Kako postati najboljši med najboljšimi?

Mnogi menijo, da je zgolj od talentiranosti odvisno, ali bo posameznik v življenju lahko uspel kot podjetnik ali ne. A obstaja tudi veliko takih ljudi, ki se s to trditvijo ne strinjajo in so mnenja, da je le trdo delo tisto, ki lahko odloča o usodi posameznika.
Kako postati najboljši med najboljšimi?

Kako postati najboljši izmed najboljših? (Vir slike: sxc.hu)

Tudi Robert Greene, avtor znane knjižne uspešnice “The 48 Laws of Power”, se z navedeno trditvijo ne strinja. Meni namreč, da sta le trdo delo in fokus tista, ki odločata o usodi posameznika, ne pa talentiranost, ki naj bi bila posamezniku že položena v zibelko.

Svojo teorijo pojasni s primerom: tudi Mozart in Einstein se z genialnostjo nista rodila, temveč sta v takšno stopnjo profesionalnosti vložila ogromno časa in truda. Medtem ko so Mozartovi vrstniki svoj čas “zapravljali” za igro, je on igranju klavirja že namenil do 20 tisoč ur vaje!

Greene je za vse podjetnike, ki si želite uspeti, sestavil tudi nekaj nasvetov, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

1. Izberite tisto panogo, ki jo obožujete.

Največji strokovnjaki svoje delo opravljajo s strastjo in zagonom, ki daleč presega zgolj navadno radovednost. Če želite postati najboljši na svojem področju, morate imeti motivacijo, energijo, potrpežljivost, pa tudi zmožnost upora proti neštetim kritikam, s katerimi se boste soočali na svoji poti. Vse to pa boste imeli le, če boste svoje delo zares oboževali.

2. Učite se z nabiranjem izkušenj.

Kot meni Greene, se podjetništva v šoli ni mogoče naučiti. Najboljši način, da postanete podjetnik je ta, da stvari vzamete v svoje roke in kar takoj začnete na gradnji posla, ne glede na to, da vas najverjetneje sprva čaka ogromno neuspehov. Prav s padci in vzponi se boste naučili ogromno in sčasoma postali izkušen podjetnik, ki je strokovnjak na svojem področju. Po nasvete pa se lahko obrnete na katerega izmed podjetniških portalov.

3. Ne sanjajte o visokih zaslužkih.

Nima smisla, da se v prvih letih po končanem študiju pehate za visokimi zaslužki. Raje se posvetite nabiranju znanja in izkušenj, saj jih boste pridobivali veliko hitreje kot denar. Ko pa boste postali strokovnjak na svojem področju, vam za denar kar naenkrat ne bo več treba skrbeti.

4. Poiščite mentorja.

Preden pristopite do mentorja, ki ste si ga izbrali, je priporočljivo, da že pridobite vsaj nekaj delovnih izkušenj. Tako boste že imeli nekaj osnovnega znanja, na katerem boste lahko gradili, vaš mentor pa bo imel zagotovilo, da ste resni pri svojih obljubah.

5. Bodite fleksibilni in kreativni.

Dve izmed bistvenih lastnosti najboljših podjetnikov sta fleksibilnost in kreativnost, opaža Greene. Podjetništvo namreč s seboj prinaša ogromno preprek in ovir, s katerimi se bo podjetnik moral soočati, te pa bo lahko uspešno prebredel le, če je dovolj fleksibilen in jih zna spremeniti v svojo prednost.

Vir: Business Insider

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje