Materinstvo ni ovira za podjetništvo

Uspeti v svetu podjetništva je težka naloga, s še dodatnim izzivom pa se soočajo mame, ki se odločijo za vstop v to panogo, saj morajo poleg skrbi za podjetje velik del svojega časa nameniti tudi svojim otrokom. Pojavi se vprašanje, ali je sploh mogoče biti podjetnica in mama obenem?
Materinstvo ni ovira za podjetništvo

Materinstvo ni ovira za podjetništvo (Vir slike: Freeimages.com)

Poglejmo si tri navdihujoče zgodbe podjetnic, ki so uspele uskladiti podjetništvo s starševstvom ter vzgojile čudovite otroke in obenem ustvarile uspešno podjetje.

Julia Hartz – mama dveh otrok, ki služi milijone

Julia Hartz je zanimiva ženska, ki bo storila vse, da bo svoji družini omogočila svetlo finančno prihodnost. Najverjetneje se je prav zato odločila, da se bo odpravila v podjetniške vode in leta 2006 je ob njenem vodstvu nastalo tehnološko podjetje Eventbrite.

Gre za danes zelo uspešno podjetje, ki posameznikom omogoča enostavno in učinkovito prodajanje oziroma nakupovanje vstopnic za najrazličnejše dogodke. Do danes je podjetje zaslužilo že več kot 2 milijardi dolarjev od prodaje vstopnic v 198 državah sveta, kljub temu da je Julia tudi med delovnim časom precej svoje energije posvetila tudi vzgoji svojih dveh otrok.

Tudi Kristina Kočet, Mlada podjetnica leta 2013 in direktorica podjetja Tiko Pro, je uspešna mama in podjetnica v enem.

Kako ji je uspelo? Kot pravi sama, je nekoliko lažje zadihala šele tedaj, ko je ugotovila, da lahko delo prav tako učinkovito, če ne še bolje, namesto nje opravijo tudi drugi člani ekipe. Ključ do uspeha je po njenem mnenju torej v delegiranju nalog na svoje podrejene.

Sheryl Sandberg – multimilijonarka, ki želi, da bi svet vodile ženske

Sheryl Sandberg je multimilijonarka, ki je ob dveh otrocih uspela ustvariti takšno bogastvo, da ga danes skorajda ne more več prešteti.

Bivša zaposlena v Googlu, sedaj pa ena izmed vodilnih na tehnološkem oddelku pri Facebooku, se je nekega dne preprosto odločila, da bo uspela v izrazito moškem svetu. In to ji je tudi uspelo, saj ima danes uspešno kariero in ljubečo družino.

Za cilj pa si je zastavila tudi to, da bo k uresničitvi sanj prepričala še kakšno žensko, ki si želi vstopiti v podjetništvo, a za to nima dovolj poguma. V ta namen je napisala knjigo, ki jo je poimenovala Lean In: Women, Work and the Will to Lead, in ta je v hipu postala uspešnica. Sama je namreč prepričana, da so ženske rojene voditeljice, ki s podjetjem veliko lažje in veliko bolje upravljajo kot moški.

Lisa Stone – uspela, ker je želela več časa preživeti s svojim sinom

Daljnega leta 1997, kmalu za tem, ko je rodila svojega prvega sina, je Lisa Stone dala odpoved pri njeni dotedanji službi pri podjetju CNN in začela iskati delovno mesto, ki bi ji omogočalo več fleksibilnosti, saj je želela več časa preživeti s svojim otrokom.

V času, ko je bil internet še v povojih, se je znašla v Silicijevi dolini in kmalu za tem je nastal spletni portal BlogHer.com, ki je preko spleta združil eno največjih spletnih skupnosti žensk na svetu. Še danes omenjeni blog mesečno dosega preko 100 milijonov žensk po vsem svetu.

Lisa svoj recept za uspeh vidi predvsem v trdnosti svojih odločitev, saj je zanjo značilna izjemna trma in odločnost, da dokonča začeto. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje