Kdo Optiprintu pomaga pri vprašanjih o intelektualni lastnini

»Prvi teden je bil zelo zanimiv. Predvsem zato, ker ni bilo obsežnega uvajalnega obdobja,« pravi Bogdan Petrovčič, pripravnik v sklopu MP pripravništva v podjetju Optiprint. Je absolvent Pravne fakultete v Ljubljani, ki mu bodo znanja, pridobljena v času pripravništva, prišla še kako prav.
Kdo Optiprintu pomaga pri vprašanjih o intelektualni lastnini

Kako poteka pripravništvo v Optiprintu? (Vir slike: Optiprint)

»Med spoznavanjem prava intelektualne lastnine in dejanskim pridobivanjem pravic je velika razlika. Ravno to raziskovanje s praktičnim ozirom me trenutno najbolj navdušuje. Predvsem pa sem sam pri sebi opazil zavesten preklop med reševanjem nalog na način, ki ga je od mene pričakovala fakulteta, ta je bolj analitičen in teoretičen, in pa pisanjem sinopsisov v službi, kjer človek ne sme ostati do nekega problema neopredeljen. Sam mora ponuditi rešitve in za njih jamčiti,« je kritičen Petrovčič.

Za Optiprint aktualno vprašanje zaščite blagovne znamke

V podjetju Optiprint so ravno v zdajšnjem času precej aktualna vprašanja o intelektualni lastnini in zaščiti blagovne znamke, zato jim je Petrovčič v pomoč pri pripravah ustrezne dokumentacije. »Bogdan se je vklopil v podjetje, pokazal veliko mero samoiniciativnosti in voljo do dela, ki ga opravlja,« pravi Lan Hvastija, eden od ustanoviteljev podjetja Optiprint.

Lan Hvastija bo gost okrogle mize na dogodku #topStartupEKIPA

Podjetje Optiprint se ukvarja z optimizacijo tiska in najemom barvnih multifunkcijskih naprav in barvnih tiskalnikov. Zgodba, ki je danes stara 5 let, se je uspešno razširila tako po Sloveniji kot  tudi v sosednjih državah. Svoje prihodke je podjetje, za katerega pravi ekipa, da ima inovativen poslovni model, v letih delovanja povečalo za več kot petkrat. Začetni kapital za ustanovitev podjetja je bil lasten. 

Samoiniciativen in zagnan!

Hvastija pa dodaja, da pripravništvo Petrovčiču najverjetneje zelo koristi, »saj se kljub samoiniciativnosti in zagnanosti vidi, da ima malo izkušenj s samostojnim delom, skoraj nič izkušenj pa s sprejemanjem in predlaganjem odločitev«.

Leta so jih povezala še tesneje

Petrovčiča čaka še nekaj tednov pripravništva, v tem času pa bo lahko izpilil svoja dosedanja znanja in pridobil na tistem področju, kjer mu manjka nekaj znanja. Pravi pa, da je zanj kot pripravnika precej spodbudna tudi mladost kolektiva pri podjetju Optiprint. Morda, dodaja, so se prav na račun tega tako dobro ujeli že takoj na začetku.

Oznake: , , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje