Nagradni natečaj Vse = mogoče

Žirija natečaja Vse je mogoče, ki bo zmagovalce nagradila z 10 tisoč evri, je izbrala 6 finalistov. Med njimi je samooskrbna vas, reševanje stanovanjskega projekta ter platforma unikatne mode, podmornica, arhitekturni nasvet in linija lesenih izdelkov. Glasujete lahko do 21. novembra.
Nagradni natečaj Vse = mogoče

Do 21. novembra lahko glasuješ za najljubši projekt (vir: freeimages.com)

Žirija je izbrala 6 finalistov nagradnega natečaja Vse = mogoče. Do 21. novembra na spletnem mestu www.vsejemogoce.si poteka glasovanje. Ekipa z največ glasovi bo prejela 10.000 evrov za uresničitev projekta, 5.000 evrov promocije ter šolnino za prvi letnik podjetništva.

Med šestimi finalisti najdemo zelo raznolike podjetniške ideje. Kar dve ideji se navezujeta na aktualni problem: kako priti do strehe nad glavo. V Sloveniji imamo namreč 68 odstotkov mladih s stanovanjskim problemom. Coinhab.com je platforma za sogradnjo, ki omogoča povezavo ljudi s stanovanjskim problemom. Uporabniki lahko skupaj ceneje zgradijo skupino hiš ali blok. Na spletnem mestu Coinhab uporabniki ustvarijo profil, v katerem oddajo želje glede lokacije njihovega doma, velikosti stanovanja … Nato jim sistem predlaga posameznike, ki imajo podobne želje glede svojega doma. Ustvari se skupen projekt z izbranimi sograditelji. Skupina se poveže z arhitektom in strokovnjaki, nato se stanovanjski projekt začne. 

Dečve in pobi, tako se namreč imenuje ekipa, ki uradno prihaja iz operacije Podjetno v svet podjetništva v koroški regiji, so združeni v projekti Samorastniki. Zgraditi nameravajo samooskrbno vas s koroškimi hišami, kjer bodo jedli iz lesene sklede in pili mošt, sadili ajdo ter proso ter skrbeli za zdravo telo in duha. Njihove roke pa bodo ohranjale tradicionalno izdelavo skodlov in šinktlov. Drzna ideja, kjer bosta Dedek in vnuk skupaj gradila vas Samorastniki, ki bo prinašala samozaposlitve in sodelovanje. 

Za tiste, ki jih stanovanjski problem ne pesti, bodo poskrbeli v skupini mladih arhitektov, ki s svojim delovanjem želi prispevati k izboljšanju trenutnega stanja arhitekturne prakse ter odnosa med arhitekti in javnostjo z demistifikacijo arhitekturne dejavnosti, prostorskim in arhitekturnim izobraževanjem ter uporabo inovativnih metod. Ena od prvih iniciativ je nudenje brezplačnega arhitekturnega svetovanja, s katerim so začeli junija v Ljubljani. Storitev želijo razširiti po večih slovenskih mestih in v njo vključiti še druge mlade arhitekte. 

Zelo drzni in podjetni so dijaki Gimnazije Vič. Že tretje leto namreč izdelujejo podmornico, s katero bo mogoče raziskovati zadnje neodkrite kotičke našega planeta, skrite pod gladino morja. Poimenovali so jo Calypso in jo v letošnjem poletju prvič poslali raziskovati slovensko morje. Po uspešnem poskusu jo sedaj čaka selitev v novo, hidrodinamično, lupino. Izdeluje jo 40 pogumnih dijakov, ki svoje popoldneve preživlja v šolski delavnici kjer raziskuje, izumlja in na vsakem sestanku za milimeter premakne meje mogočega. 

Na področje mode in podjetništva posega Young Couture, spletna platforma in butik, kjer mladi modni oblikovalci predstavljajo svoja dela ter jih tudi na preprost način tržijo uporabnikom. Gre za edinstven projekt v našem prostoru, ki bi dal priložnost mladim neuveljavljenim oblikovalcem, da razstavijo vso svojo unikatnost, ideje in končne produkte. Hkrati pa daje možnost obiskovalcem spletne trgovine, da svojo omaro obogatijo za edinstvene modne kose. 

Kot kaže trend, v našem podjetništvu vse večjo vlogo dobiva les. BrightLes je inovativna linija lesenih izdelkov, ki ustvarja sinergijo lesa in svetlobe. V ta namen so razvili tehnologijo, s katero še dodatno izboljšamo lastnosti lesa. Tako z inovativnim oblikovalskim pristopom posegajo na vsa področja pohištva in s pomočjo svetlobe ustvarijo prepoznaven ambient v vsakem okolju.

Glavno nagrado bo prejel zmagovalni tim, ki ga bo med 6 finalisti, predlaganimi s strani strokovne žirije, v spletnem glasovanju izbral glas ljudstva.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje