Kako se uspešni podjetniki spopadajo s stresom?

V podjetništvu je stres vsakdanjost. Velikokrat ga dojemamo kot nepotrebno zlo, vendar mu s tem delamo krivico. Veliko raziskav namreč kaže, da zmerna količina stresa prinaša zadovoljstvo in da je dejansko potrebna za to, da se človek spopade s težjimi nalogami.
Kako se uspešni podjetniki spopadajo s stresom?

Kako se uspešni podjetniki spopadajo s stresom? (Vir: Bigstockphoto.com)

Stres nalogo spremeni v izziv, ljudje pa imamo radi izzive. Nevaren postane, ko nas delo preplavi in obremeni tako, da se spremeni v paniko. Glede na raziskave, ima 90 odstotkov najuspešnejših podjetnikov sposobnost ostati mirnih pod velikimi pritiski. Če želite v poslu uspeti, morate znati obvladovati stres. V nadaljevanju si preberite, kako to počnejo nekateri najuspešnejši podjetniki.

Jeanne Hopkins – Vodja trženja pri Continuum Managed Services

“Ljubim stres. Omogoča mi, da dokončam svoje naloge. Stres doživlja veliko ljudi, vendar mislim, da je narobe razumljen. Mislim, da ustvarja občutek obveznosti, in nam pomaga, da se osredotočimo na najpomembnejše cilje, najsi bodo v poslovnem ali zasebnem življenju. Ko sem v stresni situaciji, se vprašam, ali je to najslabša stvar, ki se mi lahko zgodi? Ponavadi stvari niso tako nemogoče, kot se sprva zdi.”

Mark Roberge – Izvršni direktor prodaje pri Hubspot

“Da v stresnih situacijah ostanem miren, poskušam ohranjati ravnovesje med osebnim in poslovnim življenjem. Namesto, da se strogo držim urnika, prednost dajem dejavnostim, ki ohranjajo raven stresa pod kritično mejo. Vsak dan pretečem več kilometrov, meditiram vsaj dvakrat na dan, skoraj vsako noč igram kitaro, vsaj dvakrat tedensko večerjam z otroki in se izogibam delu med vikendi.”

Diane Hessan – Izvršna direktorica na Communispace

“Bolj sem uspešna, ko sem panična, imam pa nekaj ritualov, ki mi pomagajo ohranjati mirno kri. Na primer, če me čaka pomemben sestanek, grem v sobo, se pogledam v ogledalo in si pojem pesem. Že več kot 20 let si pojem eno in isto pesem, ker mi njeno besedilo pomaga, da ostanem osredotočena.”

Perry Hewitt – Vodja digitalizacije na Univerzi Harvard

Njegovi nasveti za soočenje s stresom so:

  • Zapišite si najpomembnejše naloge, ki jih morate dokončati danes, in vse stvari, za katere mislite, da bi bilo dobro, če bi jih storili.
  • Ko čutite, da ste pod stresom, razgibajte svoje telo, lahko s telovadbo v telovadnici ali le s sprehodom. To vam bo pomagalo pri reševanju problemov.
  • O sebi imejte dober občutek. Ko se naloge zdijo nepremagljive, sporočajte sebi in ljudem okoli sebe, da vam bo uspelo.

Dharmesh Shah – Soustanovitelj podjetja HubSpot

“Navadno največ stresa čutim, ko moram rešiti na videz težek problem. Moja taktika pri spopadanju s stresom je, da velik problem razdelim v več majhnih, nato pa ga rešujem po korakih. Vsak od teh se zdi lažje premagljiv, kar me pomiri.”

Vir: blog.hubspot.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje