Ne pozabite oddati letnega poročila!

Približuje se čas oddaje letnih poročil, ki jih je zaradi javne objave potrebno predložiti AJPESu, podatke iz letnih poročil na poenotenih obrazcih pa za državno statistiko. Letno poročilo se šteje kot priloga k davčnemu obračunu, kar morate v davčnem obračunu izrecno navesti.
Ne pozabite oddati letnega poročila!

Letna poročila 2013. (Vir slike: sxc.hu)

Večina gospodarskih družb (tudi društev) mora do 31. marca oddati letno poročilo za leto 2013. Letno poročilo je potrebno predložiti AJPESu zaradi javne objave, podatke iz letnih poročil na poenotenih obrazcih pa za državno statistiko.

Letno poročilo, predloženo AJPESU, se šteje kot priloga k davčnemu obračunu, zato ga ni treba pošiljati na DURS, morate pa v davčnem obračunu to izrecno navesti.

Na področju letnih poročil se je letos pojavila novost, in sicer so po novem v poenotenih obrazcih za predložitev podatkov iz letnih poročil za leto 2013 upoštevane skupine kontov iz novega Enotnega kontnega okvira, nespremenjene pa ostanejo postavke poenotenih obrazcev.

Roki za predložitev

Gospodarske družbe in zadruge Rok predložitve
Nezavezane k reviziji, poslovno leto je enako koledarskemu do 31. marca 2014
Nezavezane k reviziji, poslovno leto je različno od koledarskega v 3 mesecih po koncu poslovnega leta
Zavezane k reviziji oziroma konsolidaciji v 8 mesecih po koncu poslovnega leta
Društva, ki niso zavezana k reviziji do 31. marca 2014
Nepridobitne organizacije – pravne osebe zasebnega prava (zavodi, ustanove, politične stranke, sindikati idr.) do 28. februarja 2014

Način predložitve

Letno poročilo se predloži izključno preko spletnega portala AJPES. Podatke se vnaša neposredno v spletno aplikacijo ali pa se jih uvozi kot XML datoteko. XML datoteka se kreira iz Excel preglednice, objavljene na spletnem portalu. 

Preberite tudi: Letna poročila.

Predložitev letnega poročila se potrdi na dva načina:

  1. s kvalificiranim digitalnim potrdilom (KDP) ali
  2. z lastnoročnim podpisom odgovorne osebe na Obvestilu za AJPES, izpisanim iz spletne aplikacije, ki se ga posreduje pristojni izpostavi AJPES osebno ali po pošti s povratnico.
Vir: AJPES
Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje