Kdo Optiprintu pomaga pri vprašanjih o intelektualni lastnini

»Prvi teden je bil zelo zanimiv. Predvsem zato, ker ni bilo obsežnega uvajalnega obdobja,« pravi Bogdan Petrovčič, pripravnik v sklopu MP pripravništva v podjetju Optiprint. Je absolvent Pravne fakultete v Ljubljani, ki mu bodo znanja, pridobljena v času pripravništva, prišla še kako prav.
Kdo Optiprintu pomaga pri vprašanjih o intelektualni lastnini

Kako poteka pripravništvo v Optiprintu? (Vir slike: Optiprint)

»Med spoznavanjem prava intelektualne lastnine in dejanskim pridobivanjem pravic je velika razlika. Ravno to raziskovanje s praktičnim ozirom me trenutno najbolj navdušuje. Predvsem pa sem sam pri sebi opazil zavesten preklop med reševanjem nalog na način, ki ga je od mene pričakovala fakulteta, ta je bolj analitičen in teoretičen, in pa pisanjem sinopsisov v službi, kjer človek ne sme ostati do nekega problema neopredeljen. Sam mora ponuditi rešitve in za njih jamčiti,« je kritičen Petrovčič.

Za Optiprint aktualno vprašanje zaščite blagovne znamke

V podjetju Optiprint so ravno v zdajšnjem času precej aktualna vprašanja o intelektualni lastnini in zaščiti blagovne znamke, zato jim je Petrovčič v pomoč pri pripravah ustrezne dokumentacije. »Bogdan se je vklopil v podjetje, pokazal veliko mero samoiniciativnosti in voljo do dela, ki ga opravlja,« pravi Lan Hvastija, eden od ustanoviteljev podjetja Optiprint.

Lan Hvastija bo gost okrogle mize na dogodku #topStartupEKIPA

Podjetje Optiprint se ukvarja z optimizacijo tiska in najemom barvnih multifunkcijskih naprav in barvnih tiskalnikov. Zgodba, ki je danes stara 5 let, se je uspešno razširila tako po Sloveniji kot  tudi v sosednjih državah. Svoje prihodke je podjetje, za katerega pravi ekipa, da ima inovativen poslovni model, v letih delovanja povečalo za več kot petkrat. Začetni kapital za ustanovitev podjetja je bil lasten. 

Samoiniciativen in zagnan!

Hvastija pa dodaja, da pripravništvo Petrovčiču najverjetneje zelo koristi, »saj se kljub samoiniciativnosti in zagnanosti vidi, da ima malo izkušenj s samostojnim delom, skoraj nič izkušenj pa s sprejemanjem in predlaganjem odločitev«.

Leta so jih povezala še tesneje

Petrovčiča čaka še nekaj tednov pripravništva, v tem času pa bo lahko izpilil svoja dosedanja znanja in pridobil na tistem področju, kjer mu manjka nekaj znanja. Pravi pa, da je zanj kot pripravnika precej spodbudna tudi mladost kolektiva pri podjetju Optiprint. Morda, dodaja, so se prav na račun tega tako dobro ujeli že takoj na začetku.

Oznake: , , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje