Kako se uspešni podjetniki spopadajo s stresom?

V podjetništvu je stres vsakdanjost. Velikokrat ga dojemamo kot nepotrebno zlo, vendar mu s tem delamo krivico. Veliko raziskav namreč kaže, da zmerna količina stresa prinaša zadovoljstvo in da je dejansko potrebna za to, da se človek spopade s težjimi nalogami.
Kako se uspešni podjetniki spopadajo s stresom?

Kako se uspešni podjetniki spopadajo s stresom? (Vir: Bigstockphoto.com)

Stres nalogo spremeni v izziv, ljudje pa imamo radi izzive. Nevaren postane, ko nas delo preplavi in obremeni tako, da se spremeni v paniko. Glede na raziskave, ima 90 odstotkov najuspešnejših podjetnikov sposobnost ostati mirnih pod velikimi pritiski. Če želite v poslu uspeti, morate znati obvladovati stres. V nadaljevanju si preberite, kako to počnejo nekateri najuspešnejši podjetniki.

Jeanne Hopkins – Vodja trženja pri Continuum Managed Services

“Ljubim stres. Omogoča mi, da dokončam svoje naloge. Stres doživlja veliko ljudi, vendar mislim, da je narobe razumljen. Mislim, da ustvarja občutek obveznosti, in nam pomaga, da se osredotočimo na najpomembnejše cilje, najsi bodo v poslovnem ali zasebnem življenju. Ko sem v stresni situaciji, se vprašam, ali je to najslabša stvar, ki se mi lahko zgodi? Ponavadi stvari niso tako nemogoče, kot se sprva zdi.”

Mark Roberge – Izvršni direktor prodaje pri Hubspot

“Da v stresnih situacijah ostanem miren, poskušam ohranjati ravnovesje med osebnim in poslovnim življenjem. Namesto, da se strogo držim urnika, prednost dajem dejavnostim, ki ohranjajo raven stresa pod kritično mejo. Vsak dan pretečem več kilometrov, meditiram vsaj dvakrat na dan, skoraj vsako noč igram kitaro, vsaj dvakrat tedensko večerjam z otroki in se izogibam delu med vikendi.”

Diane Hessan – Izvršna direktorica na Communispace

“Bolj sem uspešna, ko sem panična, imam pa nekaj ritualov, ki mi pomagajo ohranjati mirno kri. Na primer, če me čaka pomemben sestanek, grem v sobo, se pogledam v ogledalo in si pojem pesem. Že več kot 20 let si pojem eno in isto pesem, ker mi njeno besedilo pomaga, da ostanem osredotočena.”

Perry Hewitt – Vodja digitalizacije na Univerzi Harvard

Njegovi nasveti za soočenje s stresom so:

  • Zapišite si najpomembnejše naloge, ki jih morate dokončati danes, in vse stvari, za katere mislite, da bi bilo dobro, če bi jih storili.
  • Ko čutite, da ste pod stresom, razgibajte svoje telo, lahko s telovadbo v telovadnici ali le s sprehodom. To vam bo pomagalo pri reševanju problemov.
  • O sebi imejte dober občutek. Ko se naloge zdijo nepremagljive, sporočajte sebi in ljudem okoli sebe, da vam bo uspelo.

Dharmesh Shah – Soustanovitelj podjetja HubSpot

“Navadno največ stresa čutim, ko moram rešiti na videz težek problem. Moja taktika pri spopadanju s stresom je, da velik problem razdelim v več majhnih, nato pa ga rešujem po korakih. Vsak od teh se zdi lažje premagljiv, kar me pomiri.”

Vir: blog.hubspot.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje