Kickstarter v drugem četrtletju z novimi rekordi

Kickstarter, ki velja za eno najbolj znanih in priljubljenih platform za množično financiranje, je predstavil sveže podatke za drugo četrtletje letošnjega leta. Število podpornikov še vedno narašča, prav tako število uspešno zaključenih projektov.
Kickstarter v drugem četrtletju z novimi rekordi

V drugem četrtletju je bilo na Kickstaterju uspešnih kar 5.716 projektov (Vir sliike: Kickstarter)

Podatki, ki jih je predstavil Kickstarter, kažejo, da se množično financiranje vse bolj prebuja. V drugem četrtletju je bilo uspešnih kar 5.716 projektov, medtem ko je v prvem četrtletjem letošnjega leta uspelo zastavljeno vsoto zbrati 4.497 projektom (27-odstotna rast). Tudi skupno število podpornikov se je v drugem četrtletju povečalo – iz 887.848 na več kot 1,1 milijona, število novih podpornikov pa se je povečalo za 3,5 odstotka, na 703.604 podpornikov.

Podporniki so projektom namenili več kot 144 milijonov dolarjev – v prvem četrtletju letošnjega leta 112 milijonov -, dnevno skoraj 1,6 milijonov dolarjev. V primerjavi s prvim četrtletjem je vrednost dnevnih donacij poskočila za 27 odstotkov.

V drugem četrtletju so uspešno zbrali zastavljeno vsoto finančnih sredstev tudi nekateri slovenski projekti, med njimi tudi Swich, ki je že po nekaj dneh dosegel zastavljeni cilj v višini 25 tisoč dolarjev, kratki fantazijski film Kresnik: Ognjeno izročilo in nogavice Zulu Zion.

Kicstarter zaposluje!

Kickstarter trenutno zaposluje 81 ljudi, kot je razvidno na njihovi spletni strani pa v svojo vrsto vabijo nove, talentirane in ambiciozne ljudi. Če ste tudi vi med njimi, selitev v tujino pa vidite zgolj kot odskočno desko, ne spreglejte njihovih oglasov za delo.

Na IndieGoGo podprite aktualno slovensko kampanjo Monolyth >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje