Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije: brezplačna poletna šola za nadobudne podjetnike

Če ste kreativen študent dodiplomske ali podiplomske smeri oz. diplomant z odlično poslovno idejo, želite postati podjetnik in menite, da s pomočjo IKT lahko izboljšate prihodnost, ste vabljeni na brezplačno poletno šolo 'Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije'.
Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije: brezplačna poletna šola za nadobudne podjetnike

Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije: brezplačna poletna šola za nadobudne podjetnike (Vir:)

Brezplačna poletna šola bo potekala med 12. in 22. julijem 2015 v Ljubljani – Zeleni prestolnici Evrope 2016, kjer boste lahko začeli svojo podjetniško pustolovščino s Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (UL FRI) in Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije (RRA LUR).

Zelena prestolnica Evrope bo ponudila dodaten navdih pri razvoju storitev, ki naslavljajo družbene in okoljske izzive v urbanih okoljih. S pomočjo informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) boste snovali storitve, ki rešujejo izzive povezane z mobilnostjo, onesnaževanjem, oskrbo s hrano, učinkovitejšo rabo energije, zdravstvene izzive, povezane s starajočim se prebivalstvom, itd.

V desetih dneh boste spoznali kreativne pristope k razvoju ideje, sodelovali z izkušenimi mentorji ter v interdisciplinarni ekipi testirali in izpopolnjevali svoje poslovne ideje, razvili poslovni model in komunikacijski načrt, raziskali priložnosti financiranja, se predstavili investitorjem in morda imeli kot eden izmed dveh najboljših projektov na poletni šoli priložnost sodelovati na mednarodnem tekmovanju najboljših IKT poslovnih idej.

Prijave na poletno šolo zbirajo do vključno 15. junija 2015

Na poletno šolo se lahko prijavite študentje dodiplomskih in podiplomskih programov, pa tudi posamezniki, ki ste študij že zaključili, pred največ enim letom. Prijavite se lahko sami ali z že oblikovano podjetniško ekipo. Pri izboru udeležencev bodo imeli prednost kandidati s kreativnimi idejami, ki temeljijo na informacijsko-komunikacijskih tehnologijah (IKT) in imajo potencial čim večjega družbenega in/ali ekološkega vpliva. 

Dve ekipi, ki bosta med poletno šolo razvili zmagovalni podjetniški ideji (družbeni inovaciji), čaka privlačna nagrada: brezplačno inkubiranje v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju.

Več informacij najdete na creasummeracademy.eu, kjer so predstavljene tudi poletne šole v 5 partnerskih državah projekta CREA. 

Oznake: , ,