Kako razmišljajo uspešni podjetniki?

Če bi uspešne podjetnike vprašali, kaj je tisto, kar se jim zdi ključnega pomena za uspeh, bi verjetno vsakdo odgovoril drugače, saj prihajajo iz različnih okolij, uporabljajo različne pristope in imajo drugačno miselnost. Vseeno pa imajo kar nekaj skupnih točk.
Kako razmišljajo uspešni podjetniki?

Kako razmišljajo uspešni podjetniki? (Vir slike: bigstockphoto.com)

Svojemu delu so predani, imajo dobre ideje in vsi so ustvarili posel iz nič. Skupno pa jim je tudi to, da prav noben izmed njih ne bo izrekel naslednjih stavkov:

»Tega nočem slišati!«

Podjetniki, ki so bolj odprti za nove ideje, ne glede na to od kod prihajajo, so praviloma bolj uspešni. Nikoli ne bodo rekli, da nočejo slišati za novo informacijo, tudi v primeru, da se s tem ne strinjajo. Vedno bodo namreč poslušali tudi druga mnenja in odzive, saj se zavedajo, da jim bodo morda kdaj drugič prišli prav. Tudi s svojimi kolegi se bodo radi pogovarjali o različnih pristopih in načinih dela.

»To je nemogoče!«

Uspešni podjetniki vedo, da če je nekaj nemogoče za njih, to ne pomeni nujno, da tega ni mogoče narediti. Prav nasprotno: razmišljajo, kako bi to lahko uresničili s pomočjo ostalih virov in zmožnosti, bodisi z zaposlitvijo novih sodelavcev, bodisi z dodajanjem časa za izdelavo projekta.  

»To je dovolj dobro!«

Veliko ljudi se zadovolji s tem, da je nekaj dovolj dobro za njih, zato v projekt ne vlagajo več časa ali truda. Podjetniki pa se stalno soočajo s konkurenco, zato morajo vedno gledati na to, kako stvar izboljšati, ne glede na to, koliko let so že v poslu. Tudi to je namreč nekaj, kar jih dela uspešne.

»Prezaposlen sem!«

Uspešnim podjetnikom delo ni breme, ampak izziv in strast, zato jih nikoli ne boste slišali reči, da so preveč zaposleni za kakšno dodatno nalogo, čeprav jih je večina seveda vsakodnevno zelo zaposlenih z različnimi obveznostmi in odločitvami, ki jih morajo sprejemati. 

»Vdam se!«

Seveda nastopijo trenutki, ko se tudi uspešni podjetniki sprašujejo, ali so res primerni za ta posel in ali so njihovi napori vredni tega. Soočajo se tudi z izzivi, zaradi katerih lahko, če niso ustrezno rešeni, propade celoten posel. Vendar pa je razlika v tem, ali obupaš ali pa se soočiš s takimi trenutki, jih premagaš in nadaljuješ. Če imate voljo in strast do dela, potem vam ti občasni preizkusi ne bodo prišli do živega.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje