Natisni mi kosilo!

Kam gre prihodnost 3D tiskanja? Vsekakor tudi v smeri kulinarike. Podjetje Natural Machines je predstavilo 3D tiskalnik, ki tiska užitno hrano. Tiskalnik, imenovan Foodini, je na videz povsem običajen 3D tiskalnik.
Natisni mi kosilo!

Bi pojedli hrano iz 3D tiskalnika? Takšno, kot je na sliki? (Vir slike: Natural Machines)

»Gre za enako tehnologijo,« pravi Lynette Kucsma, soustanoviteljica Natural Machines. Startup iz Barcelone poudarja, da je njihov tiskalnik za zdaj edini sposoben natisniti ves nabor hrane iz pravih, svežih in hranilnih sestavin, od sladic do pikantne hrane. Kot je zapisano na njihovi spletni strani, težijo k pripravi zdrave hrane na enostaven in zabaven način.

Brez konzervansov, prosim!

V Foodini lahko damo svežo hrano. Kot je povedala Kucsma tujim medijem, so se za takšen korak odločili za to, da uporabnikom ni potrebno zaužiti dodatne količine konzervansov. Za zdaj je cena za 3D tiskalnik precej visoka, kar 1000 dolarjev je zanj potrebno odšteti.

Podjetje že sodeluje z nekaterimi večji prehrambnimi proizvajalci, da bi ustvarili posebne kapsule, ki bi jih uporabniki Foodinija le vstavili v tiskalnik, ta pa bi jim natisnil obrok. Tudi te naj bi bile brez konzervansov.

Napovedujejo model, ki bo tudi skuhal hrano

Proces tiskanja je še vedno počasen, a vseeno hitrejši kot pri običajnem 3D tiskanju. Trenutno tiska le hrano, ki mora nato še na štedilnik, da jo skuhamo. Napovedujejo pa, da bo prihodnji model takšen, da bo že sam skuhal sestavine in tako serviral hrano, ki jo bomo lahko nemudoma zaužili.

Foodini je del internet stvari

Posebnost tega tiskalnika je tudi povezljivost z ostalimi napravami. »Na sprednjem delu je zaslon, ki te poveže s stranjo z recepti, zato je del internet stvari, povezan kuhinjski aparat,« pravi Kucsma. Uporabniki bodo lahko nadzirali naprave prek svojih pametnih telefonov in delili recepte z drugimi.

Se spomnite strahu pred mikrovalovnimi pečicami?

Pa vendar ostaja vprašanje, ali bodo ljudje dejansko sprejeli »natisnjeno« hrano. »Naredili smo kar nekaj testov in vsi so oboževali to hrano,« je poudarila Kucsma. »Vzemite za primer mikrovalovno pečico: v 70. letih so se je ljudje bali, mislili so, da bo hrana polna radiacij in podobno, danes pa jo vidimo v skoraj vsakem gospodinjstvu. To je prava hrana s svežimi sestavinami, le pripravljena je na nov, tehnološki način.« (vir slike: Natural Machines)

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje