Kavarna Ziferblat odpira svoja vrata v centru Ljubljane – plačali boste le čas, preživet v njej …

Kavarna Ziferblat je slavnostno odprla svoja vrata v centru Ljubljane. Gre za podružnico ruske kavarnice, ki bo svojim gostom zaračunala le čas, preživet v njej. Minuta kavarniškega vzdušja tako le za borih 5 centov!
Kavarna Ziferblat odpira svoja vrata v centru Ljubljane – plačali boste le čas, preživet v njej …

Kavarna Ziferblat odpira svoja vrata v centru Ljubljane – plačate le čas, preživet v njej … (Vir slike: standard.co.uk)

Kavarna Ziferblat  – z nekonvencionalnim poslovnim modelom – v svoji poanti navdušuje.

»Vrata Ziferblata so odprta vsem. To ni kavarna. Ni prostor, kjer vas bo natakar povprašal, kakšno kavo želite danes, pač pa vsak gost s prihodom postane mikronajemnik prostora, je zanj odgovoren in ga soustvarja. Vse v Ziferblatu je zastonj, razen časa, ki ga preživite v prostoru,« pojasnjujejo ustvarjalci slovenske podružnice Ziferblata, ki bo eksistirala na Vegovi ulici 8 v Ljubljani in s tem predstavljala 13. te vrste na svetu.

Pridih domačnosti, ki pomirja in ustvarja pristne vezi

Esenca same kavarne leži v tem, da se v njej počutimo kot doma, v svoji dnevni sobi, lahko igramo klavir, beremo ali recitiramo poezijo, debatiramo o filozofskih vprašanjih življenja ali samo relaksiramo svoje misli. Ob omenjeni predpostavki gostje lahko za minimalno plačilo pojejo neomejene količine tortic, rogljičev in drugih sladkosti, ki jih Ziferblat ponuja, ter ob tem spijejo na tone čajev in kavic…

5 centov na minuto

Vse v Ziferblatu je zastonj, razen časa, ki ga preživite v prostoru. Plačali boste minuto, ki znaša 5 centov.»Ziferblat je tako svoboden, da gostom omogoča koncerte, razstave, branje poezije, predavanja, jogo, igranja šaha, branje knjige, ali pa se prelevi v prostor za delo in sestanek,« pojasnijo ustanovitelji slovenske kavarniške podružnice.

Nad poslovnim modelom Ziferblata navdušeni tudi Rusi in Londončani

Kavarna Ziferblat obstaja tudi v Rusiji in v londonskem okrožju Shoreditch. Ivan Meetin, mladi 29-letni lastnik britanske podružnice Ziferblat je navdušen, saj pravi, da število strank od odprtja v novembru 2013 raste z nepredstavljivo hitrostjo, večina pa pride večkrat in s sabo takrat pripelje še prijatelje. Meetin pri tem še dodaja: »Ljudje ne plačujejo za hrano in pijačo; mi plačamo prostor in stranke plačajo za čas, preživet v tem prostoru, pri čemer gre v prvi vrsti za participacijo.« Stranke lahko s seboj prinesejo tudi svojo hrano in pijačo, če to želijo, z izjemo alkohola.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje