Karierne veščine, ki jih je priporočljivo osvojiti do 35. leta

Kariernih veščin, ki jih je priporočljivo osvojiti do 35. leta, je za širok spekter, menijo na portalu Time. Začetki ustvarjanja profesionalne poti in pridobivanja različnih znanj, ki nam lahko koristijo pri nadaljnji karieri, pa naj bodo vsekakor zgodnji ...
Karierne veščine, ki jih je priporočljivo osvojiti do 35. leta

Karierne veščine, ki jih je priporočljivo osvojiti do 35. leta (Vir slike: Bigstockphoto.com)

V vsakem danem trenutku pa je priporočljivo skrbeti, da delamo na nalogah in projektih, ki bodo nadgrajevali stopnjo naše samo-aktualizacije in osebnostne rasti.

1. Izčistite svojo osebno kratko predstavitev

Vsekakor se bo vaša kratka predstavitev ključnih stvari, ki jih v življenju počnete, sčasoma spreminjala, a kljub temu strokovnjakinja za komuniciranje Alexandra Franzen svetuje, da imate vedno pripravljen kratek in jedrnat odgovor na vprašanje, kaj pravzaprav v življenju počnete.

Svojo kratko predstavitev lahko izpilite do te mere, da ljudje, ki jih boste spoznavali ob takih ali drugačnih priložnostih, nikoli ne bodo pozabili, kaj ste imeli za povedati o sebi. Frazenova pojasnjuje, da si osebe pri novih predstavitvah redko zapomnijo mikroskopske detajle tega, kaj pravzaprav počnemo, vsekakor pa si zapomnijo, s kakšnimi občutki smo jih navdali.

2. Ozavestite svojo specifično notranjo moč

Priporočljivo je tudi ozavestiti, katera je tista vrsta notranje moči, ki vas napaja, kadar je to potrebno. Podjetnica Tina Roth Eisenberg pravi, da so vsi uspešni ljudje, ki jih je spoznala, točno vedeli, pri kateri stvari so sami najboljši. Eisenbergova obenem poudarja, da je njena notranja moč prav gotovo entuziazem.

3. Spoznajte svoje šibke točke

Na drugem koncu spektra značilnosti, ki sestavljajo določeno osebnost, pa je priporočljivo ozavestiti tudi svoje šibke točke. A vsekakor ne zato, da bi se zaradi slednjih sami počutili kaj slabše, to vam je lahko v veliko pomoč pri zaposlovanju ljudi, katerih veščine so komplementarne z vašimi. Tako boste lahko več časa namenili izvajanju opravil, pri katerih blestite in tako lažje dosegali višjo stopnjo samo-aktualizacije.

4. Naučite se delegirati delo

Prav nihče ne more postoriti vsega v podjetju in še posebej v primeru, če so vaše ambicije usmerjene v plezanje po karierni lestvici, je potrebno priti do zavedanja, katerim opravilom je vredno nameniti svoj čas in katere je pametneje delegirati.

5. Naredite nekaj, na kar ste resnično lahko ponosni

Iz tega boste namreč lahko večkrat na svoji poti tudi črpali nadaljnjo notranjo moč. Ob tem pa bi bilo vredno omeniti tudi, da se naučite kaj iz stvari, na katero dejansko ne morete biti ponosni, ker za vas na primer predstavlja velik neuspeh. Sprejmite lekcijo na konstruktiven način in jo integrirajte v naslednje korake pri tlakovanju svoje kariere.

6. Razširite svoje meje izven cone udobja

Dejstvo je, da cona udobja lahko predstavlja zelo udoben milni mehurček, ki nam omogoča delovanje z minimalno stopnjo napora in pogosto že kar z visoko mero avtomatizma. Zato moramo večkrat, ko se na različnih stopnjah svoje kariere (ali osebnega življenja) zaznamo v njej, raztegniti svoje meje in pogumno stopiti izven nje. Narediti nekaj, kar nas do določene mere celo straši.

Pri tem smo lahko pozitivno presenečeni, saj visoka tveganja v tovrstnem smislu lahko vodijo do visokih nagrad osebne narave.

7. Bodite pripravljeni sprejeti povratne odgovore z dvignjeno glavo

Hillary Clinton kot najboljši nasvet mladim na karierni poti pojmuje slednjega: »Pomembno je, da vzamete kritiko na konstruktiven način in resno, nikar pa je ne jemljite osebno.« V primeru, da si vse preveč ženete k srcu, se to lahko hitro pozna na stopnji vaše samozavesti, kar pa vsekakor ni priporočljiv način soočanja s kritiko.

Vir: TIME

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje