Ljubljana prijazna mladim podjetnikom

V Ljubljani poteka vrsta programov, namenjenih spodbujanju razvoja podjetništva in podjetniške kulture med mladimi in spodbujanju visokotehnološkega podjetništva, s katerimi se ustvarjajo pogoji za privabljanje domačih in tujih podjetniških pobud.
Ljubljana prijazna mladim podjetnikom

Ljubljana prijazna mladim podjetnikom (Vir slike: Tp-lj)

Na dogodku, ki je pred nekaj dnevi potekal pred Mestno hišo v Ljubljani, so organizacije širši javnosti izpostavile programe za spodbujanje podjetniške kulture in podjetništva med mladimi:

 • Podjetno v svet podjetništva, 
 • Regijska štipendijska shema, 
 • Regionalni center kreativne ekonomije/RCKE, 
 • Start:up Geek House in Coworking prostor, 
 • Go:Global Slovenia ter 
 • Go:Global Slovenia za privabljanje mladih talentov in start:up ekip iz tujine.

Župan Zoran Janković je dejal, da se na Mestni občini Ljubljana zavedajo pereče problematike zaposlovanja mladih, zato z različnimi ukrepi in projekti partnerskih podjetij ustvarjajo stimulativno in  inovativno podjetniško okolje, s čimer večajo možnosti za njihovo zaposlovanje: “Prepletanje poslovnih stikov in nadgrajevanje znanja sta ključna za uspešno kariero, zato bomo v Ljubljani nadaljevali in še okrepili programe, s katerimi bomo mladim pomagali do izpolnitve njihovih poslovnih ciljev

Mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana, je izpostavil uspehe pri izvajanju aktivnosti spodbujanja podjetniške poti: »Program Start:up Geek House za razvoj podjetniške ideje je uspešno končalo 29 mladih podjetniških ekip.Treh Start:up vikendov za preverjanje podjetniških idej se je udeležilo 209 študentov s 49 poslovnimi idejami. V coworking kreativnih prostorih se dnevno srečuje in ustvarja do 20 mladih podjetniških ekip in talentov. Hiter in globalni prodor podjetij zagotavljamo s programom Go:Global Slovenia. Tega je uspešno zaključilo 34 podjetnikov.«

Tehnološki park Ljubljana, ki združuje 281 podjetij z visoko dodano vrednostjo, v sodelovanju z Javnim stanovanjskim skladom Mestne občine Ljubljana širi nabor storitev in ustvarjanja ugodnih ter privlačnih pogojev za poslovanje podjetij v Sloveniji, s programom Go:Global Slovenia za mlade podjetniške talente in start-up ekipe

»S programom želimo privabiti tuje podjetniške talente, start-up ekipe ter uspešne tuje podjetnike, s čimer bi dodatno spodbudili dotok novih podjetniških idej in zagon podjetniške dejavnosti v Sloveniji«, je dejal mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana.

Sašo Rink, direktor Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) je dodal, da je »Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana osrednja institucija za izvajanje stanovanjske politike v Mestni občini Ljubljana, ustanovljena s ciljem zagotavljanja več najemnih stanovanj in boljšega urejanja odnosov na stanovanjskem trgu. V zvezi s tem na podlagi stanovanjskega programa JSS MOL izvaja tudi aktivnosti zagotavljanja in dodeljevanja stanovanj za mlade talente s poslovnega področja, s čimer lokalna skupnost lajša začetne ovire mladih podjetnikov pri osamosvajanju in realizaciji svojih podjetniških ambicij. «

Mag. Lilijana Madjar, direktorica Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), je poudarila, da je zagotavljanje novih delovnih mest in kariernih priložnosti ena izmed razvojnih prioritet agencije: »Veseli smo, da lahko pokažemo dobre rezultate projektov, ki jih vodimo. V okviru operacije Podjetno v svet podjetništva pri uresničevanju podjetniških idej ali na poti do zaposlitve pomagamo že četrti deseterici mladih, ponosni pa smo tudi na to, da se je v sodelovanju z gospodarskimi in izobraževalnimi organizacijami, ki so vključene v Regijsko štipendijsko shemo, po uspešno zaključenem šolanju zaposlilo 33 naših štipendistov.«

Dogodek je bil namenjen tudi predstavitvi inovativnih proizvodov in storitev mladih podjetnikov, ki so vključeni v programe organizacij podpornega podjetniškega okolja. 

Iz Tehnološkega parka Ljubljana se je predstavilo pet izbranih mladih podjetnikov:

 • S2P Cycling Science: Edinstven primer prenosa akademskega in raziskovalnega znanja v podjetništvo.
 • SQBZY: Podjetniška ideja je zmagala na letošnjem tekmovanju ITIME pospeševalnika, katerega namen je podpora mladim talentom pri razvoju in komercializaciji rešitev z globalnim potencialom s področja telekomunikacij, interneta, medijev in zabave. V okviru evropskega projekta PROFIS se bodo predstavili na mednarodnem investicijskem forumu v Budimpešti.
 • VORTEKS: Podjetje je zmagalo na tekmovanju Start:up leta – 2012.
 • ZDRAVI DIH: Ekipa deluje v okviru coworking kreativnih prostorov v Start:up Geek Housu.
 • SAFE COVER: Podjetje se uspešno vključuje v dejavnosti programa Go:Global Slovenia, prek katerih dostopajo do odličnih mentorjev za nastop na globalni trg.

 V okviru Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije se je na podjetniški tržnici  predstavilo tudi 15 udeležencev projekta Podjetno v svet podjetništva, ki so obiskovalce navduševali z različnimi idejami in inovacijami. 

S širitvijo nabora storitev in ustvarjanja ugodnih ter privlačnih pogojev za poslovanje podjetij v prestolnici želijo ne samo zadržati slovenski podjetniški potencial, ampak privabiti tuje podjetniške talente, startup ekipe ter uspešne tuje podjetnike, s čimer bi dodatno spodbudili dotok novih podjetniških idej in zagon podjetniške dejavnosti v Osrednjeslovenski regiji.

Vir: Tp-lj

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje