Kam na ogled prve slovenske Kickstarter gledališke predstave?

Avtor — 02.12.2015
V začetku novembra se je na Kickstarterju predstavila prva slovenska gledališka predstava z naslovom Kje sem ostala. Predstava, s katero je ekipa zbirala 2.700 evrov, zbrala pa več kot 4.300 evrov, bo za podpornike na Kickstarter zaživela jutri.
Kam na ogled prve slovenske Kickstarter gledališke predstave?

Jutri bo v Plesnem Teatru Ljubljana predpremiera predstave Kje sem ostala. Namenjena je Kickstarter podpornikom (Vir slike: Sunčan Stone).

Navdih za gledališko raziskovanje teme o demenci sta režiserka Nina Šorak in dramaturginja Urša Adamič dobili prek svojih babic, ki ju je prizadela ravno ta bolezen. Svoja različna ozadja iz gledališča, filozofije in biologije sta povezali predvsem z namenom ukvarjanja s socialno tematiko. Raziskovanje ju je popeljalo do predstave, s katero vplivata na destigmatizacijo te bolezni in k razvoju novih pristopov v gledališču.

Predstava Kje sem ostala (ang. Where was I) prek odra raziskuje razvoj demence skozi dve perspektivi, osebno in družbeno. Interpretira intimni svet starejše gospe, ki se počasi izgublja v svojih spominih in se vse manj zaveda sedanjosti. Predstava, ki izhaja iz resničnih dogodkov in poglobljene raziskave o demenci, pripoveduje zgodbo o odnosu, ki ostaja, in spominu, ki odhaja.

Predstava ki, ki izhaja iz resničnih dogodkov in poglobljene raziskave o demenci Kje sem ostala (ang. Where was I) prek odra raziskuje razvoj demence (Vir slike: Sunčan Stone).

Na odru Plesnega Teatra Ljubljana se bosta predstavila igralca Marinka Štern in Iztok Jug Drabik. Predstavo soustvarjajo še Aleksander Vujović kot scenograf, kot video umetnica Pila Rusjan, kot oblikovalec luči Janko Oven in kot strokovni sodelavec Vid Vanja Vodušek.

Predpremiera za Kickstarter podpornike bo jutri, 3. decembra ob 20. uri v Plesnem Teatru Ljubljani. V kolikor projekta niste podprli prek Kickstarterja, pa si imate priložnost že naslednji dan ogledati predstavo:

– 4. december ob 20. uri v Plesnem Teatru Ljubljana (premiera)

– 5. december ob 20. uri v Plesnem Teatru Ljubljana (ponovitev)

– 16. december ob 20. uri v SNG Nova Gorica (ponovitev)

– 17. december ob 21. uri v Narodnem domu Maribor (ponovitev)

– 21. december ob 20. uri Kazalište KNAP v Zagrebu (ponovitev)

Predstavo je delno podprlo Ministrstvo za kulturo RS. V vlogi producenta se podpisuje KUD Transformator, v koprodukciji pa sodelujejo Zavod BOB, Plesni Teater Ljubljana, Narodni dom Maribor, SNG Nova Gorica, Kazalište KNAP in Kulturno društvo Galerija GP.

Oznake: , ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>