Karierne veščine, ki jih je priporočljivo osvojiti do 35. leta

Kariernih veščin, ki jih je priporočljivo osvojiti do 35. leta, je za širok spekter, menijo na portalu Time. Začetki ustvarjanja profesionalne poti in pridobivanja različnih znanj, ki nam lahko koristijo pri nadaljnji karieri, pa naj bodo vsekakor zgodnji ...
Karierne veščine, ki jih je priporočljivo osvojiti do 35. leta

Karierne veščine, ki jih je priporočljivo osvojiti do 35. leta (Vir slike: Bigstockphoto.com)

V vsakem danem trenutku pa je priporočljivo skrbeti, da delamo na nalogah in projektih, ki bodo nadgrajevali stopnjo naše samo-aktualizacije in osebnostne rasti.

1. Izčistite svojo osebno kratko predstavitev

Vsekakor se bo vaša kratka predstavitev ključnih stvari, ki jih v življenju počnete, sčasoma spreminjala, a kljub temu strokovnjakinja za komuniciranje Alexandra Franzen svetuje, da imate vedno pripravljen kratek in jedrnat odgovor na vprašanje, kaj pravzaprav v življenju počnete.

Svojo kratko predstavitev lahko izpilite do te mere, da ljudje, ki jih boste spoznavali ob takih ali drugačnih priložnostih, nikoli ne bodo pozabili, kaj ste imeli za povedati o sebi. Frazenova pojasnjuje, da si osebe pri novih predstavitvah redko zapomnijo mikroskopske detajle tega, kaj pravzaprav počnemo, vsekakor pa si zapomnijo, s kakšnimi občutki smo jih navdali.

2. Ozavestite svojo specifično notranjo moč

Priporočljivo je tudi ozavestiti, katera je tista vrsta notranje moči, ki vas napaja, kadar je to potrebno. Podjetnica Tina Roth Eisenberg pravi, da so vsi uspešni ljudje, ki jih je spoznala, točno vedeli, pri kateri stvari so sami najboljši. Eisenbergova obenem poudarja, da je njena notranja moč prav gotovo entuziazem.

3. Spoznajte svoje šibke točke

Na drugem koncu spektra značilnosti, ki sestavljajo določeno osebnost, pa je priporočljivo ozavestiti tudi svoje šibke točke. A vsekakor ne zato, da bi se zaradi slednjih sami počutili kaj slabše, to vam je lahko v veliko pomoč pri zaposlovanju ljudi, katerih veščine so komplementarne z vašimi. Tako boste lahko več časa namenili izvajanju opravil, pri katerih blestite in tako lažje dosegali višjo stopnjo samo-aktualizacije.

4. Naučite se delegirati delo

Prav nihče ne more postoriti vsega v podjetju in še posebej v primeru, če so vaše ambicije usmerjene v plezanje po karierni lestvici, je potrebno priti do zavedanja, katerim opravilom je vredno nameniti svoj čas in katere je pametneje delegirati.

5. Naredite nekaj, na kar ste resnično lahko ponosni

Iz tega boste namreč lahko večkrat na svoji poti tudi črpali nadaljnjo notranjo moč. Ob tem pa bi bilo vredno omeniti tudi, da se naučite kaj iz stvari, na katero dejansko ne morete biti ponosni, ker za vas na primer predstavlja velik neuspeh. Sprejmite lekcijo na konstruktiven način in jo integrirajte v naslednje korake pri tlakovanju svoje kariere.

6. Razširite svoje meje izven cone udobja

Dejstvo je, da cona udobja lahko predstavlja zelo udoben milni mehurček, ki nam omogoča delovanje z minimalno stopnjo napora in pogosto že kar z visoko mero avtomatizma. Zato moramo večkrat, ko se na različnih stopnjah svoje kariere (ali osebnega življenja) zaznamo v njej, raztegniti svoje meje in pogumno stopiti izven nje. Narediti nekaj, kar nas do določene mere celo straši.

Pri tem smo lahko pozitivno presenečeni, saj visoka tveganja v tovrstnem smislu lahko vodijo do visokih nagrad osebne narave.

7. Bodite pripravljeni sprejeti povratne odgovore z dvignjeno glavo

Hillary Clinton kot najboljši nasvet mladim na karierni poti pojmuje slednjega: »Pomembno je, da vzamete kritiko na konstruktiven način in resno, nikar pa je ne jemljite osebno.« V primeru, da si vse preveč ženete k srcu, se to lahko hitro pozna na stopnji vaše samozavesti, kar pa vsekakor ni priporočljiv način soočanja s kritiko.

Vir: TIME

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje