Mattel in Autodesk bosta otrokom nudila aplikacije za načrtovanje igrač za 3D tisk

Autodesk, eden glavnih igralcev na področju programske opreme za 3D oblikovanje, in Mattel, eno izmed največjih podjetij z igračami, združujeta moči ter gradita most med digitalnim in resničnim. Njuni ciljni kupci so otroci, ki bodo s pomočjo aplikacij oblikovali igrače za 3D tisk.
Mattel in Autodesk bosta otrokom nudila aplikacije za načrtovanje igrač za 3D tisk

Mattel in Autodesk bosta otrokom nudila aplikacije za načrtovanje igrač za 3D tisk (Vir: georgeyanakiev.com/donterase)

3D tiskanje je vse bolj priljubljeno pri izdelavi posameznih delov, celotnih izdelkov ter celo pri gradnji stavb. Vse kaže, da bo pri 3D tiskanju omejitev le še človeška domišljija. In nihče nima večje domišljije kot otroci.

To je tudi razlog za povezovanje podjetji Autodesk in Mattel. Skupaj napovedujeta aplikacije, ki bodo otrokom in staršem omogočale, da se bodo zabavali in izobraževali ob oblikovanju 3D igrač, ki se bodo lahko tudi natisnile s 3D tiskalnikom. Podjetji bosta združili svet tradicionalnih igrač, 3D oblikovanja in 3D tiskanja, ter tako omogočili, da bodo otroci svoje ideje z računalniških zaslonov prenašali v resnični svet.

Autodesk z znanjem o programski opremi, Mattel z izkušnjami pri izdelavi igrač

Čeprav so glavno področje podjetja Autodesk orodja za 3D modeliranje, pa je pred kratkim stopilo na trg 3D tiskanja z odprtokodnim programom Spark in tiskalnikom Ember. Poleg tega je nedolgo nazaj razkrilo še novo aplikacijo TinkerPlay, ki najmlajšim omogoča, da sestavijo igračo svojih sanj s predhodno narejenimi sestavnimi deli, ki so lahko natisnjeni s 3D tiskalnikom.

Verjetno bo podobno tudi partnerstvo med omenjenima podjetjema. Medtem, ko bo Autodesk prispeval svoje znanje v razvoj programske opreme in 3D tisk, bo Mattel pretehtal s svojimi izkušnjami pri izdelavi igrač. Končni rezultat bo virtualni kotiček, kjer se bodo otroci učili, zabavali in izdelovali igrače. Uporabniki ne bodo potrebovali svojega 3D tiskalnika, temveč bodo igračo lahko kar naročili.

Prvi sadovi skupnega sodelovanja bodo na voljo v drugi polovici letošnjega leta, ko bodo na voljo prve aplikacije za izdelavo igrač.

Podjetje Mattel, ki je znano po najbolj prodajani punčki na svetu, lutki Barbie, ne skriva svojih želja po povečanju deleža na trgu digitalnih tehnologij. Približno dva meseca nazaj je pričelo sodelovanje z Googlom, s katerim bosta ponudila boljšo izkušnjo z očali za virtualno resničnost, slab mesec nazaj pa je naznanil novo lutko Barbie z dušo Siri.

Vir: venturebeat.com in 3dprint.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje