Ljubljana prijazna mladim podjetnikom

V Ljubljani poteka vrsta programov, namenjenih spodbujanju razvoja podjetništva in podjetniške kulture med mladimi in spodbujanju visokotehnološkega podjetništva, s katerimi se ustvarjajo pogoji za privabljanje domačih in tujih podjetniških pobud.
Ljubljana prijazna mladim podjetnikom

Ljubljana prijazna mladim podjetnikom (Vir slike: Tp-lj)

Na dogodku, ki je pred nekaj dnevi potekal pred Mestno hišo v Ljubljani, so organizacije širši javnosti izpostavile programe za spodbujanje podjetniške kulture in podjetništva med mladimi:

 • Podjetno v svet podjetništva, 
 • Regijska štipendijska shema, 
 • Regionalni center kreativne ekonomije/RCKE, 
 • Start:up Geek House in Coworking prostor, 
 • Go:Global Slovenia ter 
 • Go:Global Slovenia za privabljanje mladih talentov in start:up ekip iz tujine.

Župan Zoran Janković je dejal, da se na Mestni občini Ljubljana zavedajo pereče problematike zaposlovanja mladih, zato z različnimi ukrepi in projekti partnerskih podjetij ustvarjajo stimulativno in  inovativno podjetniško okolje, s čimer večajo možnosti za njihovo zaposlovanje: “Prepletanje poslovnih stikov in nadgrajevanje znanja sta ključna za uspešno kariero, zato bomo v Ljubljani nadaljevali in še okrepili programe, s katerimi bomo mladim pomagali do izpolnitve njihovih poslovnih ciljev

Mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana, je izpostavil uspehe pri izvajanju aktivnosti spodbujanja podjetniške poti: »Program Start:up Geek House za razvoj podjetniške ideje je uspešno končalo 29 mladih podjetniških ekip.Treh Start:up vikendov za preverjanje podjetniških idej se je udeležilo 209 študentov s 49 poslovnimi idejami. V coworking kreativnih prostorih se dnevno srečuje in ustvarja do 20 mladih podjetniških ekip in talentov. Hiter in globalni prodor podjetij zagotavljamo s programom Go:Global Slovenia. Tega je uspešno zaključilo 34 podjetnikov.«

Tehnološki park Ljubljana, ki združuje 281 podjetij z visoko dodano vrednostjo, v sodelovanju z Javnim stanovanjskim skladom Mestne občine Ljubljana širi nabor storitev in ustvarjanja ugodnih ter privlačnih pogojev za poslovanje podjetij v Sloveniji, s programom Go:Global Slovenia za mlade podjetniške talente in start-up ekipe

»S programom želimo privabiti tuje podjetniške talente, start-up ekipe ter uspešne tuje podjetnike, s čimer bi dodatno spodbudili dotok novih podjetniških idej in zagon podjetniške dejavnosti v Sloveniji«, je dejal mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana.

Sašo Rink, direktor Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) je dodal, da je »Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana osrednja institucija za izvajanje stanovanjske politike v Mestni občini Ljubljana, ustanovljena s ciljem zagotavljanja več najemnih stanovanj in boljšega urejanja odnosov na stanovanjskem trgu. V zvezi s tem na podlagi stanovanjskega programa JSS MOL izvaja tudi aktivnosti zagotavljanja in dodeljevanja stanovanj za mlade talente s poslovnega področja, s čimer lokalna skupnost lajša začetne ovire mladih podjetnikov pri osamosvajanju in realizaciji svojih podjetniških ambicij. «

Mag. Lilijana Madjar, direktorica Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), je poudarila, da je zagotavljanje novih delovnih mest in kariernih priložnosti ena izmed razvojnih prioritet agencije: »Veseli smo, da lahko pokažemo dobre rezultate projektov, ki jih vodimo. V okviru operacije Podjetno v svet podjetništva pri uresničevanju podjetniških idej ali na poti do zaposlitve pomagamo že četrti deseterici mladih, ponosni pa smo tudi na to, da se je v sodelovanju z gospodarskimi in izobraževalnimi organizacijami, ki so vključene v Regijsko štipendijsko shemo, po uspešno zaključenem šolanju zaposlilo 33 naših štipendistov.«

Dogodek je bil namenjen tudi predstavitvi inovativnih proizvodov in storitev mladih podjetnikov, ki so vključeni v programe organizacij podpornega podjetniškega okolja. 

Iz Tehnološkega parka Ljubljana se je predstavilo pet izbranih mladih podjetnikov:

 • S2P Cycling Science: Edinstven primer prenosa akademskega in raziskovalnega znanja v podjetništvo.
 • SQBZY: Podjetniška ideja je zmagala na letošnjem tekmovanju ITIME pospeševalnika, katerega namen je podpora mladim talentom pri razvoju in komercializaciji rešitev z globalnim potencialom s področja telekomunikacij, interneta, medijev in zabave. V okviru evropskega projekta PROFIS se bodo predstavili na mednarodnem investicijskem forumu v Budimpešti.
 • VORTEKS: Podjetje je zmagalo na tekmovanju Start:up leta – 2012.
 • ZDRAVI DIH: Ekipa deluje v okviru coworking kreativnih prostorov v Start:up Geek Housu.
 • SAFE COVER: Podjetje se uspešno vključuje v dejavnosti programa Go:Global Slovenia, prek katerih dostopajo do odličnih mentorjev za nastop na globalni trg.

 V okviru Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije se je na podjetniški tržnici  predstavilo tudi 15 udeležencev projekta Podjetno v svet podjetništva, ki so obiskovalce navduševali z različnimi idejami in inovacijami. 

S širitvijo nabora storitev in ustvarjanja ugodnih ter privlačnih pogojev za poslovanje podjetij v prestolnici želijo ne samo zadržati slovenski podjetniški potencial, ampak privabiti tuje podjetniške talente, startup ekipe ter uspešne tuje podjetnike, s čimer bi dodatno spodbudili dotok novih podjetniških idej in zagon podjetniške dejavnosti v Osrednjeslovenski regiji.

Vir: Tp-lj

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje