Kako produktivno doseči vaše največje sanje?

Postavljanje ciljev je bistveno za doseganje svojih največjih sanj v življenju. Če želite biti ob izpolnjevanju ciljev čim bolj produktivni, je pomemben pravi pristop. V nadaljevanju si preberite, kako lahko v petih letih dosežete svoje največje sanje.
Kako produktivno doseči vaše največje sanje?

Kako produktivno doseči vaše največje sanje (Vir slike: Unsplash.com)

1. Zavedajte se česa si zares želite

Najprej sestavite seznam vsaj 25 ciljev in sanj, ki jih želite uresničiti v naslednjih petih letih. Vzemite si dovolj časa za premislek. Večje so vaše sanje, boljši bo vaš seznam.

Iz celotnega seznama obkrožite le pet najpomembnejših ciljev. Vseh tistih, ki jih niste obkrožili, se izogibajte. Od sedaj so za vas pomembni le obkroženi. Boljše se je popolnoma osredotočiti le na pet najpomembnejših kot po malem na vsakega izmed 25.

Pomembno vprašanje: Zakaj?

Najpogostejši razlog, zakaj ljudje ne dosežejo svojega cilja, je pomanjkanje motivacije, ker ne vedo, zakaj točno si želijo doseči cilj. Če želite imeti dovolj močno motivacijo, potem morate vedeti, zakaj si nekaj želite.

Da bi ugotovili, ali si nečesa dovolj močno želite, si predstavljajte, da ste to že dosegli in si postavite naslednja vprašanja:

  • Kako se počutite? Ste srečni, močni, hvaležni, navdušeni, polni energije in zdravja?
  • Kdo so ljudje okoli vas? Ste povezani z ljudmi, ki imajo iste cilje? Ste povezani s pomembnimi ljudmi?
  • Kdo ste postali? Ste bolj samozavestni, povezani z družino in prijatelji, finančno neodvisni, pomirjeni?
  • Katere priložnosti so se vam odprle? Imate boljše sposobnosti po učenju novih znanj, boljše sposobnosti povezovanja z drugimi?

Prijavite se na MP delavnico Maksimalna Produktivnost >>

2. Imejte vzornika

Najverjetneje je nekdo pred vami podobne cilje že uresničil. Učenje iz napak in uspehov drugih, vam bo cilj uspelo doseči hitreje. Na list papirja si za vsak cilj dopišite:

  1. Tri ljudi, ki so že dosegli enak cilj.
  2. Tri glavne korake, ki so jih ti ljudje naredili, da so dosegli ta cilj.
  3. Nasvet, ki bi vam ti ljudje dali, ob sproščenem pogovoru na kavi.

3. Načrt izvedbe

Ko veste, kaj si želite, si za vsak cilj v kronološkem redu napišite prvih pet korakov, ki jih lahko začnete izpolnjevati že danes.

Poleg tega si zapišite pet velikih vmesnih ciljev, ki jih morate doseči, da boste izpolnili končni cilj. Mislite dolgoročno, zapišite stvari, ki so težje dosegljive ali manj prijetne. Lahko si na primer zastavite, da si boste čez eno leto zbrali neko količino denarja, čez dve leti pa dali odpoved iz službe.

4. Kaj so vaše ovire?

Pomislite, kaj potrebujete in katere so ovire za doseganje ciljev. Mogoče nimate mentorja ali pa imate premalo znanja o določeni temi?

Jasno določite svoje ovire, omejitve in načrt, kako jih boste premagali.

5. Kdo morate postati?

Način razmišljanja, prepričanja in obnašanje so ključni za uspeh posameznika. Premislite, kaj morate postati, da boste dosegli svoj cilj. Ali potrebujete več discipline, morate postati bolj produktivni ali pa morate biti boljši v upravljanju s časom?

Spomnite se na tiste, ki so vaše cilje že dosegli. Če si želite biti uspešen poslovnež, pomislite na vsakodnevne navade največjih podjetnikov. Če si želite postati uspešen športnik ali glasbenik, pomislite na njihove navade.

6. Preverite vire, ki so vam na voljo

Preverite, katere vire že imate in bi jih lahko uporabili, da svoje cilje dosežete hitreje. Narišite tri stolpce in v vsakega zapišite:

  • Vaše prednosti, kot so osebne značilnosti, strokovno znanje in stvari, ki vas motivirajo.
  • Osebe, ki jih poznate in vam lahko pomagajo doseči vaše cilje.
  • Obstoječa sredstva, kot so denar, tehnologija in podobno.

V vsak stolpec zapišite čim več virov, ki vam lahko pomagajo. Nato v vsakem stolpcu izberite enega, ki vam bo za najmanj truda prinesel največ.

7. Osredotočite se na delo in ne na uspešnost

Ena izmed večjih napak ljudi je, da se preveč osredotočajo na uspešnost in ne na delo. Vsak ima dobre in slabe dni. Dela se lotite tudi ob slabih dnevih. Profesionalci se od amaterjev razlikujejo po tem, da se bodo dela lotili vsak dan, ne glede na to, kako slabo jim takrat gre. Na koncu boste svoje naloge sposobni opravljati dobro tudi ob slabih dnevih.

Vir: thenextweb.com

Vabimo vas na delavnico Maksimalna produktivnost!
Datum: 24. 11. 2015 od 16:00 do 19:00
Kraj: NLB Center inovativnega podjetništva
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Vam datum ne ustreza? Prijavite se na obveščanje in vsebinske e-novice tukaj >>

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Z dobro jutranjo rutino do boljše produktivnosti skozi dan

Z dobro jutranjo rutino do boljše produktivnosti skozi dan

V povprečju se človek v odrasli dobi prebudi v 25 tisoč novih dni in le od njega samega je odvisno, kako jih bo izkoristil. Skrivnost dobro izkoriščenih dni naj bi se skrivala predvsem v dobri jutranji rutini, saj naj bi prav ta določala, kako bo potekal posameznikov dan. Preberite več >>

Škodljive navade so sovražnik produktivnosti

Škodljive navade so sovražnik produktivnosti

Če želite biti bolj produktivni, začnite delati bolj pametno in izkoristite vsak dan. V prispevku predstavljamo, kako se znebiti pogostih slabih navad. Preberite več >>

5 jutranjih navad za izboljšanje produktivnosti

5 jutranjih navad za izboljšanje produktivnosti

Zdi se, da se po jutru res dan pozna. Včasih ste že zjutraj osredotočeni na vsak detajl, drugič pa se želite v pisarno pretihotapiti neprespani. Preberite več >>

Video: Kako se izogniti nekoristnim sestankom

Video: Kako se izogniti nekoristnim sestankom

Sodelavci in nadrejeni nam vsak dan kradejo čas, pravi David Grady. S tem cilja na nekoristne in neproduktivne sestanke, ki so stalnica poslovnega okolja. Preberite več >>

Ideje za pokončno podjetniško držo in razbremenitev stresnega dneva

Ideje za pokončno podjetniško držo in razbremenitev stresnega dneva

Redno gibanje je izjemno pomembno za ohranjanje zdravja in vitalnosti. Vendar pri napetem življenjskem slogu pogosto zmanjka volje in energije za šport. Preberite več >>

Video: Kako upravljati z največjim tatom našega časa?

Video: Kako upravljati z največjim tatom našega časa?

Čeprav bi se ravno podjetniki morali zavedati, kako odlašanje negativno vpliva na posel, tudi oni podležejo moči stavka "Ah, saj to lahko opravim jutri." Preberite več >>

Naučite se bolje upravljati s svojim časom

Naučite se bolje upravljati s svojim časom

Pogosta težava podjetnikov je pomanjkanje časa. Mnogi si želijo več opraviti v danem času, a jim to zaradi napačne organizacije ne uspeva. Preberite več >>

Bolje upravljajte s svojim časom

Bolje upravljajte s svojim časom

Pomanjkanje časa je pogosta težava podjetnikov. Marsikdo si želi več opraviti v danem času, a večini to ne uspeva. Upravljanja s časom se je mogoče naučiti. Preberite več >>

Pripravite se na delovni teden – že v nedeljo!

Pripravite se na delovni teden – že v nedeljo!

Produktivnost se začne s pripravo. Če vnaprej veste, kaj morate storiti, se boste hitro vrgli v delo. Zato ne začnite delati nepripravljeni. Preberite več >>

15 navad za izboljšanje produktivnosti

15 navad za izboljšanje produktivnosti

Posamezniki, ki vsak dan opravijo veliko obveznosti, niso superjunaki; njihova prednost so njihove navade. Preizkusite jih, izboljšajte svojo produktivnost! Preberite več >>

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje