Zvišali so se prispevki za socialno varnost samozaposlenih

Teslin avtomobil bomo lahko kupili za 35 tisoč dolarjev

Proizvajalec električnih avtomobilov Tesla Motors je včeraj potrdil, da bo tretjo generacijo avtomobilov poimenoval Model 3. Nov model bodo predvidoma začeli izdelovati leta 2016, leto kasneje pa naj bi bil avtomobil, ki bo tokrat namenjen množični proizvodnji, že na trgu.
Teslin avtomobil bomo lahko kupili za 35 tisoč dolarjev

Teslin Model S (Vir: Steve Jurvetson, Flickr.com)

Model 3 bo osnovan na novi platormi in ne na obstoječih verzijah Modela S in Modela X, ki bo na trg lansiran prihodnje leto. Za oblikovanje avtomobila je zadolžen Chris Porrit, nekdanji vodilni inženir pri Aston Martinu. Nov model bo ključen za prihodnost Tesle, saj bo namenjen množični proizvodnji in globalnemu avtomobilskemu trgu.

Model 3 bo stal manj kot 35 tisoč dolarjev, baterija pa bo dovoljevala okoli 320 prevoženih kilometrov. Ključni element vozila bodo prav cenejše litij-ionske baterije, ki jih bodo izdelovali v futuristični tovarni, imenovani Gigafactory. Prava tehnološka umetnija naj bi za svojo postavitev zahtevala 5 milijard dolarjev investicije, vendar bo podjetju močno znižala proizvodne stroške, po ocenah za kar 30 odstotkov. Nudila bo do 6.500 delovnih mest in letno proizvedla do pol milijona avtomobilskih baterij za Tesline modele.

Elon Musk je razkril vse Tesline patente >>

Teslin model S je v zadnjem letu našel mesto tudi na slovenskih cestah, kjer lahko naštejemo okoli 20 primerkov. Zanj je potrebno odšteti okoli 100 tisoč evrov, vendar pa bo ravno Model 3 tisti, ki bo z nižjo ceno zagotovo prepričal več kupcev.

Vir: Forbes.com

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje