Podjetniški vikend: Obisk v Wayri

Petkovo dopoldne in del popoldneva v Londonu smo v okviru podjetniškega vikenda preživeli v enem izmed najbolj znanih pospeševalnikov na svetu, Wayri. Predstavniki slovenskega Sqwiza so nam prijazno razkazali prostor.
Podjetniški vikend: Obisk v Wayri

V okviru podjetniškega vikenda smo obiskali Wayro.

Wayra, ki je v lasti španskega telekomunikacijskega giganta Telefonica, je eden izmed vodilnih pospeševalnikov na svetu za startupe. Nastala je leta 2011, startupom pa ponuja denarna sredstva, poslovne prostore in pomoč mentorjev s številnimi izkušnjami v poslovnem svetu. 

Prisotna je v Južni Ameriki in Evropi, med drugim tudi v Londonu, kjer ima trenutno svoje mesto prek 50 startupov. Med njimi sta tudi sva slovenska – JollyDeck in Sqwiz, katerega predstavniki so nam danes Wayro tudi prijazno razkazali.

Prvi vtis: odličen! Ogromno ekip, zanimivi projekti, odlična infrastruktura, dobro vzdušje, še posebej pa nas je navdušil kreativen, odprt coworking prostor, ki je kot nalašč za vzpodbujanje kreativnosti, ki je odločilna za uspešen prodor startupa na mednarodni trg.

V Wayri vlada odlično vzdušje.

Luka, Žarko in Jure so nam med ogledom zaupali kar nekaj podrobnosti glede samega bivanja tako v Wayri, kot v samem Londonu. Prednosti Wayre so predvsem dobra infrastruktura, dostop do ogromnega števila izkušenih podjetnikov in investitorjev ter seveda izvrsten mentorski program.

Ekipa se je v času obiska ukvarjala s pripravo na predstavitev pred investitorji, ki jih v Wayri ni malo. “Eden izmed glavnih poudarkov v Wayri je na predstavitvi produkta pred investitorji“, je dejal Luka. Dodaja, da se predstavitve razlikujejo od investitorja do investitorja, kar pomeni, da ima Sqwiz v svojem naboru kar nekaj različnih predstavitev.

Veliko poudarkov v Wayri dajejo povezovanju med člani. Pogosta so izobraževanja, ki potekajo v kreativno zasnovani predavalnici v centru coworking prostora, redni pa so tudi gostje – uspešni podjetniki in mednarodni strokovnjaki. Pogosto so na sporedu tudi dogodki, namenjeni samo spoznavanju med člani, kar omogoča lažjo izmenjavo izkušenj ter sodelovanje na projektih.

Predstavniki Sqwiza so nam prijazno razkazali prostor.

Poleg omenjenih startupov je bilo v Wayro sprejetih še kar nekaj slovenskih startupov. Nedolgo nazaj smo pisali o tem, da je pospeševalnik Wayra v svoje vrste sprejel kar tri slovenske startupe – gre za podjetja JollyDeck, Peekster in iHelp, ki so premagala izjemno hudo konkurenco, saj se je na tekmovanje takrat prijavilo več kot 3.400 podjetij. Le leto prej pa se je v izboru odlično odrezalo še eno slovensko startup podjetje – 2ndSight. Skupaj je ali je bilo v preteklosti v Wayri že 6 slovenskih startupov, kar nas umešča na prvo mesto med vsemi državami, izvzemši državo gostiteljico, nam je še razkril Luka.

Več slikovnih utrinkov si lahko ogledate na našem Facebooku.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje