Koristno: Svet EU razpisuje 100 plačanih pripravništev

Svet Evropske unije vsako leto razpiše nova plačana pripravništva, na katera se lahko prijavi vsak državljan Evropske unije z ustrezno izobrazbo. Pripravništvo traja največ 5 mesecev, na voljo pa je 100 pripravniških mest.
Koristno: Svet EU razpisuje 100 plačanih pripravništev

Koristno: Svet EU razpisuje 100 plačanih pripravništev (Vir slike: Freeimages.com)

Svet Evropske unije letos ponovno razpisuje plačana pripravništva, namenjena državljanom Evropske unije. Natanko 100 praktikantov bo tako dobilo edinstveno priložnost, da od enega do pet mesecev preživijo v eni izmed najpomembnejših uradnih institucij Evropske unije.

Zainteresirani morajo svoje vloge oddati preko spleta, in sicer najkasneje do 31. avgusta 2014. Vloge, ki morajo biti oddane v angleškem ali francoskem jeziku, bodo pregledane v mesecu oktobru in novembru 2014, sledila bodo obveščanja o sprejetju kandidatov. Kandidati, ki bodo ustrezali pogojem, bodo razvrščeni bodisi v prvo obdobje pripravništva, ki bo potekalo med 1. februarjem 2015 in 30. junijem 2015, bodisi v drugo obdobje pripravništva, ki bo potekalo med 1. septembrom 2015 in 31. januarjem 2016.

Pogoj za prijavo je ustrezna stopnja izobrazbe in dobro znanje angleščine ali francoščine. Pripravništvo je namenjeno prebivalcem držav članic Evropske unije, pa tudi prebivalcem držav članic, ki so kandidatke za vstop v Evropsko unijo, a zanje program ni na voljo v celoti. 

Svet EU na razpisu za pripravništvo vsako leto prejme okoli 4000 prijav. Večina sprejetih kandidatov prihaja iz področja prava, političnih ved, mednarodnih odnosov, evropskih študij in ekonomije. Močno iskani pa so tudi kandidati iz drugih področij, kot je na primer prevajalstvo, upravljanje s človeškimi viri, komunikologija, informatika, grafično oblikovanje, multimedijske vede, agrikultura, biomehanika, zdravje, energija, okoljevarstvo in podobno. 

Zaradi velikega števila prijav bodo organizatorji izločili vse tiste kandidate, ki so že preživeli 8 tednov ali več plačanega ali neplačanega pripravništva v kateri koli izmed institucij Evropske unije. 

Vir: Council of the European Union

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje