Na Kickstarterju je zaživel Leano!

Na Kickstarterju je zaživela nova slovenska kampanja Leano. Devetčlanska ekipa, ki se predstavlja z minimalističnim ležalnikom, ki ga lahko pospravimo v torbo ali nahrbtnik, si je za cilj zastavila pet tisoč dolarjev.
Na Kickstarterju je zaživel Leano!

Ekipa bo na Kickstarterju zbirala sredstva za nabavo materialov (Vir slike: Leano).

Leano je ležalnik, ki ga sestavljajo štirje deli. Poleg blaga, – Leano bo za zdaj na voljo v treh barvah, in sicer rumeni, zeleni in modri -, ki ga bodo šivale šivilje iz socialnega podjetja Tekstilnica, ta namreč združuje šivilje, ki so pred leti delale v večjih tekstilnih podjetjih, še tri lesene palice.

Ekipa si želi, da bi Leano v celoti nastajal v Sloveniji, prav tako iz slovenskih materialov, zato upajo, da bodo med iskanjem primernega ponudnika blaga v Sloveniji imeli srečo.

Njegova priprava je enostavna, blago razpremo, iz dela, ki je pripet na palico, vzamemo pospravljeni palici, ki služita za stransko oporo, in ju na vsaki strani namestimo v daljšo palico.  Usedemo se na razprto podlogo in stranski palici dvignemo ter ju s spodnjim delom postavimo ob tla. Leano je pripravljen za ´uživancijo´. Pospravljanje poteka v obratnem vrstnem redu.

Za prvih 70 podpornikov (early bird) bo Leano na voljo za 29 dolarjev, za poznejše podpornike pa za 39 dolarjev

»Na domačem travniku je drevo z zelo udobno korenino, ki mi je dolgo časa služila kot naslon med branjem knjige. Me je pa motilo, ker tega drevesa nisem na primer mogel dati v avtomobil in ga odpeljati na Bled,« je Nik z ekipe Leano strnil, kako je nastala ideja za Leano.

Dogodek, ki je napovedoval začetek kampanje, smo obiskali tudi mi. Priča smo bili številčni udeležbi in prijetnemu vzdušju, ki ga je s simpatičnim uvodom in s predstavitvijo vseh članov ustvaril Tadej. Ekipa je zbranim pokazala prvi, aluminijasti, prototip, katerega je kasneje nadomestil leseni bratec. Nekaj besed so povedali o množičnem financiranju, potem pa je sledilo odštevanje. Obiskovalci so Leano lahko preizkusili in kampanjo podprli še finančno.

Ekipa bo na Kickstarterju zbirala 5 tisoč dolarjev, sredstva pa jim bodo omogočila nabavo materialov in natančnejše ter hitrejše stroje. Trenutni stroji, ki jih uporabljajo, so namreč del hobi programa in ne zdržijo tako močne proizvodnje. Proizvodnja bo potekala v Sloveniji.

Spoznajte zgodbo Leana >>

Leano bo za prvih 70 podpornikov, t.i. early birdov, na voljo za 29 dolarjev, nato za 39. Njegova uporaba je vsestranska, primeren je tako za na plažo kot tudi za počitek med piknikom, za obiske parkov in posedanje v senci v družbi dobre knjige. Kot pravi ekipa: »Sprostite se. Krijemo vam hrbet.«

Podprite projekt Leano na Kickstarterju >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje