Kolegice nove zaposlitvene priložnosti ustvarjamo skupaj

Mlade ženske, iskalke prve zaposlitve, se na trgu dela srečujejo še z večjimi ovirami, kakor mladi moški, zato so na Zavodu Nefiks osnovali projekt Kolegice. Namen le-tega je povezati mlade iskalke prve zaposlitve z že uveljavljenimi kolegicami.
Kolegice nove zaposlitvene priložnosti ustvarjamo skupaj

Kolegice nove zaposlitvene priložnosti ustvarjamo skupaj

Mentorstvo uveljavljenih žensk mladim posameznicam omogoči enkratno priložnost »vpogleda« v določen poklic, prav tako pa tudi širitev ustrezne socialne mreže in možnosti pridobivanja konkretnega in ustreznega znanja za zaposlitev na željenem področju. 
    
Klub Kolegice, ki se v sezoni 2014/15 izvaja že tretjič, se bo prvih šest tednov – od oktobra do novembra – srečeval tedensko, in sicer v Ljubljani ob sredah (predvidoma ob 17h), nato pa mesečno – do junija 2015.

Na srečanjih bodo dekleta medsebojno delila spoznanja in informacije, ki jih bodo pridobile od mentoric. Prav tako bodo načrtovala skupne dogodke, s katerimi bi lahko še bolj spodbudila lastno zaposljivost in zaposljivost drugih mladih žensk.

Projekt je obenem možnost po drugi strani pa tudi spodbuda, da se mlade ženske, ki vstopajo na trg dela, povežejo s svojimi že uveljavljenimi kolegicami, ki jih na neformalen način seznanijo s področjem, na katerem želijo delovati. »Nisem več samo sanjala, ampak sem začela tudi ukrepati,« je nad svojim napredkom v projektu navdušena lanska udeleženka Katja.

Vse zainteresirane iskalke prve zaposlitve se lahko k sodelovanju prijavijo do 3. oktobra 2014 na portalu www.talentiran.si

Dosedanje izkušnje vključenih so raznolike, mlade kolegice pa si skupaj s svojimi mentoricami zastavljajo različne karierno zaposlitvene cilje, ki bi jih naj v roku enega leta tudi dosegle. Projekt je poln uspešnih zgodb, njegov potencial pa so prepoznali na Združenju Manager Slovenije in na Uradu za mladino Mestne občine Ljubljana, ki projekt Kolegice tudi podpirata.

Lanska udeleženka Jana: »Z mentorico sva se pogovarjali o razvoju kariere, pomagala in svetovala mi je pri izbiri nadaljnjega študijskega programa, ki ga sedaj že obiskujem«.

Jerneja na srečanjih pridobiva novo znanje in koristne informacije: »Mentorica pa me vključuje tudi v svoje projekte in mi s tem omogoča, da razvijam kompetence ter se strokovno izpopolnjujem«Njena mentorica gospa Blanka Tacer pa jo pohvali: »V projektu Kolegice sem spoznala izjemno študentko, s katero vidim možnost dolgoročnega sodelovanja. Kot mentorica imam priložnost, da spoznavam talente svoje študentke in da vzdržujem stik z mlajšimi generacijami«.

Tatjana je zelo konkretna: »Projekt Kolegice mi je omogočil delo na RTV-ju, kjer mi je mentorica priskrbela uvajanje z najboljšimi montažerji ter sodelovanje z odličnimi novinarji. Sedaj pa enkrat tedensko  v sodelovanju z novinarji montiram različne prispevke za oddaje. In seveda se moje ime pojavi v prispevku!«

Vir: talentiran.si

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje