Novopečeni očka Mark Zuckerberg podarja svoje premoženje v dobrodelne namene

Facebookov izvršni direktor Mark Zuckerberg je postal očka, ob tem pa naznanil svojo odločitev, da v dobrodelne namene podeli kar 99 odstotkov svojih delnic priljubljenega družabnega omrežja Facebook.
Novopečeni očka Mark Zuckerberg podarja svoje premoženje v dobrodelne namene

Novopečeni očka Mark Zuckerberg podarja svoje premoženje v dobrodelne namene (Vir slike: techcrunch.com)

Facebookov izvršni direktor Mark Zuckerberg je na svoji časovnici naznanil rojstvo svoje prve hčerke: prvorojenko sta skupaj z ženo dr. Priscillo Chan poimenovala Max.

Ob veseli novici pa je Zuckerberg naznanil tudi zanimivo odločitev. Sporočil je namreč, da bo podaril večinski delež svojih delnic v podjetju Facebook! Govora je o 99 odstotkih delnic, ki jih ima v lasti, po zadnjih ocenah pa znesek nikakor ni zanemarljiv, saj premoženje Zuckerberga v obliki Facebookovih delnic znaša okroglih 45 milijard dolarjev

Znesek od prodaje delnic bo v celoti namenjen dobrodelni iniciativi Chan Zuckerberg, ki se fokusira predvsem na dve področji: pospešuje razvoj človeškega potenciala in promovira enakost med ljudmi. Zuckerberg pa si predvsem želi napredka na področju zdravljenja bolezni, čiščenja okolja in spodbujanja podjetništva, še posebej v panogah, ki pripomorejo k boljšemu svetu.

Kot je pojasnil, do donacije sicer ne bo prišlo takoj, temveč bo darovanje sredstev potekalo skozi daljše časovno obdobje tekom življenja Zuckerberga in dr. Chanove. “Oropani smo potenciala, ki bi ga marsikateri človek lahko ponudil svetu,” je zapisal v pismu svoji hčerki, ki ga je objavil na Facebooku. “Edini način, da ta potencial tudi izkoristimo, je omogočiti talentiranim, idej polnim ljudem, da jih ponudijo svetu.” Prav s tem se tudi ukvarja leta 2009 ustanovljena iniciativa, ki med ljudmi hitro pridobiva podpornike.

Odločitev Zuckerberga seveda ne pomeni, da bo odstopil od mesta izvršnega direktorja v podjetju. Zuckerberg še vedno ostaja na vodilnem mestu, prav tako tudi v Facebooku ne bo bistvenih sprememb.

Vir: VentureBeat

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje