Karierni klubi mladim omogočajo svetlejšo prihodnost

Po Sloveniji pričenjajo z delovanjem karierni klubi za dijake, kjer bodo mladi skozi različne aktivnosti lahko poiskali informacije o študijskih smereh in poklicih. Srednješolci se lahko v klube, ki so jim najbližji, vključijo še do 1. oktobra 2014.
Karierni klubi mladim omogočajo svetlejšo prihodnost

Karierni klubi mladim omogočajo svetlejšo prihodnost (Vir slike: Nefiks)

Karierni klubi “Mladi bi radi”, ki potekajo v organizaciji Zavoda Nefiks, omogočajo mladim, da obiskujejo podjetja in organizacije, sami organizirajo srečanja z gosti, iščejo informacije o študijskih smereh in poklicih ter proaktivno delujejo v svojem lokalnem okolju.

»Mislim, da je ta klub super priložnost, da najdeš sebe, svoje kompetence, pozitivne in tudi negativne stvari o sebi,« svojega navdušenja ni mogla skriti lanskoletna udeleženka Tina.

V okviru kluba dijaki organizirajo tudi mini – projekt, svoje ideje o tem, na kakšen način želijo prispevati k spremembi kraja, pa prikažejo v stripih na nočnih projekcijah. Tako se mladi v klubih sami aktivirajo ter začnejo prevzemati odgovornost za svoje odločitve in dejanja. Vse to se dogaja pod vodstvom usposobljenih mladinskih delavcev Zavoda Nefiks.

Ena izmed udeleženk klubov, ki so že potekali v spomladanskem delu, je povedala: »Delavnice izvajajo študenti, s katerimi smo se lažje pogovarjali, ker smo na isti valovni dolžini. Za sodelovanje sem se odločila, ker menim, da moram biti glede študija 100 odstotno odločena.«

Suzana Tahiri, študentka, izvajalka klubov “Mladi bi radi” na Koroškem, pa dodaja: »Projekt predstavlja poseben izziv za mlade, saj pričnejo razmišljati o tem, kaj pogrešajo v svoji okolici in kako lahko najdejo in razvijejo svoje karierne priložnosti znotraj domačega kraja.«

Po zaključku sodelovanja v klubu bodo mladi vedeli, za kakšen poklic se bodo odločili, kako ga bodo dosegli, pa tudi to, kako lahko sami vplivajo na svojo lokalno skupnost in tako ustvarjajo nove poklicne in druge priložnosti.

V klube “Mladi bi radi” se srednješolci še lahko vključijo, in sicer tako, da se preko spletnega obrazca, ki se nahaja na strani www.talentiran.si do 1. oktobra prijavijo v klub, ki jim je najbližji (Ljubljana, Koper, Piran, Postojna, Novo Mesto, Grosuplje, Ptuj, Slovenske Konjice, Beltinci…). 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje