Nov slovenski projekt na Indiegogo: Seed sončna očala

Kaj je boljšega, kot zakorakati v poletje z bambus sončnimi očali, se sprašujeta Neža Bizjak in Tilen Krivec, avtorja novega slovenskega Indiegogo projekta, s katerim želita javnost ozaveščati o rabi obnovljivih naravnih materialov.
Nov slovenski projekt na Indiegogo: Seed sončna očala

Nov slovenski projekt na Indiegogo: Seed sončna očala (Vir slike: Indiegogo)

Predvsem se zelo zavzemamo za zeleno in eko modo, modne dodatke natančneje“, je pojasnila Bizjakova, članica ekipe, ki na spletni crowdfunding platformi Indiegogo zbira denarna sredstva za svoj novi projekt: premium sončna očala Seed z lesenimi okvirji, s pomočjo katerih želi pripomoči k varovanju gozdov. “Od vsakih očal, ki se prodajo, posadimo 5 dreves po svetu v sodelovanju z dobrodelno organizacijo,” je poudarila.

Podprite projekt na Indiegogo!

Okvir sončnih očal Seed je narejen iz bambusa, ki v nasprotju z drevesi (in lesenimi očali) ni ekološko sporen, saj raste kot trava – torej zelo hitro, je trdnejši, trajnostni in kot material veliko lažji, ter koži in okolju prijaznejši. Predvsem pa ekološko veliko manj sporen, kar daje jasno sporočilo, da je prišel čas za modo, ki podpira obnovljive materiale. Očala Seed poleg naštetega odlikujejo še visokokvalitetne polarizirane leče in kvalitetni jekleni spoji. 

(Vir slike: seedeyewear.com)

Da bi projekt lahko zaživel, pa morata Neža in Tilen poiskati vsaj 100 oseb, ki verjamejo v projekt in so ga pripravljeni tudi denarno podpreti. 4.900 evrov je cilj, ki sta si ga zastavila na Indiegogo, kar bo zadostovalo za zagon proizvodnje. Ker bo naš prvi projekt večinoma učna lekcija in bolj malo dobička, smo to vzeli v zakup kot pozitivno izkušnjo v mednarodnem trgu” je še povedala Neža Bizjak. 

Podprite projekt na Indiegogo!

Oznake: , , ,