Nizkocenovci.si – visoko učinkoviti iskalnik nizkocenovnih letalskih povezav

Inovativni in perspektivni Matej Gaser, 23-letni študent podjetništva, je ustanovitelj podjetja Nizkocenovci.si, iskalnika nizkocenovnih letalskih povezav, ki rešuje izbiro najbližjega in najcenejšega nizkocenovnega leta.
Nizkocenovci.si – visoko učinkoviti iskalnik nizkocenovnih letalskih povezav

Nizkocenovci.si – visoko učinkoviti iskalnik nizkocenovnih letalskih povezav (Vir slike: arhiv Nizkocenovci.si)

V podjetju trenutno učinkovito delajo na svoji širitvi. Ravnokar so namreč lansirali še angleško verzijo, začeli pa so tudi s plačano akvizicijo uporabnikov, pri čemer se jim je do sedaj najbolje obnesel Facebook. »Ugotovili smo, da preko tega medija promet lahko dobivamo dovolj poceni, cena na uporabnika nas namreč stane zgolj 2 centa. Obetavne so tudi nekatere metrike. Trenutno se vrača na stran že kar 36 odstotkov obiskovalcev. Ta metrika je zelo dobra, saj lahko zelo dvigne življenjsko vrednost uporabnika,« za začetek z določenimi statistikami postreže mladi ustanovitelj podjetja, Matej Gaser.

Prvi zemljevid letov, ki vsebuje vse ‘nizkocenovce’ na svetu

Največja novost je v tem, da pri Nizkocenovci.si ne prikazujejo več samo povezav, ampak si uporabniki lahko ogledujejo tudi cene letov, kar jim je omogočilo partnerstvo s češkim Skypickerjem. »Na ta način smo pravzaprav naredili prvi zemljevid letov (t.i. route map), ki vsebuje vse ‘nizkocenovce’ na svetu. Ampak dela je še vedno veliko, saj imamo v planu še kar nekaj nadgradenj. Sedaj delamo na tem, da bi bil možen nakup kart že kar preko naše strani,« pojasnjuje Gaser. O sodelovanju pa se trenutno pogovarjajo tudi z večjimi akterji, kot sta Skyscanner in Trivago.

Uspešno pridobivanje virov financiranja

Ob tem so pridobili tudi vire financiranja; do sedaj so skupaj namreč zbrali že 57.500 evrov. Gaser pojasnjuje, da sta investitorja Branko Drobnak in Borut Rismal, prav tako pa tudi, da bodo v podjetju še v tem mesecu prejeli 50 tisoč evrov od Slovenskega Podjetniškega Sklada, v obliki konvertibilnega posojila. Edina stvar, ki jih po njegovem mnenju trenutno zaustavlja, leži le v tem, da imajo manko na strani programiranja. Trenutno tako za tovrstno delo ponujajo plačo in delež v podjetju.

Nizkocenovci.si prejeli visoko stopnjo zanimanja tudi s strani Londončanov …

Nizkocenovci.si so pred kratkim obiskali tudi World Trade Market v Londonu, kjer so bili deležni precej zanimanja in čestitk.

»Glede na povratne informacije, ki smo jih dobili na londonskem sejmu, smo se odločili narediti t.i. customer pivot. Odslej se bomo verjetno osredotočali bolj na podjetja, kakor direktno na končne uporabnike. To pomeni, da bomo gradili isto aplikacijo, vendar da bo primerna za spletne potovalne agencije, ki prodajajo hotele, letov pa še ne,« vizijo servira Gaser. To sicer ne pomeni, da ne bodo delali aplikacije za končne uporabnike, temveč spreminjajo zgolj fokus pri pridobivanju slednjih, saj bodo s tem lažje in hitreje imeli večje število le-teh. Torej večine ne bomo pridobivali direktno preko plačljivih kanalov, temveč preko partnerjev v zameno za sam delež.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje