Novoletni nasveti za male podjetnike

Da bi si zagotovili uspešno novo leto, se postopek uspešnega poslovanja začne veliko prej kot na prvi dan novega leta. Tega se mnogi mali podjetniki ne zavedajo. Ne čakajte, začnite z delom še pred začetkom novega leta in se nanj pripravite kar se da dobro.
Novoletni nasveti za male podjetnike

Pred vstopom v novo leto še postorite nekaj stvari (Vir slike: YouTube).

Ko ste začeli s svojim poslom, ste si zastavili poslovni načrt. Preglejte ga in popravite morebitna odstopanja. Če je od pregleda načrta minilo kar nekaj časa, je zdaj čas, da to opravite. Preglejte, ali se ujema s trenutnim poslovanjem in trenutnimi načrti. Spremenite, kar je potrebno spremeniti.

Zaobljube kot priložnost za merjenje uspeha

Postavite si novoletne zaobljube za svoj posel. Novoletne zaobljube se namreč ne vrtijo le okoli izgube teže in želje po čimprejšnjem dokončanju študija. Pomembno je, da si zastavite načrte za naslednjih 12 mesecev. S tem boste lahko tudi izmerili svoj napredek in ob koncu prihodnjega leta ugotovili, ali ste novoletne zaobljube resnično izpolnili. Morda bo to dodaten razlog za veselje!

Naredite načrt

Usedite se in poglejte, kako so narejene ostale praznične promocije. Vzemite si nekaj časa in naredite dober načrt za promocijo na družbenih omrežjih, oglaševalskih kampanjah in podobno. Ne samo za praznični čas, upoštevajte, da je čez leto kar nekaj pomembnih praznikov, ki lahko pritegnejo vaše kupce. Vse načrte skrbno vpišite v svoj koledar.

Širjenje ekipe?

Premislite, ali boste v naslednjem letu potrebovali dodatnega člana v ekipi. Razmislite o zunanjih sodelavcih in obstoječih delavcih. Morda bo povečan obseg dela zahteval prerazporeditev obstoječega dela. Razmislite tudi, koliko boste v prihodnjem letu namenili za nadgradnjo obstoječih tehnologij, ki jih uporabljate. Izdelajte dobro spletno strategijo, ki vam bo pomagala pri doseganju začrtanih ciljev.

Naredite še plan za konference in dogodke. Udeležba na njih vam ne bo koristila le za to, ker boste srečali druge podjetnike in morebitne potencialne kupce, temveč tudi za to, da se kaj naučite od strokovnjakov. Pobrskajte, kakšni dogodki so primerni za vaše področje v naslednjem letu.

Pospravite svojo delovno mizo!

Postanite bolj organizirani. Pospravite svojo mizo, vrzite stran vse nepomembne stvari, na mizi pa imejte le tisto, kar vam daje energijo. Kupe papirjev raje shranjujte v omari. Tako vas ob prihodu v pisarno ne bo presenetil kup dela, temveč pozitivna energija. Organizirajte tudi svoje dokumente, ki jih imate shranjene na računalniku. Tako boste vedno vedeli, kje se skrivajo pomembni dokumenti.

Investirajte v sebe!

Investirajte v sebe in svoje zaposlene. Splet nudi cel kup izobraževanj in knjig, ki vam lahko pomagajo pri prilagajanju na nenehno spreminjajoče se pogoje na trgu. Prej, ko se boste prilagodili na novosti, lažje vam bo.

Oznake:, , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje