Kakšnega zaposlenega si želi uspešno podjetje?

Avtor — 18.05.2015
Uspešno podjetje mora imeti prave zaposlene. Pravi zaposleni niso popolne osebe z neverjetnimi veščinami, ki ne znajo delati napak. Pravi zaposleni si upajo govoriti po resnici, znajo prevzeti odgovornost za svoje napake in jih priznati ter imajo cilje, ki se dopolnjujejo s ciljem podjetja.
Kakšnega zaposlenega si želi uspešno podjetje?

Kakšnega zaposlenega si želi uspešno podjetje? (Vir: HubSpot.com)

V nadaljevanju si preberite, kakšne zaposlene si vodje podjetij želijo.

1. Povejte resnico – vedno in takoj, dobro ali slabo

Standardna napaka pri zaposlitvenih intervjujih je, da kandidati namesto preproste resnice govorijo to, kar mislijo, da si zaposlovalec želi slišati. To ni v korist ne kandidatu, ne podjetju. Podjetja iščejo nekoga, ki se bo s svojimi veščinami in osebnostjo najbolje vključil v ekipo. S prikrivanjem resnice se lahko zgodi, da tako kandidat ne bo zadovoljen s podjetjem, kot podjetje ne z kandidatom.

Prav tako se izogibajte prikrivanju resnice na delovnem mestu. Če ste storili napako, opozorite čimprej. Podjetje ne more rešiti problema, če zanj ne ve. Uspešni ste lahko le, če sodelujete in skupaj rešujete težave, namesto da jih skrivate drug pred drugim. Ne bojte se vodij, ampak jim zaupajte in sodelujte.

2. Naj bo vaše delovno mesto zares vaše

Pri delu bodite samostojni. Zaposleni niste zato, da vas bodo drugi nadzorovali na vsakem koraku, temveč zato, da boste dajali rezultate.

Če gre kaj narobe, prevzemite odgovornost. Če ste naredili kaj odličnega, bodite ponosni. Če storite napako, se je zavedajte, poiščite v čem je problem in kaj morate storiti za to, da jo popravite. Prosite svojega vodjo za pomoč, napotke ali sodelovanje. Prav tako ne iščite izgovorov za svoje napake. Vodje si želijo, da je delo narejeno in ne želijo poslušati izgovorov, zakaj ni.

3. Imejte združljive cilje s podjetjem

Podjetje ima lahko drugačne cilje kot zaposleni, toda če se karierni cilji ujemajo s potrebami podjetja, potem bo skupna prihodnost svetla. Združljivi cilji pomenijo, da zaposleni z delom izpolnjuje svoje cilje, medtem ko ima podjetje od njega prav tako korist.

Odgovornost tudi na strani podjetja!

Da bi zaposleni čim bolje deloval v podjetju, mora vodja poskrbeti za primerno ozračje.

Ni vaša krivda, če vas vodja za napake obsoja in si zato ne upate povedati resnice. Ni vaša krivda, če vodja ne pusti, da bi samostojno pokazali svoje rezultate. In tudi niste krivi, če ne morete združiti svojih ciljev, če so cilji podjetja nejasni.

Za uspeh sta pomembna tako zaposleni kot vodja.

Vir: smallbiztrends.com

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje