LG predstavil kot papir tanek televizor, ki ga boste prilepili na zid

Južnokorejski velikan LG je predstavil kot papir tanek televizor, ki ga boste s pomočjo magnetne plošče lahko prilepili na steno. Zaslon televizorja tehta 1,9 kilograma, 55-palčni (140 centimetrov) OLED zaslon pa je tanek le 0,97 milimetra.
LG predstavil kot papir tanek televizor, ki ga boste prilepili na zid

LG predstavil kot papira tanek televizor, ki ga boste kar prilepili na zid (Vir: lgdisplay.com)

Še nedolgo nazaj so v domovih prevladovali težki televizorji, ki so jih v zadnjih letih nadomestili nekoliko lažji, tanjši in pametnejši. LG je šel še korak dlje in predstavil televizor z upogljivim in manj kot milimeter tankim zaslonom, ki ga boste s pomočjo magnetne plošče enostavno prilepili na zid. Če ga boste želeli sneti, ga boste zaradi upogljivosti enostavno odstranili z magnetne plošče.

Pri LG napovedujejo, da bo tehnologija spremenila naše dojemanje gledanja televizije in organizacije prostora. Televizija je za zdaj le prototip, vendar LG že v tem letu namerava prodati 600 tisoč primerkov, leta 2016 pa 1,5 milijona. Še v tem letu namerava predstaviti tudi 99-palčni (251 centimetrov) OLED zaslon. Razkrili so, da se bodo v prihodnosti pri proizvodnji zaslonov osredotočili na tehnologijo OLED, za katero upajo, da bo doživela tak razcvet, kot so ga imeli LCD zasloni.

Zaslon spominja na ogromen kos papirja, debelina je manjša od 1 milimetra (Vir slike: Cnet)

Bo OLED tehnologija nadomestila LCD?

OLED tehnologija postaja vse bolj priljubljena, saj material omogoča, da so zasloni ne le izredno lahki in tanki, ampak tudi upogljivi. Vir svetlobe so organske svetleče diode, kar odpravlja potrebo po dodatni osvetlitvi. Zaradi teh lastnosti OLED zasloni postajajo vse bolj popularni med proizvajalci elektronskih naprav, kot so LG, Samsung in Sony.

Edina slabost so visoki stroški proizvodnje, vendar so pri LG napovedali, da so pri tem dosegli pomemben napredek. To jim bo lahko zagotovilo pomembno prednost pri masovni proizvodnji velikih OLED zaslonov. Kljub temu lahko preteče še kar nekaj let, preden bo cena primerljiva s konkurenčnimi LCD zasloni. Trenutno je cena 55-palčnega OLED zaslona kar petkrat dražja od LCD zaslona.

Vir: cnet.com

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje