Kavarna Ziferblat odpira svoja vrata v centru Ljubljane – plačali boste le čas, preživet v njej …

Kavarna Ziferblat je slavnostno odprla svoja vrata v centru Ljubljane. Gre za podružnico ruske kavarnice, ki bo svojim gostom zaračunala le čas, preživet v njej. Minuta kavarniškega vzdušja tako le za borih 5 centov!
Kavarna Ziferblat odpira svoja vrata v centru Ljubljane – plačali boste le čas, preživet v njej …

Kavarna Ziferblat odpira svoja vrata v centru Ljubljane – plačate le čas, preživet v njej … (Vir slike: standard.co.uk)

Kavarna Ziferblat  – z nekonvencionalnim poslovnim modelom – v svoji poanti navdušuje.

»Vrata Ziferblata so odprta vsem. To ni kavarna. Ni prostor, kjer vas bo natakar povprašal, kakšno kavo želite danes, pač pa vsak gost s prihodom postane mikronajemnik prostora, je zanj odgovoren in ga soustvarja. Vse v Ziferblatu je zastonj, razen časa, ki ga preživite v prostoru,« pojasnjujejo ustvarjalci slovenske podružnice Ziferblata, ki bo eksistirala na Vegovi ulici 8 v Ljubljani in s tem predstavljala 13. te vrste na svetu.

Pridih domačnosti, ki pomirja in ustvarja pristne vezi

Esenca same kavarne leži v tem, da se v njej počutimo kot doma, v svoji dnevni sobi, lahko igramo klavir, beremo ali recitiramo poezijo, debatiramo o filozofskih vprašanjih življenja ali samo relaksiramo svoje misli. Ob omenjeni predpostavki gostje lahko za minimalno plačilo pojejo neomejene količine tortic, rogljičev in drugih sladkosti, ki jih Ziferblat ponuja, ter ob tem spijejo na tone čajev in kavic…

5 centov na minuto

Vse v Ziferblatu je zastonj, razen časa, ki ga preživite v prostoru. Plačali boste minuto, ki znaša 5 centov.»Ziferblat je tako svoboden, da gostom omogoča koncerte, razstave, branje poezije, predavanja, jogo, igranja šaha, branje knjige, ali pa se prelevi v prostor za delo in sestanek,« pojasnijo ustanovitelji slovenske kavarniške podružnice.

Nad poslovnim modelom Ziferblata navdušeni tudi Rusi in Londončani

Kavarna Ziferblat obstaja tudi v Rusiji in v londonskem okrožju Shoreditch. Ivan Meetin, mladi 29-letni lastnik britanske podružnice Ziferblat je navdušen, saj pravi, da število strank od odprtja v novembru 2013 raste z nepredstavljivo hitrostjo, večina pa pride večkrat in s sabo takrat pripelje še prijatelje. Meetin pri tem še dodaja: »Ljudje ne plačujejo za hrano in pijačo; mi plačamo prostor in stranke plačajo za čas, preživet v tem prostoru, pri čemer gre v prvi vrsti za participacijo.« Stranke lahko s seboj prinesejo tudi svojo hrano in pijačo, če to želijo, z izjemo alkohola.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje