Kako se uspešni podjetniki spopadajo s stresom?

V podjetništvu je stres vsakdanjost. Velikokrat ga dojemamo kot nepotrebno zlo, vendar mu s tem delamo krivico. Veliko raziskav namreč kaže, da zmerna količina stresa prinaša zadovoljstvo in da je dejansko potrebna za to, da se človek spopade s težjimi nalogami.
Kako se uspešni podjetniki spopadajo s stresom?

Kako se uspešni podjetniki spopadajo s stresom? (Vir: Bigstockphoto.com)

Stres nalogo spremeni v izziv, ljudje pa imamo radi izzive. Nevaren postane, ko nas delo preplavi in obremeni tako, da se spremeni v paniko. Glede na raziskave, ima 90 odstotkov najuspešnejših podjetnikov sposobnost ostati mirnih pod velikimi pritiski. Če želite v poslu uspeti, morate znati obvladovati stres. V nadaljevanju si preberite, kako to počnejo nekateri najuspešnejši podjetniki.

Jeanne Hopkins – Vodja trženja pri Continuum Managed Services

“Ljubim stres. Omogoča mi, da dokončam svoje naloge. Stres doživlja veliko ljudi, vendar mislim, da je narobe razumljen. Mislim, da ustvarja občutek obveznosti, in nam pomaga, da se osredotočimo na najpomembnejše cilje, najsi bodo v poslovnem ali zasebnem življenju. Ko sem v stresni situaciji, se vprašam, ali je to najslabša stvar, ki se mi lahko zgodi? Ponavadi stvari niso tako nemogoče, kot se sprva zdi.”

Mark Roberge – Izvršni direktor prodaje pri Hubspot

“Da v stresnih situacijah ostanem miren, poskušam ohranjati ravnovesje med osebnim in poslovnim življenjem. Namesto, da se strogo držim urnika, prednost dajem dejavnostim, ki ohranjajo raven stresa pod kritično mejo. Vsak dan pretečem več kilometrov, meditiram vsaj dvakrat na dan, skoraj vsako noč igram kitaro, vsaj dvakrat tedensko večerjam z otroki in se izogibam delu med vikendi.”

Diane Hessan – Izvršna direktorica na Communispace

“Bolj sem uspešna, ko sem panična, imam pa nekaj ritualov, ki mi pomagajo ohranjati mirno kri. Na primer, če me čaka pomemben sestanek, grem v sobo, se pogledam v ogledalo in si pojem pesem. Že več kot 20 let si pojem eno in isto pesem, ker mi njeno besedilo pomaga, da ostanem osredotočena.”

Perry Hewitt – Vodja digitalizacije na Univerzi Harvard

Njegovi nasveti za soočenje s stresom so:

  • Zapišite si najpomembnejše naloge, ki jih morate dokončati danes, in vse stvari, za katere mislite, da bi bilo dobro, če bi jih storili.
  • Ko čutite, da ste pod stresom, razgibajte svoje telo, lahko s telovadbo v telovadnici ali le s sprehodom. To vam bo pomagalo pri reševanju problemov.
  • O sebi imejte dober občutek. Ko se naloge zdijo nepremagljive, sporočajte sebi in ljudem okoli sebe, da vam bo uspelo.

Dharmesh Shah – Soustanovitelj podjetja HubSpot

“Navadno največ stresa čutim, ko moram rešiti na videz težek problem. Moja taktika pri spopadanju s stresom je, da velik problem razdelim v več majhnih, nato pa ga rešujem po korakih. Vsak od teh se zdi lažje premagljiv, kar me pomiri.”

Vir: blog.hubspot.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje