Novopečeni očka Mark Zuckerberg podarja svoje premoženje v dobrodelne namene

Facebookov izvršni direktor Mark Zuckerberg je postal očka, ob tem pa naznanil svojo odločitev, da v dobrodelne namene podeli kar 99 odstotkov svojih delnic priljubljenega družabnega omrežja Facebook.
Novopečeni očka Mark Zuckerberg podarja svoje premoženje v dobrodelne namene

Novopečeni očka Mark Zuckerberg podarja svoje premoženje v dobrodelne namene (Vir slike: techcrunch.com)

Facebookov izvršni direktor Mark Zuckerberg je na svoji časovnici naznanil rojstvo svoje prve hčerke: prvorojenko sta skupaj z ženo dr. Priscillo Chan poimenovala Max.

Ob veseli novici pa je Zuckerberg naznanil tudi zanimivo odločitev. Sporočil je namreč, da bo podaril večinski delež svojih delnic v podjetju Facebook! Govora je o 99 odstotkih delnic, ki jih ima v lasti, po zadnjih ocenah pa znesek nikakor ni zanemarljiv, saj premoženje Zuckerberga v obliki Facebookovih delnic znaša okroglih 45 milijard dolarjev

Znesek od prodaje delnic bo v celoti namenjen dobrodelni iniciativi Chan Zuckerberg, ki se fokusira predvsem na dve področji: pospešuje razvoj človeškega potenciala in promovira enakost med ljudmi. Zuckerberg pa si predvsem želi napredka na področju zdravljenja bolezni, čiščenja okolja in spodbujanja podjetništva, še posebej v panogah, ki pripomorejo k boljšemu svetu.

Kot je pojasnil, do donacije sicer ne bo prišlo takoj, temveč bo darovanje sredstev potekalo skozi daljše časovno obdobje tekom življenja Zuckerberga in dr. Chanove. “Oropani smo potenciala, ki bi ga marsikateri človek lahko ponudil svetu,” je zapisal v pismu svoji hčerki, ki ga je objavil na Facebooku. “Edini način, da ta potencial tudi izkoristimo, je omogočiti talentiranim, idej polnim ljudem, da jih ponudijo svetu.” Prav s tem se tudi ukvarja leta 2009 ustanovljena iniciativa, ki med ljudmi hitro pridobiva podpornike.

Odločitev Zuckerberga seveda ne pomeni, da bo odstopil od mesta izvršnega direktorja v podjetju. Zuckerberg še vedno ostaja na vodilnem mestu, prav tako tudi v Facebooku ne bo bistvenih sprememb.

Vir: VentureBeat

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje