Natisni mi kosilo!

Kam gre prihodnost 3D tiskanja? Vsekakor tudi v smeri kulinarike. Podjetje Natural Machines je predstavilo 3D tiskalnik, ki tiska užitno hrano. Tiskalnik, imenovan Foodini, je na videz povsem običajen 3D tiskalnik.
Natisni mi kosilo!

Bi pojedli hrano iz 3D tiskalnika? Takšno, kot je na sliki? (Vir slike: Natural Machines)

»Gre za enako tehnologijo,« pravi Lynette Kucsma, soustanoviteljica Natural Machines. Startup iz Barcelone poudarja, da je njihov tiskalnik za zdaj edini sposoben natisniti ves nabor hrane iz pravih, svežih in hranilnih sestavin, od sladic do pikantne hrane. Kot je zapisano na njihovi spletni strani, težijo k pripravi zdrave hrane na enostaven in zabaven način.

Brez konzervansov, prosim!

V Foodini lahko damo svežo hrano. Kot je povedala Kucsma tujim medijem, so se za takšen korak odločili za to, da uporabnikom ni potrebno zaužiti dodatne količine konzervansov. Za zdaj je cena za 3D tiskalnik precej visoka, kar 1000 dolarjev je zanj potrebno odšteti.

Podjetje že sodeluje z nekaterimi večji prehrambnimi proizvajalci, da bi ustvarili posebne kapsule, ki bi jih uporabniki Foodinija le vstavili v tiskalnik, ta pa bi jim natisnil obrok. Tudi te naj bi bile brez konzervansov.

Napovedujejo model, ki bo tudi skuhal hrano

Proces tiskanja je še vedno počasen, a vseeno hitrejši kot pri običajnem 3D tiskanju. Trenutno tiska le hrano, ki mora nato še na štedilnik, da jo skuhamo. Napovedujejo pa, da bo prihodnji model takšen, da bo že sam skuhal sestavine in tako serviral hrano, ki jo bomo lahko nemudoma zaužili.

Foodini je del internet stvari

Posebnost tega tiskalnika je tudi povezljivost z ostalimi napravami. »Na sprednjem delu je zaslon, ki te poveže s stranjo z recepti, zato je del internet stvari, povezan kuhinjski aparat,« pravi Kucsma. Uporabniki bodo lahko nadzirali naprave prek svojih pametnih telefonov in delili recepte z drugimi.

Se spomnite strahu pred mikrovalovnimi pečicami?

Pa vendar ostaja vprašanje, ali bodo ljudje dejansko sprejeli »natisnjeno« hrano. »Naredili smo kar nekaj testov in vsi so oboževali to hrano,« je poudarila Kucsma. »Vzemite za primer mikrovalovno pečico: v 70. letih so se je ljudje bali, mislili so, da bo hrana polna radiacij in podobno, danes pa jo vidimo v skoraj vsakem gospodinjstvu. To je prava hrana s svežimi sestavinami, le pripravljena je na nov, tehnološki način.« (vir slike: Natural Machines)

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje