Kickstarter v drugem četrtletju z novimi rekordi

Kickstarter, ki velja za eno najbolj znanih in priljubljenih platform za množično financiranje, je predstavil sveže podatke za drugo četrtletje letošnjega leta. Število podpornikov še vedno narašča, prav tako število uspešno zaključenih projektov.
Kickstarter v drugem četrtletju z novimi rekordi

V drugem četrtletju je bilo na Kickstaterju uspešnih kar 5.716 projektov (Vir sliike: Kickstarter)

Podatki, ki jih je predstavil Kickstarter, kažejo, da se množično financiranje vse bolj prebuja. V drugem četrtletju je bilo uspešnih kar 5.716 projektov, medtem ko je v prvem četrtletjem letošnjega leta uspelo zastavljeno vsoto zbrati 4.497 projektom (27-odstotna rast). Tudi skupno število podpornikov se je v drugem četrtletju povečalo – iz 887.848 na več kot 1,1 milijona, število novih podpornikov pa se je povečalo za 3,5 odstotka, na 703.604 podpornikov.

Podporniki so projektom namenili več kot 144 milijonov dolarjev – v prvem četrtletju letošnjega leta 112 milijonov -, dnevno skoraj 1,6 milijonov dolarjev. V primerjavi s prvim četrtletjem je vrednost dnevnih donacij poskočila za 27 odstotkov.

V drugem četrtletju so uspešno zbrali zastavljeno vsoto finančnih sredstev tudi nekateri slovenski projekti, med njimi tudi Swich, ki je že po nekaj dneh dosegel zastavljeni cilj v višini 25 tisoč dolarjev, kratki fantazijski film Kresnik: Ognjeno izročilo in nogavice Zulu Zion.

Kicstarter zaposluje!

Kickstarter trenutno zaposluje 81 ljudi, kot je razvidno na njihovi spletni strani pa v svojo vrsto vabijo nove, talentirane in ambiciozne ljudi. Če ste tudi vi med njimi, selitev v tujino pa vidite zgolj kot odskočno desko, ne spreglejte njihovih oglasov za delo.

Na IndieGoGo podprite aktualno slovensko kampanjo Monolyth >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje