Milenijci niso izgubljeni, so najboljši podjetniki

"Izgubljen si. Zasvojen si s Facebookom." Ste že bili deležni teh očitkov? Potem gotovo spadate med generacije, rojene po letu 1980, ki se jih je prijel vzdevek milenijci. Čeprav kakšna slabost o njih drži, pa imajo lastnosti, zaradi katerih spadajo med najboljše podjetnike.
Milenijci niso izgubljeni, so najboljši podjetniki

Milenijci niso izgubljeni, ampak so najboljši podjetniki (Vir: Picjumbo.com)

Milenijci težijo k boljšemu svetu, mnogi med njimi so prostovoljci, so optimisti in so digitalni domorodci. Preberite si, zakaj jih te lastnosti delajo odlične podjetnike.

1. Njihovo delo nekaj pomeni

Še nedolgo nazaj je dobra služba pomenila stabilen vir zaslužka, uspeh pa se je meril z dobro plačo, s katero si lahko privarčeval za čim večjo hišo, čim boljši avto in dolge počitnice. Bolj kot to, kaj si delal, je bilo pomembno to, koliko si zaslužil. Bolj kot služenje denarja, je za generacijo milenijcev živeti življenje. Delajo to, kar ima pomen. Če takšno delo pomeni imeti slabši zaslužek, bodo to sprejeli.

To je ena izmed najboljših lastnosti, ki jih ima lahko podjetnik. Nov posel potrebuje vizijo, borbenost, odločnost in pripravljenost podjetnika, da bo žrtvoval svoj čas za višje cilje. To ni le boljše za podjetnika, to je boljše za stranke in tudi prispevek k boljšemu svetu.

2. Optimizem

Milenijci so na trg delovne sile prišli sredi ene izmed najhujših gospodarskih kriz. Ne samo, da so mnogi izmed njih kljub temu uspeli, to je v njih zgradilo optimizem o življenju in njihovem mestu na tem svetu. Verjamejo, da bodo uspeli in zato prav gotovo bodo.

Optimizem je ključnega pomena za uspeh podjetja. Študije kažejo, da optimisti tudi več in bolj trdo delajo kot tisti z negativnim pogledom na svet, kar neposredno vpliva na uspeh ali neuspeh podjetja.

3. So tehnološki domorodci

Verjetno ste že slišali za vic, ki pravi “Mogoče ne bom nikoli razumel, kaj je internet, ampak ti ne boš nikoli razumel, kaj je pokojnina“.

Mnogi menijo, da je ta generacija zasvojena s sodobno tehnologijo, toda dejstvo je, da so to tehnološki domorodci. Uporaba socialnih omrežij je za njih normalen del njihovega življenja, kot sta dihanje in hrana.

Obvladovanje tehnologije je v današnjem svetu ključna prednost pred konkurenco. Če se morajo starejši podjetniki s sodobno tehnologijo šele spoznati, jo milenijci obvladajo skoraj kot svoj materni jezik.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje