Materinstvo ni ovira za podjetništvo

Uspeti v svetu podjetništva je težka naloga, s še dodatnim izzivom pa se soočajo mame, ki se odločijo za vstop v to panogo, saj morajo poleg skrbi za podjetje velik del svojega časa nameniti tudi svojim otrokom. Pojavi se vprašanje, ali je sploh mogoče biti podjetnica in mama obenem?
Materinstvo ni ovira za podjetništvo

Materinstvo ni ovira za podjetništvo (Vir slike: Freeimages.com)

Poglejmo si tri navdihujoče zgodbe podjetnic, ki so uspele uskladiti podjetništvo s starševstvom ter vzgojile čudovite otroke in obenem ustvarile uspešno podjetje.

Julia Hartz – mama dveh otrok, ki služi milijone

Julia Hartz je zanimiva ženska, ki bo storila vse, da bo svoji družini omogočila svetlo finančno prihodnost. Najverjetneje se je prav zato odločila, da se bo odpravila v podjetniške vode in leta 2006 je ob njenem vodstvu nastalo tehnološko podjetje Eventbrite.

Gre za danes zelo uspešno podjetje, ki posameznikom omogoča enostavno in učinkovito prodajanje oziroma nakupovanje vstopnic za najrazličnejše dogodke. Do danes je podjetje zaslužilo že več kot 2 milijardi dolarjev od prodaje vstopnic v 198 državah sveta, kljub temu da je Julia tudi med delovnim časom precej svoje energije posvetila tudi vzgoji svojih dveh otrok.

Tudi Kristina Kočet, Mlada podjetnica leta 2013 in direktorica podjetja Tiko Pro, je uspešna mama in podjetnica v enem.

Kako ji je uspelo? Kot pravi sama, je nekoliko lažje zadihala šele tedaj, ko je ugotovila, da lahko delo prav tako učinkovito, če ne še bolje, namesto nje opravijo tudi drugi člani ekipe. Ključ do uspeha je po njenem mnenju torej v delegiranju nalog na svoje podrejene.

Sheryl Sandberg – multimilijonarka, ki želi, da bi svet vodile ženske

Sheryl Sandberg je multimilijonarka, ki je ob dveh otrocih uspela ustvariti takšno bogastvo, da ga danes skorajda ne more več prešteti.

Bivša zaposlena v Googlu, sedaj pa ena izmed vodilnih na tehnološkem oddelku pri Facebooku, se je nekega dne preprosto odločila, da bo uspela v izrazito moškem svetu. In to ji je tudi uspelo, saj ima danes uspešno kariero in ljubečo družino.

Za cilj pa si je zastavila tudi to, da bo k uresničitvi sanj prepričala še kakšno žensko, ki si želi vstopiti v podjetništvo, a za to nima dovolj poguma. V ta namen je napisala knjigo, ki jo je poimenovala Lean In: Women, Work and the Will to Lead, in ta je v hipu postala uspešnica. Sama je namreč prepričana, da so ženske rojene voditeljice, ki s podjetjem veliko lažje in veliko bolje upravljajo kot moški.

Lisa Stone – uspela, ker je želela več časa preživeti s svojim sinom

Daljnega leta 1997, kmalu za tem, ko je rodila svojega prvega sina, je Lisa Stone dala odpoved pri njeni dotedanji službi pri podjetju CNN in začela iskati delovno mesto, ki bi ji omogočalo več fleksibilnosti, saj je želela več časa preživeti s svojim otrokom.

V času, ko je bil internet še v povojih, se je znašla v Silicijevi dolini in kmalu za tem je nastal spletni portal BlogHer.com, ki je preko spleta združil eno največjih spletnih skupnosti žensk na svetu. Še danes omenjeni blog mesečno dosega preko 100 milijonov žensk po vsem svetu.

Lisa svoj recept za uspeh vidi predvsem v trdnosti svojih odločitev, saj je zanjo značilna izjemna trma in odločnost, da dokonča začeto. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje