Milenijci niso izgubljeni, so najboljši podjetniki

"Izgubljen si. Zasvojen si s Facebookom." Ste že bili deležni teh očitkov? Potem gotovo spadate med generacije, rojene po letu 1980, ki se jih je prijel vzdevek milenijci. Čeprav kakšna slabost o njih drži, pa imajo lastnosti, zaradi katerih spadajo med najboljše podjetnike.
Milenijci niso izgubljeni, so najboljši podjetniki

Milenijci niso izgubljeni, ampak so najboljši podjetniki (Vir: Picjumbo.com)

Milenijci težijo k boljšemu svetu, mnogi med njimi so prostovoljci, so optimisti in so digitalni domorodci. Preberite si, zakaj jih te lastnosti delajo odlične podjetnike.

1. Njihovo delo nekaj pomeni

Še nedolgo nazaj je dobra služba pomenila stabilen vir zaslužka, uspeh pa se je meril z dobro plačo, s katero si lahko privarčeval za čim večjo hišo, čim boljši avto in dolge počitnice. Bolj kot to, kaj si delal, je bilo pomembno to, koliko si zaslužil. Bolj kot služenje denarja, je za generacijo milenijcev živeti življenje. Delajo to, kar ima pomen. Če takšno delo pomeni imeti slabši zaslužek, bodo to sprejeli.

To je ena izmed najboljših lastnosti, ki jih ima lahko podjetnik. Nov posel potrebuje vizijo, borbenost, odločnost in pripravljenost podjetnika, da bo žrtvoval svoj čas za višje cilje. To ni le boljše za podjetnika, to je boljše za stranke in tudi prispevek k boljšemu svetu.

2. Optimizem

Milenijci so na trg delovne sile prišli sredi ene izmed najhujših gospodarskih kriz. Ne samo, da so mnogi izmed njih kljub temu uspeli, to je v njih zgradilo optimizem o življenju in njihovem mestu na tem svetu. Verjamejo, da bodo uspeli in zato prav gotovo bodo.

Optimizem je ključnega pomena za uspeh podjetja. Študije kažejo, da optimisti tudi več in bolj trdo delajo kot tisti z negativnim pogledom na svet, kar neposredno vpliva na uspeh ali neuspeh podjetja.

3. So tehnološki domorodci

Verjetno ste že slišali za vic, ki pravi “Mogoče ne bom nikoli razumel, kaj je internet, ampak ti ne boš nikoli razumel, kaj je pokojnina“.

Mnogi menijo, da je ta generacija zasvojena s sodobno tehnologijo, toda dejstvo je, da so to tehnološki domorodci. Uporaba socialnih omrežij je za njih normalen del njihovega življenja, kot sta dihanje in hrana.

Obvladovanje tehnologije je v današnjem svetu ključna prednost pred konkurenco. Če se morajo starejši podjetniki s sodobno tehnologijo šele spoznati, jo milenijci obvladajo skoraj kot svoj materni jezik.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje