Kako razmišljajo uspešni podjetniki?

Če bi uspešne podjetnike vprašali, kaj je tisto, kar se jim zdi ključnega pomena za uspeh, bi verjetno vsakdo odgovoril drugače, saj prihajajo iz različnih okolij, uporabljajo različne pristope in imajo drugačno miselnost. Vseeno pa imajo kar nekaj skupnih točk.
Kako razmišljajo uspešni podjetniki?

Kako razmišljajo uspešni podjetniki? (Vir slike: bigstockphoto.com)

Svojemu delu so predani, imajo dobre ideje in vsi so ustvarili posel iz nič. Skupno pa jim je tudi to, da prav noben izmed njih ne bo izrekel naslednjih stavkov:

»Tega nočem slišati!«

Podjetniki, ki so bolj odprti za nove ideje, ne glede na to od kod prihajajo, so praviloma bolj uspešni. Nikoli ne bodo rekli, da nočejo slišati za novo informacijo, tudi v primeru, da se s tem ne strinjajo. Vedno bodo namreč poslušali tudi druga mnenja in odzive, saj se zavedajo, da jim bodo morda kdaj drugič prišli prav. Tudi s svojimi kolegi se bodo radi pogovarjali o različnih pristopih in načinih dela.

»To je nemogoče!«

Uspešni podjetniki vedo, da če je nekaj nemogoče za njih, to ne pomeni nujno, da tega ni mogoče narediti. Prav nasprotno: razmišljajo, kako bi to lahko uresničili s pomočjo ostalih virov in zmožnosti, bodisi z zaposlitvijo novih sodelavcev, bodisi z dodajanjem časa za izdelavo projekta.  

»To je dovolj dobro!«

Veliko ljudi se zadovolji s tem, da je nekaj dovolj dobro za njih, zato v projekt ne vlagajo več časa ali truda. Podjetniki pa se stalno soočajo s konkurenco, zato morajo vedno gledati na to, kako stvar izboljšati, ne glede na to, koliko let so že v poslu. Tudi to je namreč nekaj, kar jih dela uspešne.

»Prezaposlen sem!«

Uspešnim podjetnikom delo ni breme, ampak izziv in strast, zato jih nikoli ne boste slišali reči, da so preveč zaposleni za kakšno dodatno nalogo, čeprav jih je večina seveda vsakodnevno zelo zaposlenih z različnimi obveznostmi in odločitvami, ki jih morajo sprejemati. 

»Vdam se!«

Seveda nastopijo trenutki, ko se tudi uspešni podjetniki sprašujejo, ali so res primerni za ta posel in ali so njihovi napori vredni tega. Soočajo se tudi z izzivi, zaradi katerih lahko, če niso ustrezno rešeni, propade celoten posel. Vendar pa je razlika v tem, ali obupaš ali pa se soočiš s takimi trenutki, jih premagaš in nadaljuješ. Če imate voljo in strast do dela, potem vam ti občasni preizkusi ne bodo prišli do živega.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje