>

Od dogodka, na katerega se lahko prijavite brezplačno, si organizatorji obetajo veliko interakcije med posamezniki in tehnološko-zdravstvenimi podjetji. Predvsem pa izmenjavo izkušenj ter medsebojno pomoč in informiranje. »To so lahko dobri zametki za aktivno in dejavnost skupnost,« še dodaja.

Teme pogovorov bodo obsegale razvoj tehnološko-zdravstvenih startupov, osebnih zdravstvenih kartonov na mobilnih napravah, varstvo osebnih podatkov, pomen distribucijskih in podatkovnih platform za razvoj aplikacij in naprav v zdravstvu in še veliko več.

Program dogodka se bo zaključil z okroglo mizo, na kateri bo voditeljica Tina V. Vavpotič iz Xlaba v pogovoru s predstavniki skupnosti poskušala razjasniti, kateri deležniki bodo v prihodnje pomembni za razvoj in mednarodni prostor slovenskih tehnološko-zdravstvenih podjetij.

Več informacij o dogodku lahko najdete tukaj, na povezavi pa je možna tudi brezplačna prijava na dogodek.

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje