Teslin avtomobil bomo lahko kupili za 35 tisoč dolarjev

Proizvajalec električnih avtomobilov Tesla Motors je včeraj potrdil, da bo tretjo generacijo avtomobilov poimenoval Model 3. Nov model bodo predvidoma začeli izdelovati leta 2016, leto kasneje pa naj bi bil avtomobil, ki bo tokrat namenjen množični proizvodnji, že na trgu.
Teslin avtomobil bomo lahko kupili za 35 tisoč dolarjev

Teslin Model S (Vir: Steve Jurvetson, Flickr.com)

Model 3 bo osnovan na novi platormi in ne na obstoječih verzijah Modela S in Modela X, ki bo na trg lansiran prihodnje leto. Za oblikovanje avtomobila je zadolžen Chris Porrit, nekdanji vodilni inženir pri Aston Martinu. Nov model bo ključen za prihodnost Tesle, saj bo namenjen množični proizvodnji in globalnemu avtomobilskemu trgu.

Model 3 bo stal manj kot 35 tisoč dolarjev, baterija pa bo dovoljevala okoli 320 prevoženih kilometrov. Ključni element vozila bodo prav cenejše litij-ionske baterije, ki jih bodo izdelovali v futuristični tovarni, imenovani Gigafactory. Prava tehnološka umetnija naj bi za svojo postavitev zahtevala 5 milijard dolarjev investicije, vendar bo podjetju močno znižala proizvodne stroške, po ocenah za kar 30 odstotkov. Nudila bo do 6.500 delovnih mest in letno proizvedla do pol milijona avtomobilskih baterij za Tesline modele.

Elon Musk je razkril vse Tesline patente >>

Teslin model S je v zadnjem letu našel mesto tudi na slovenskih cestah, kjer lahko naštejemo okoli 20 primerkov. Zanj je potrebno odšteti okoli 100 tisoč evrov, vendar pa bo ravno Model 3 tisti, ki bo z nižjo ceno zagotovo prepričal več kupcev.

Vir: Forbes.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje