Kickstarter odslej tudi v Nemčiji!

Kickstarter, priljubljena crowdfunding platforma, vztrajno širi svoj doseg. S torkom, 12. majem 2015, se je močno približala tudi slovenskim ustvarjalcem, saj bo od sedaj dalje sodelovanje na Kickstarterju omogočeno tudi državljanom Nemčije.
Kickstarter odslej tudi v Nemčiji!

Kickstarter odslej tudi v Nemčiji! (Vir slike: Kickstarter)

Sodelovanje na Kickstarterju, crowdfunding platformi, ki je izjemno priljubljena tudi med slovenskimi podjetniki, se počasi, a vztrajno približuje Sloveniji. Sodelovanje je bilo do sedaj namreč omogočeno zgolj posameznikom in podjetnikom s prijavljenim stalnim bivališčem v Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji ter na Nizozemskem, Švedskem, Norveškem in Irskem, od torka, 12. maja 2015, dalje, pa je sodelovanje omogočeno tudi prebivalcem Nemčije

Navdušeni oznanjamo, da bo od sedaj dalje sodelovanje na Kickstarterju omogočeno tudi umetnikom, glasbenikom, dizajnerjem in ustvarjalcem iz Nemčije,” se glasi zapis, ki je bil objavljen na spletni strani Kickstarterja. “Da bi proslavili ta veliki korak, bomo v bližnji prihodnosti pripravili kar nekaj različnih dogodkov po nekaterih mestih Nemčije,” je še zapisano.

Kaj to pomeni za Slovence? 

Dejstvo je, da mnogim posameznikom iz številnih držav sveta, tudi slovenskim, še vedno veliko oviro za zbiranje sredstev na Kickstarterju predstavlja pogoj, da morajo imeti prijavljeno stalno bivališče v eni izmed zgoraj naštetih držav. Večina posameznikov se pri tem poslužuje različnih rešitev, kot je na primer ta, da za pomoč zaprosijo svoje sorodnike ali znance, ki prebivajo v omenjenih državah. Širjenje Kickstarterja v Nemčijo bo tako vsaj nekoliko omililo ta problem. 

Kateri so še drugi pogoji za odprtje Kickstarter kampanje?

Poleg stalnega prebivališča v omenjenih državah pa je potrebno izpolnjevati še nekatere druge pogoje, v kolikor želimo svoj projekt prijaviti na Kickstarter. Poglejmo si, katere.

  • Oseba, ki bo prijavila projekt na Kickstarter, mora imeti odprt transakcijski račun, kreditno ali debetno kartico in veljaven osebni dokument (vozniško dovoljenje, osebna izkaznica ali potni list) ter mora biti starejša od 18 let.
  • Cilj zbiranja sredstev mora biti jasno določen in znotraj naslednjih kategorij: umetnost, komedija, ples, dizajn, moda, film, hrana, igričarstvo, glasba, fotografija, založništvo, tehnologija, teater.
  •  Denarnih sredstev ni dovoljeno zbirati za dobrodelne namene, kampanje ozaveščanja ljudi in zasebne namene.

Potrebno je vedeti, da sodelovanje na Kickstarterju ni povsem brezplačno. V kolikor je projekt uspešno izpeljan, Kickstarter za nagrado obdrži 5 odstotkov zbranih sredstev, upoštevati pa je potrebno tudi dodatne stroške pri procesiranju plačil, ki običajno znašajo od 3 do 5 odstotkov zbranih sredstev.

Vir: Kickstarter

Oznake: , ,