Materinstvo ni ovira za podjetništvo

Uspeti v svetu podjetništva je težka naloga, s še dodatnim izzivom pa se soočajo mame, ki se odločijo za vstop v to panogo, saj morajo poleg skrbi za podjetje velik del svojega časa nameniti tudi svojim otrokom. Pojavi se vprašanje, ali je sploh mogoče biti podjetnica in mama obenem?
Materinstvo ni ovira za podjetništvo

Materinstvo ni ovira za podjetništvo (Vir slike: Freeimages.com)

Poglejmo si tri navdihujoče zgodbe podjetnic, ki so uspele uskladiti podjetništvo s starševstvom ter vzgojile čudovite otroke in obenem ustvarile uspešno podjetje.

Julia Hartz – mama dveh otrok, ki služi milijone

Julia Hartz je zanimiva ženska, ki bo storila vse, da bo svoji družini omogočila svetlo finančno prihodnost. Najverjetneje se je prav zato odločila, da se bo odpravila v podjetniške vode in leta 2006 je ob njenem vodstvu nastalo tehnološko podjetje Eventbrite.

Gre za danes zelo uspešno podjetje, ki posameznikom omogoča enostavno in učinkovito prodajanje oziroma nakupovanje vstopnic za najrazličnejše dogodke. Do danes je podjetje zaslužilo že več kot 2 milijardi dolarjev od prodaje vstopnic v 198 državah sveta, kljub temu da je Julia tudi med delovnim časom precej svoje energije posvetila tudi vzgoji svojih dveh otrok.

Tudi Kristina Kočet, Mlada podjetnica leta 2013 in direktorica podjetja Tiko Pro, je uspešna mama in podjetnica v enem.

Kako ji je uspelo? Kot pravi sama, je nekoliko lažje zadihala šele tedaj, ko je ugotovila, da lahko delo prav tako učinkovito, če ne še bolje, namesto nje opravijo tudi drugi člani ekipe. Ključ do uspeha je po njenem mnenju torej v delegiranju nalog na svoje podrejene.

Sheryl Sandberg – multimilijonarka, ki želi, da bi svet vodile ženske

Sheryl Sandberg je multimilijonarka, ki je ob dveh otrocih uspela ustvariti takšno bogastvo, da ga danes skorajda ne more več prešteti.

Bivša zaposlena v Googlu, sedaj pa ena izmed vodilnih na tehnološkem oddelku pri Facebooku, se je nekega dne preprosto odločila, da bo uspela v izrazito moškem svetu. In to ji je tudi uspelo, saj ima danes uspešno kariero in ljubečo družino.

Za cilj pa si je zastavila tudi to, da bo k uresničitvi sanj prepričala še kakšno žensko, ki si želi vstopiti v podjetništvo, a za to nima dovolj poguma. V ta namen je napisala knjigo, ki jo je poimenovala Lean In: Women, Work and the Will to Lead, in ta je v hipu postala uspešnica. Sama je namreč prepričana, da so ženske rojene voditeljice, ki s podjetjem veliko lažje in veliko bolje upravljajo kot moški.

Lisa Stone – uspela, ker je želela več časa preživeti s svojim sinom

Daljnega leta 1997, kmalu za tem, ko je rodila svojega prvega sina, je Lisa Stone dala odpoved pri njeni dotedanji službi pri podjetju CNN in začela iskati delovno mesto, ki bi ji omogočalo več fleksibilnosti, saj je želela več časa preživeti s svojim otrokom.

V času, ko je bil internet še v povojih, se je znašla v Silicijevi dolini in kmalu za tem je nastal spletni portal BlogHer.com, ki je preko spleta združil eno največjih spletnih skupnosti žensk na svetu. Še danes omenjeni blog mesečno dosega preko 100 milijonov žensk po vsem svetu.

Lisa svoj recept za uspeh vidi predvsem v trdnosti svojih odločitev, saj je zanjo značilna izjemna trma in odločnost, da dokonča začeto. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje