Na prvem Arduino Day dogodku so se predstavili zanimivi projekti

Prvo soboto v decembru je v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik, natančneje v prostorih bodočega Makerspace­a, izdelovalnice Podbreznik, potekal prvi Arduino Day. Dogodek je bil namenjen druženju, ustvarjanju in izmenjevanju znanja ter izkušenj iz področja mikrokontrolerjev Arduino.
Na prvem Arduino Day dogodku so se predstavili zanimivi projekti

Na prvem Arduino Day dogodku so se predstavili zanimivi projekti (Vir slike: StartUP Novo mesto)

Osrednjo nit dogodka sta vodila dr. Samo Božič in Ivan Škrlec.

Po uvodnem predavanju so sledile predstavitve projektov udeležencev. Predstavilo se je sedem izredno zanimivih projektov – od robotskega sesalca do pivovarne. Po kosilu, ki ga je financiralo društvo StartUP Novo mesto, so se udeleženci razdelili v osem skupin, ki so se pomerile v tekmovanju Arduino Hackathon.

Na koncu je nestrokovna komisija, sestavljena iz članic skupnosti oblikovalcev DesignON, ocenila projekte. Kljub težki konkurenci in izredno zanimivim projektom sta naziv zmagovalcev prejela najmlajša udeleženca dneva.

(Vir slike: StartUP Novo mesto)

Dogodek je velik uspeh. Dokazali smo, da imamo v Novem mestu ogromen inženirski potencial, ki ga je potrebno vzgajati in negovati. Nad številom obiskovalcev smo navdušeni in se že veselimo naslednjih projektov,” je še za konec dodal organizator, Miha Fabjan, predsednik društva StartUP Novo mesto.

Vir: StartUP Novo mesto

Oznake: , ,