Natisni mi kosilo!

Kam gre prihodnost 3D tiskanja? Vsekakor tudi v smeri kulinarike. Podjetje Natural Machines je predstavilo 3D tiskalnik, ki tiska užitno hrano. Tiskalnik, imenovan Foodini, je na videz povsem običajen 3D tiskalnik.
Natisni mi kosilo!

Bi pojedli hrano iz 3D tiskalnika? Takšno, kot je na sliki? (Vir slike: Natural Machines)

»Gre za enako tehnologijo,« pravi Lynette Kucsma, soustanoviteljica Natural Machines. Startup iz Barcelone poudarja, da je njihov tiskalnik za zdaj edini sposoben natisniti ves nabor hrane iz pravih, svežih in hranilnih sestavin, od sladic do pikantne hrane. Kot je zapisano na njihovi spletni strani, težijo k pripravi zdrave hrane na enostaven in zabaven način.

Brez konzervansov, prosim!

V Foodini lahko damo svežo hrano. Kot je povedala Kucsma tujim medijem, so se za takšen korak odločili za to, da uporabnikom ni potrebno zaužiti dodatne količine konzervansov. Za zdaj je cena za 3D tiskalnik precej visoka, kar 1000 dolarjev je zanj potrebno odšteti.

Podjetje že sodeluje z nekaterimi večji prehrambnimi proizvajalci, da bi ustvarili posebne kapsule, ki bi jih uporabniki Foodinija le vstavili v tiskalnik, ta pa bi jim natisnil obrok. Tudi te naj bi bile brez konzervansov.

Napovedujejo model, ki bo tudi skuhal hrano

Proces tiskanja je še vedno počasen, a vseeno hitrejši kot pri običajnem 3D tiskanju. Trenutno tiska le hrano, ki mora nato še na štedilnik, da jo skuhamo. Napovedujejo pa, da bo prihodnji model takšen, da bo že sam skuhal sestavine in tako serviral hrano, ki jo bomo lahko nemudoma zaužili.

Foodini je del internet stvari

Posebnost tega tiskalnika je tudi povezljivost z ostalimi napravami. »Na sprednjem delu je zaslon, ki te poveže s stranjo z recepti, zato je del internet stvari, povezan kuhinjski aparat,« pravi Kucsma. Uporabniki bodo lahko nadzirali naprave prek svojih pametnih telefonov in delili recepte z drugimi.

Se spomnite strahu pred mikrovalovnimi pečicami?

Pa vendar ostaja vprašanje, ali bodo ljudje dejansko sprejeli »natisnjeno« hrano. »Naredili smo kar nekaj testov in vsi so oboževali to hrano,« je poudarila Kucsma. »Vzemite za primer mikrovalovno pečico: v 70. letih so se je ljudje bali, mislili so, da bo hrana polna radiacij in podobno, danes pa jo vidimo v skoraj vsakem gospodinjstvu. To je prava hrana s svežimi sestavinami, le pripravljena je na nov, tehnološki način.« (vir slike: Natural Machines)

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje