Kavarna Ziferblat odpira svoja vrata v centru Ljubljane – plačali boste le čas, preživet v njej …

Kavarna Ziferblat je slavnostno odprla svoja vrata v centru Ljubljane. Gre za podružnico ruske kavarnice, ki bo svojim gostom zaračunala le čas, preživet v njej. Minuta kavarniškega vzdušja tako le za borih 5 centov!
Kavarna Ziferblat odpira svoja vrata v centru Ljubljane – plačali boste le čas, preživet v njej …

Kavarna Ziferblat odpira svoja vrata v centru Ljubljane – plačate le čas, preživet v njej … (Vir slike: standard.co.uk)

Kavarna Ziferblat  – z nekonvencionalnim poslovnim modelom – v svoji poanti navdušuje.

»Vrata Ziferblata so odprta vsem. To ni kavarna. Ni prostor, kjer vas bo natakar povprašal, kakšno kavo želite danes, pač pa vsak gost s prihodom postane mikronajemnik prostora, je zanj odgovoren in ga soustvarja. Vse v Ziferblatu je zastonj, razen časa, ki ga preživite v prostoru,« pojasnjujejo ustvarjalci slovenske podružnice Ziferblata, ki bo eksistirala na Vegovi ulici 8 v Ljubljani in s tem predstavljala 13. te vrste na svetu.

Pridih domačnosti, ki pomirja in ustvarja pristne vezi

Esenca same kavarne leži v tem, da se v njej počutimo kot doma, v svoji dnevni sobi, lahko igramo klavir, beremo ali recitiramo poezijo, debatiramo o filozofskih vprašanjih življenja ali samo relaksiramo svoje misli. Ob omenjeni predpostavki gostje lahko za minimalno plačilo pojejo neomejene količine tortic, rogljičev in drugih sladkosti, ki jih Ziferblat ponuja, ter ob tem spijejo na tone čajev in kavic…

5 centov na minuto

Vse v Ziferblatu je zastonj, razen časa, ki ga preživite v prostoru. Plačali boste minuto, ki znaša 5 centov.»Ziferblat je tako svoboden, da gostom omogoča koncerte, razstave, branje poezije, predavanja, jogo, igranja šaha, branje knjige, ali pa se prelevi v prostor za delo in sestanek,« pojasnijo ustanovitelji slovenske kavarniške podružnice.

Nad poslovnim modelom Ziferblata navdušeni tudi Rusi in Londončani

Kavarna Ziferblat obstaja tudi v Rusiji in v londonskem okrožju Shoreditch. Ivan Meetin, mladi 29-letni lastnik britanske podružnice Ziferblat je navdušen, saj pravi, da število strank od odprtja v novembru 2013 raste z nepredstavljivo hitrostjo, večina pa pride večkrat in s sabo takrat pripelje še prijatelje. Meetin pri tem še dodaja: »Ljudje ne plačujejo za hrano in pijačo; mi plačamo prostor in stranke plačajo za čas, preživet v tem prostoru, pri čemer gre v prvi vrsti za participacijo.« Stranke lahko s seboj prinesejo tudi svojo hrano in pijačo, če to želijo, z izjemo alkohola.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje