Nizkocenovci.si – visoko učinkoviti iskalnik nizkocenovnih letalskih povezav

Inovativni in perspektivni Matej Gaser, 23-letni študent podjetništva, je ustanovitelj podjetja Nizkocenovci.si, iskalnika nizkocenovnih letalskih povezav, ki rešuje izbiro najbližjega in najcenejšega nizkocenovnega leta.
Nizkocenovci.si – visoko učinkoviti iskalnik nizkocenovnih letalskih povezav

Nizkocenovci.si – visoko učinkoviti iskalnik nizkocenovnih letalskih povezav (Vir slike: arhiv Nizkocenovci.si)

V podjetju trenutno učinkovito delajo na svoji širitvi. Ravnokar so namreč lansirali še angleško verzijo, začeli pa so tudi s plačano akvizicijo uporabnikov, pri čemer se jim je do sedaj najbolje obnesel Facebook. »Ugotovili smo, da preko tega medija promet lahko dobivamo dovolj poceni, cena na uporabnika nas namreč stane zgolj 2 centa. Obetavne so tudi nekatere metrike. Trenutno se vrača na stran že kar 36 odstotkov obiskovalcev. Ta metrika je zelo dobra, saj lahko zelo dvigne življenjsko vrednost uporabnika,« za začetek z določenimi statistikami postreže mladi ustanovitelj podjetja, Matej Gaser.

Prvi zemljevid letov, ki vsebuje vse ‘nizkocenovce’ na svetu

Največja novost je v tem, da pri Nizkocenovci.si ne prikazujejo več samo povezav, ampak si uporabniki lahko ogledujejo tudi cene letov, kar jim je omogočilo partnerstvo s češkim Skypickerjem. »Na ta način smo pravzaprav naredili prvi zemljevid letov (t.i. route map), ki vsebuje vse ‘nizkocenovce’ na svetu. Ampak dela je še vedno veliko, saj imamo v planu še kar nekaj nadgradenj. Sedaj delamo na tem, da bi bil možen nakup kart že kar preko naše strani,« pojasnjuje Gaser. O sodelovanju pa se trenutno pogovarjajo tudi z večjimi akterji, kot sta Skyscanner in Trivago.

Uspešno pridobivanje virov financiranja

Ob tem so pridobili tudi vire financiranja; do sedaj so skupaj namreč zbrali že 57.500 evrov. Gaser pojasnjuje, da sta investitorja Branko Drobnak in Borut Rismal, prav tako pa tudi, da bodo v podjetju še v tem mesecu prejeli 50 tisoč evrov od Slovenskega Podjetniškega Sklada, v obliki konvertibilnega posojila. Edina stvar, ki jih po njegovem mnenju trenutno zaustavlja, leži le v tem, da imajo manko na strani programiranja. Trenutno tako za tovrstno delo ponujajo plačo in delež v podjetju.

Nizkocenovci.si prejeli visoko stopnjo zanimanja tudi s strani Londončanov …

Nizkocenovci.si so pred kratkim obiskali tudi World Trade Market v Londonu, kjer so bili deležni precej zanimanja in čestitk.

»Glede na povratne informacije, ki smo jih dobili na londonskem sejmu, smo se odločili narediti t.i. customer pivot. Odslej se bomo verjetno osredotočali bolj na podjetja, kakor direktno na končne uporabnike. To pomeni, da bomo gradili isto aplikacijo, vendar da bo primerna za spletne potovalne agencije, ki prodajajo hotele, letov pa še ne,« vizijo servira Gaser. To sicer ne pomeni, da ne bodo delali aplikacije za končne uporabnike, temveč spreminjajo zgolj fokus pri pridobivanju slednjih, saj bodo s tem lažje in hitreje imeli večje število le-teh. Torej večine ne bomo pridobivali direktno preko plačljivih kanalov, temveč preko partnerjev v zameno za sam delež.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje