Karierni klubi mladim omogočajo svetlejšo prihodnost

Po Sloveniji pričenjajo z delovanjem karierni klubi za dijake, kjer bodo mladi skozi različne aktivnosti lahko poiskali informacije o študijskih smereh in poklicih. Srednješolci se lahko v klube, ki so jim najbližji, vključijo še do 1. oktobra 2014.
Karierni klubi mladim omogočajo svetlejšo prihodnost

Karierni klubi mladim omogočajo svetlejšo prihodnost (Vir slike: Nefiks)

Karierni klubi “Mladi bi radi”, ki potekajo v organizaciji Zavoda Nefiks, omogočajo mladim, da obiskujejo podjetja in organizacije, sami organizirajo srečanja z gosti, iščejo informacije o študijskih smereh in poklicih ter proaktivno delujejo v svojem lokalnem okolju.

»Mislim, da je ta klub super priložnost, da najdeš sebe, svoje kompetence, pozitivne in tudi negativne stvari o sebi,« svojega navdušenja ni mogla skriti lanskoletna udeleženka Tina.

V okviru kluba dijaki organizirajo tudi mini – projekt, svoje ideje o tem, na kakšen način želijo prispevati k spremembi kraja, pa prikažejo v stripih na nočnih projekcijah. Tako se mladi v klubih sami aktivirajo ter začnejo prevzemati odgovornost za svoje odločitve in dejanja. Vse to se dogaja pod vodstvom usposobljenih mladinskih delavcev Zavoda Nefiks.

Ena izmed udeleženk klubov, ki so že potekali v spomladanskem delu, je povedala: »Delavnice izvajajo študenti, s katerimi smo se lažje pogovarjali, ker smo na isti valovni dolžini. Za sodelovanje sem se odločila, ker menim, da moram biti glede študija 100 odstotno odločena.«

Suzana Tahiri, študentka, izvajalka klubov “Mladi bi radi” na Koroškem, pa dodaja: »Projekt predstavlja poseben izziv za mlade, saj pričnejo razmišljati o tem, kaj pogrešajo v svoji okolici in kako lahko najdejo in razvijejo svoje karierne priložnosti znotraj domačega kraja.«

Po zaključku sodelovanja v klubu bodo mladi vedeli, za kakšen poklic se bodo odločili, kako ga bodo dosegli, pa tudi to, kako lahko sami vplivajo na svojo lokalno skupnost in tako ustvarjajo nove poklicne in druge priložnosti.

V klube “Mladi bi radi” se srednješolci še lahko vključijo, in sicer tako, da se preko spletnega obrazca, ki se nahaja na strani www.talentiran.si do 1. oktobra prijavijo v klub, ki jim je najbližji (Ljubljana, Koper, Piran, Postojna, Novo Mesto, Grosuplje, Ptuj, Slovenske Konjice, Beltinci…). 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje