Kako postati najboljši med najboljšimi?

Mnogi menijo, da je zgolj od talentiranosti odvisno, ali bo posameznik v življenju lahko uspel kot podjetnik ali ne. A obstaja tudi veliko takih ljudi, ki se s to trditvijo ne strinjajo in so mnenja, da je le trdo delo tisto, ki lahko odloča o usodi posameznika.
Kako postati najboljši med najboljšimi?

Kako postati najboljši izmed najboljših? (Vir slike: sxc.hu)

Tudi Robert Greene, avtor znane knjižne uspešnice “The 48 Laws of Power”, se z navedeno trditvijo ne strinja. Meni namreč, da sta le trdo delo in fokus tista, ki odločata o usodi posameznika, ne pa talentiranost, ki naj bi bila posamezniku že položena v zibelko.

Svojo teorijo pojasni s primerom: tudi Mozart in Einstein se z genialnostjo nista rodila, temveč sta v takšno stopnjo profesionalnosti vložila ogromno časa in truda. Medtem ko so Mozartovi vrstniki svoj čas “zapravljali” za igro, je on igranju klavirja že namenil do 20 tisoč ur vaje!

Greene je za vse podjetnike, ki si želite uspeti, sestavil tudi nekaj nasvetov, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

1. Izberite tisto panogo, ki jo obožujete.

Največji strokovnjaki svoje delo opravljajo s strastjo in zagonom, ki daleč presega zgolj navadno radovednost. Če želite postati najboljši na svojem področju, morate imeti motivacijo, energijo, potrpežljivost, pa tudi zmožnost upora proti neštetim kritikam, s katerimi se boste soočali na svoji poti. Vse to pa boste imeli le, če boste svoje delo zares oboževali.

2. Učite se z nabiranjem izkušenj.

Kot meni Greene, se podjetništva v šoli ni mogoče naučiti. Najboljši način, da postanete podjetnik je ta, da stvari vzamete v svoje roke in kar takoj začnete na gradnji posla, ne glede na to, da vas najverjetneje sprva čaka ogromno neuspehov. Prav s padci in vzponi se boste naučili ogromno in sčasoma postali izkušen podjetnik, ki je strokovnjak na svojem področju. Po nasvete pa se lahko obrnete na katerega izmed podjetniških portalov.

3. Ne sanjajte o visokih zaslužkih.

Nima smisla, da se v prvih letih po končanem študiju pehate za visokimi zaslužki. Raje se posvetite nabiranju znanja in izkušenj, saj jih boste pridobivali veliko hitreje kot denar. Ko pa boste postali strokovnjak na svojem področju, vam za denar kar naenkrat ne bo več treba skrbeti.

4. Poiščite mentorja.

Preden pristopite do mentorja, ki ste si ga izbrali, je priporočljivo, da že pridobite vsaj nekaj delovnih izkušenj. Tako boste že imeli nekaj osnovnega znanja, na katerem boste lahko gradili, vaš mentor pa bo imel zagotovilo, da ste resni pri svojih obljubah.

5. Bodite fleksibilni in kreativni.

Dve izmed bistvenih lastnosti najboljših podjetnikov sta fleksibilnost in kreativnost, opaža Greene. Podjetništvo namreč s seboj prinaša ogromno preprek in ovir, s katerimi se bo podjetnik moral soočati, te pa bo lahko uspešno prebredel le, če je dovolj fleksibilen in jih zna spremeniti v svojo prednost.

Vir: Business Insider

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje