LACEnano – izboljšani načini tetoviranja

Skozi predavanja in delavnice se je na KickUP programu, ki je v organizaciji StartUP Novo mesto potekal od septembra 2013 do januarja 2014, kreiralo šest svežih startupov, vsak s svojo inovativno idejo. Tokrat predstavljamo ekipo LACEnano, ki v svoji esenci nudi izboljšane načine tetoviranja.
LACEnano – izboljšani načini tetoviranja

LACEnano – izboljšani načini tetoviranja (Vir slike: Nina Pucelj)

Ekipo sestavljajo Peter Bukovec v vlogi strojnika in idejnega vodje ekipe, Rok Jurečič, ki skrbi za poslovno in marketinško področje, Robert Zagorec, zadolžen za elektrotehnični del in oblikovalka Lara Zupančič, ki oblikuje in nadgrajuje grafično podobo sveže formirane ekipe.

Minimiziranje bolečine pri tetoviranju

Njihova ideja rešuje problem mravljinčastih rok oseb, ki se ukvarjajo s tetoviranjem, katere nastanejo zaradi teže in tresljajev pri sami dejavnosti, zmanjšuje bolečino tetoviranca in omogoča enostavno čiščenje ter steriliziranje. »Poslovna ideja se je razvila, ko sva z dekletom šla na ‘tetoversko’ konvecijo v Ljubljani. Ona se je šla tetovirat, sam pa sem se kot strojnik sprehajal po konvenciji in se zanimal za tehnologijo, ki jo uporabljajo ‘tetoverji’. Pri vsem tem sem opazil kar nekaj težav oz. pomanjkljivosti, ki se pojavljajo pri današnjih ‘tetoverskih’ napravah,« idejo za razvoj novega orodja za tetoviranje razloži strojnik Bukovec. Njihova ciljna skupina so ‘tetoverji’, ki obožujejo ‘tetoverske’ naprave in želijo za svoje delo le najboljšo opremo. Trg je zelo specifičen, kar po mnenju Bukovca predstavlja nekatere ovire kot tudi prednosti.

Pomen KICKup pospeševalnika

»V KickUP program sem malo zamudil, ampak me je ekipa iz StartUP Novo mesto toplo sprejela. Program je bil zanimiv, izvedel sem veliko novih stvari, ki te jih na strojnem faxu pač ne naučijo in so za razvoj produkta zelo pomembne. Ena najpomembnejših pridobitev v sklopu KickUP programa pa je bila tudi sama ekipa, ki so mi jo pomagali sestaviti,« meni Bukovec.

Fotografija: Nina Pucelj

Nagibanje ekipe h »crowdfundingu«

»Trenutni cilj je končati prve prototipe, ki jih bomo nato tudi testirali: od oblike, delovanja, ergonomije in dolgoživosti. Ko vse to izpilimo, se nagibamo na “crowdfounding” sistem oz. na prednaročila, s katerim bomo še dodatno stestirali trg. Vseskozi pa sledimo naši viziji izboljšati uporabniško izkušnjo za ‘tetoverje’ in njihove stranke,« še izvemo.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje