Kako usklajevati družino in podjetništvo?

Avtor — 16.02.2014
Inge Geerdens, ustanoviteljica in direktorica podjetja CVWarehouse, se s podjetništvom ukvarja že tako rekoč celo življenje. Ima tudi tri otroke in mnogi jo sprašujejo, kako ji uspe usklajevati dve tako pomembni, a hkrati tako različni nalogi.
Kako usklajevati družino in podjetništvo?

Kako usklajevati družino in podjetništvo? (Vir slike: sxc.hu)

Odkar je Inge leta 2003 ustanovila svoje prvo podjetje, je delu namenila ogromno časa. Doživela je tako padce kot tudi vzpone, njeno podjetje se je v tem času močno razširilo, novim in novim izzivom, s katerimi se sooča kot podjetnica, pa še danes ni videti konca.

Kot pravi, se je velikokrat dogodilo tudi to, da je zaradi pomembnih opravkov v službi zamudila na družinsko praznovanje ali potovanje, neštetokrat pa je prišlo do tega, da je z delom zaključila v poznih večernih urah in svojih otrok tisti dan sploh ni videla.

Kako je torej mogoče, da Inge, uspešna podjetnica, ki sicer prihaja iz Belgije, sploh lahko uspešno usklajuje dve tako pomembni nalogi, kot sta starševstvo in vodenje podjetja?

Velik del zaslug za uspeh pripisuje svojemu možu, s katerim sta se odločila, da bosta združila moči in tako njenemu podjetju omogočila, da bo lahko še naprej uspevalo in se razvijalo. Inge je tako prevzela mesto vodje podjetja, njen mož pa se je odločil, da bo svoj čas namenil vzgoji otrok in skrbi za dom.

Z možem sta popolnoma usklajena in sestavljata odlično ekipo, ki pa je tako rekoč bistvena za uspeh ne le v družini, temveč tudi na delovnem mestu! Dejstvo je namreč, da usklajevanje družine in podjetništva pravzaprav sploh ni nuja, a le, če se boste obdali z ljudmi, s katerimi boste radi delali in le, če boste svoje delo radi opravljali.

Vir: InPowerWomen

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje