Ne pozabite oddati letnega poročila!

Približuje se čas oddaje letnih poročil, ki jih je zaradi javne objave potrebno predložiti AJPESu, podatke iz letnih poročil na poenotenih obrazcih pa za državno statistiko. Letno poročilo se šteje kot priloga k davčnemu obračunu, kar morate v davčnem obračunu izrecno navesti.
Ne pozabite oddati letnega poročila!

Letna poročila 2013. (Vir slike: sxc.hu)

Večina gospodarskih družb (tudi društev) mora do 31. marca oddati letno poročilo za leto 2013. Letno poročilo je potrebno predložiti AJPESu zaradi javne objave, podatke iz letnih poročil na poenotenih obrazcih pa za državno statistiko.

Letno poročilo, predloženo AJPESU, se šteje kot priloga k davčnemu obračunu, zato ga ni treba pošiljati na DURS, morate pa v davčnem obračunu to izrecno navesti.

Na področju letnih poročil se je letos pojavila novost, in sicer so po novem v poenotenih obrazcih za predložitev podatkov iz letnih poročil za leto 2013 upoštevane skupine kontov iz novega Enotnega kontnega okvira, nespremenjene pa ostanejo postavke poenotenih obrazcev.

Roki za predložitev

Gospodarske družbe in zadruge Rok predložitve
Nezavezane k reviziji, poslovno leto je enako koledarskemu do 31. marca 2014
Nezavezane k reviziji, poslovno leto je različno od koledarskega v 3 mesecih po koncu poslovnega leta
Zavezane k reviziji oziroma konsolidaciji v 8 mesecih po koncu poslovnega leta
Društva, ki niso zavezana k reviziji do 31. marca 2014
Nepridobitne organizacije – pravne osebe zasebnega prava (zavodi, ustanove, politične stranke, sindikati idr.) do 28. februarja 2014

Način predložitve

Letno poročilo se predloži izključno preko spletnega portala AJPES. Podatke se vnaša neposredno v spletno aplikacijo ali pa se jih uvozi kot XML datoteko. XML datoteka se kreira iz Excel preglednice, objavljene na spletnem portalu. 

Preberite tudi: Letna poročila.

Predložitev letnega poročila se potrdi na dva načina:

  1. s kvalificiranim digitalnim potrdilom (KDP) ali
  2. z lastnoročnim podpisom odgovorne osebe na Obvestilu za AJPES, izpisanim iz spletne aplikacije, ki se ga posreduje pristojni izpostavi AJPES osebno ali po pošti s povratnico.
Vir: AJPES
Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje