Milenijci niso izgubljeni, so najboljši podjetniki

"Izgubljen si. Zasvojen si s Facebookom." Ste že bili deležni teh očitkov? Potem gotovo spadate med generacije, rojene po letu 1980, ki se jih je prijel vzdevek milenijci. Čeprav kakšna slabost o njih drži, pa imajo lastnosti, zaradi katerih spadajo med najboljše podjetnike.
Milenijci niso izgubljeni, so najboljši podjetniki

Milenijci niso izgubljeni, ampak so najboljši podjetniki (Vir: Picjumbo.com)

Milenijci težijo k boljšemu svetu, mnogi med njimi so prostovoljci, so optimisti in so digitalni domorodci. Preberite si, zakaj jih te lastnosti delajo odlične podjetnike.

1. Njihovo delo nekaj pomeni

Še nedolgo nazaj je dobra služba pomenila stabilen vir zaslužka, uspeh pa se je meril z dobro plačo, s katero si lahko privarčeval za čim večjo hišo, čim boljši avto in dolge počitnice. Bolj kot to, kaj si delal, je bilo pomembno to, koliko si zaslužil. Bolj kot služenje denarja, je za generacijo milenijcev živeti življenje. Delajo to, kar ima pomen. Če takšno delo pomeni imeti slabši zaslužek, bodo to sprejeli.

To je ena izmed najboljših lastnosti, ki jih ima lahko podjetnik. Nov posel potrebuje vizijo, borbenost, odločnost in pripravljenost podjetnika, da bo žrtvoval svoj čas za višje cilje. To ni le boljše za podjetnika, to je boljše za stranke in tudi prispevek k boljšemu svetu.

2. Optimizem

Milenijci so na trg delovne sile prišli sredi ene izmed najhujših gospodarskih kriz. Ne samo, da so mnogi izmed njih kljub temu uspeli, to je v njih zgradilo optimizem o življenju in njihovem mestu na tem svetu. Verjamejo, da bodo uspeli in zato prav gotovo bodo.

Optimizem je ključnega pomena za uspeh podjetja. Študije kažejo, da optimisti tudi več in bolj trdo delajo kot tisti z negativnim pogledom na svet, kar neposredno vpliva na uspeh ali neuspeh podjetja.

3. So tehnološki domorodci

Verjetno ste že slišali za vic, ki pravi “Mogoče ne bom nikoli razumel, kaj je internet, ampak ti ne boš nikoli razumel, kaj je pokojnina“.

Mnogi menijo, da je ta generacija zasvojena s sodobno tehnologijo, toda dejstvo je, da so to tehnološki domorodci. Uporaba socialnih omrežij je za njih normalen del njihovega življenja, kot sta dihanje in hrana.

Obvladovanje tehnologije je v današnjem svetu ključna prednost pred konkurenco. Če se morajo starejši podjetniki s sodobno tehnologijo šele spoznati, jo milenijci obvladajo skoraj kot svoj materni jezik.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje