Kefirko, nov slovenski projekt na Kickstarterju

Marko Borko, Andrej Glažar in Niko Klanšek, znan po številnih uspešnih projektih, s svojim Kickstarter projektom, ki omogoča izdelavo kefirja doma, zbirajo 30 tisoč dolarjev. Da je njihov projekt zanimiv, kaže tudi uvrstitev med najbolj izpostavljenimi projekti.
Kefirko, nov slovenski projekt na Kickstarterju

Projekt Kefirko lahko podprete do 5. decembra (Vir slike: Kickstarter).

Kaj je Kefirko? Gre za posodo, s katero lahko sami pripravimo kefir. Namen posode je poenostavitev postopka njegove priprave. Ker je postopek priprave precej zahteven, da dobimo izdelek tak, kot mora biti, je posoda zasnova tako, da omogoča umerjanje pravega razmerja med količino tekočine in zrn, zračenje, ki je potrebno za postopek fermentacije, integrirano sito pa omogoča, da na preprost način odlivamo vsebino, medtem ko zrna zaradi oblike notranjega roba pri tem ostanejo v posodi. Za naslednji cikel izdelave, ki običajno traja 24 ur, nanje nato ponovno nalijemo novo tekočino. Kefirko omogoča enostaven proces ločevanja zrn, saj kozarček po končani fermentaciji pretresemo, kefir pa preprosto vlijemo v kozarce.

Podprite nov slovenski projekt Kefirko na Kickstarterju!

Kot je razvidno iz Kickstarterjeve strani, na kateri ekipa predstavlja svoj projekt, je do ideje prišlo letos januarja, prvi testi so nastopili maja, priprava videa septembra, PR promocijo pa so izvedli mesec pozneje. Njihova želja je pomagati vsem, ki si radi naredijo kefir med domačimi stenami, tako v Sloveniji kot v tujini.

Zasnovali so tudi spletni portal Kefirhood, namenjen tistim, ki iščejo ali imajo odvečna kefirjeva zrna (Vir slike: Kefirko)

Pri razvoju izdelka so si pomagali s 3D tiskalniki, s katerim so preizkušali različne gostote, velikosti pokrova za prelivanje kefirja in oblike. Kefirko je na voljo v več barvah, tudi zato, da bodo uporabniki pri isti hiši vedeli, čigav Kefirko pripada komu. Zasnovali so tudi spletni portal Kefirhood, ki je namenjen tistim, ki iščejo ali imajo odvečna kefirjeva zrna, ki so potrebna za izdelavo domačega kefirja. Kefirhood omogoča pregled imetnikov zrn v naši bližini.

V času pisanja članka je ekipa zbrala skoraj 2.700 dolarjev, ki jih je namenilo 99 podpornikov. Kampanja bo trajala do 5. decembra.

Podprite nov slovenski projekt Kefirko na Kickstarterju!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje