Najbolj zaželena znanja in spretnosti v letu 2015

Avtor — 13.04.2016
LinkedIn je pred kratkim objavil seznam najbolj zaželenih znanj in spretnosti, na podlagi katerih so ljudje v letu 2015 dobili službo. Podjetje je te podatke pridobilo na podlagi analiz zaposlitvenih aktivnosti na svoji spletni strani v letu 2015.
Najbolj zaželena znanja in spretnosti v letu 2015

Najbolj zaželena znanja in spretnosti v letu 2015 (Vir slike: Pixabay.com)

Računalništvo v oblaku in porazdeljeno programiranje (angl. distributed computing)

Leto 2015 je bilo leto računalništva v oblaku, tako da dejstvo, da so najbolj zaželena znanja prav s tega področja, ni pretirano presenetljivo. Trend bo v letu 2016 verjetno še naraščal. Če torej želite v dobiti službo s tega področja, se začnite učiti programiranja na platformah Hadoop, HBase in Hive.

Statistična analiza in podatkovno rudarjenje

Verjetno je v letu 2015 vsakdo prebral vsaj en članek o masovnem zbiranju podatkov. Količina podatkov se zaradi ogromnega števila objav, tvitov, fotografij in posnetkov iz dneva v dan povečuje. Posledično se podjetja ukvarjajo z večjim številom podatkov kot kdajkoli prej. Da bi podjetja svojim strankam lahko ponudila prilagojeno ponudbo izdelkov, morajo analizirati pridobljene podatke. Zato zaposlujejo posameznike, ki razumejo statistiko in obvladajo orodja, kot so SPSS, SAS, KNIME, R Programming itd.

Vodenje trženjskih akcij/Trženje na spletnih straneh in iskalnikih

Pred dobo interneta je bila največje oglasno orodje televizija. V današnjem času pa je trženje najbolj osredotočeno na svetovni splet, kjer je doseg oglasov mogoče hitro izmeriti. Podjetja lahko svojim strankam sledijo s pomočjo piškotkov ali različnih algoritmov, na podlagi katerih jim prikazujejo le oglase, ki bi jih lahko zanimali. Seveda mora te oglase nekdo izdelati in se ukvarjati z njihovo donosnostjo. Vodja trženjskih akcij in tržniki za področje trženja na spletnih straneh in iskalnikih se ukvarjajo z oblikovanjem, postavitvijo in upravljanjem spletnih oglasov. Če si želite opravljati katerega od opisanih poklicev, se morate naučiti uporabljati orodja za spletno trženje, kot so Google Adwords, Google Analytics in različni programi za trženje po elektronski pošti.

Razvijanje programske opreme za integracijo

Znanje razvijanja programske opreme bo v letu 2016 še vedno izjemno zaželeno. Podjetja uporabljajo veliko različnih programov; zagotavljanje njihove združljivosti je zato zelo zahtevno. Podjetja morajo včasih razviti lastne programe za združitev in nemoteno usklajeno delovanje dveh ali več sistemov, za kar potrebujejo razvijalce programske opreme za integracijo.

Razvijanje mobilnih aplikacij

Za vse, kar si lahko zamislite, obstaja mobilna aplikacija. Kljub temu pa podjetja ustvarjajo in razvijajo vedno več različnih aplikacij. Že ustvarjene aplikacije je treba vzdrževati, popravljati in nadgrajevati v skladu z razvojem tehnologije. Če se torej še vedno želite naučiti, kako se ustvarja in razvija mobilne aplikacije, zgrabite priložnost!

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,