Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije: brezplačna poletna šola za nadobudne podjetnike

Avtor — 21.04.2015
Če ste kreativen študent dodiplomske ali podiplomske smeri oz. diplomant z odlično poslovno idejo, želite postati podjetnik in menite, da s pomočjo IKT lahko izboljšate prihodnost, ste vabljeni na brezplačno poletno šolo 'Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije'.
Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije: brezplačna poletna šola za nadobudne podjetnike

Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije: brezplačna poletna šola za nadobudne podjetnike (Vir:)

Brezplačna poletna šola bo potekala med 12. in 22. julijem 2015 v Ljubljani – Zeleni prestolnici Evrope 2016, kjer boste lahko začeli svojo podjetniško pustolovščino s Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (UL FRI) in Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije (RRA LUR).

Zelena prestolnica Evrope bo ponudila dodaten navdih pri razvoju storitev, ki naslavljajo družbene in okoljske izzive v urbanih okoljih. S pomočjo informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) boste snovali storitve, ki rešujejo izzive povezane z mobilnostjo, onesnaževanjem, oskrbo s hrano, učinkovitejšo rabo energije, zdravstvene izzive, povezane s starajočim se prebivalstvom, itd.

V desetih dneh boste spoznali kreativne pristope k razvoju ideje, sodelovali z izkušenimi mentorji ter v interdisciplinarni ekipi testirali in izpopolnjevali svoje poslovne ideje, razvili poslovni model in komunikacijski načrt, raziskali priložnosti financiranja, se predstavili investitorjem in morda imeli kot eden izmed dveh najboljših projektov na poletni šoli priložnost sodelovati na mednarodnem tekmovanju najboljših IKT poslovnih idej.

Prijave na poletno šolo zbirajo do vključno 15. junija 2015

Na poletno šolo se lahko prijavite študentje dodiplomskih in podiplomskih programov, pa tudi posamezniki, ki ste študij že zaključili, pred največ enim letom. Prijavite se lahko sami ali z že oblikovano podjetniško ekipo. Pri izboru udeležencev bodo imeli prednost kandidati s kreativnimi idejami, ki temeljijo na informacijsko-komunikacijskih tehnologijah (IKT) in imajo potencial čim večjega družbenega in/ali ekološkega vpliva. 

Dve ekipi, ki bosta med poletno šolo razvili zmagovalni podjetniški ideji (družbeni inovaciji), čaka privlačna nagrada: brezplačno inkubiranje v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju.

Več informacij najdete na creasummeracademy.eu, kjer so predstavljene tudi poletne šole v 5 partnerskih državah projekta CREA. 

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje