Podjetniški vikend: Obisk v Wayri

Petkovo dopoldne in del popoldneva v Londonu smo v okviru podjetniškega vikenda preživeli v enem izmed najbolj znanih pospeševalnikov na svetu, Wayri. Predstavniki slovenskega Sqwiza so nam prijazno razkazali prostor.
Podjetniški vikend: Obisk v Wayri

V okviru podjetniškega vikenda smo obiskali Wayro.

Wayra, ki je v lasti španskega telekomunikacijskega giganta Telefonica, je eden izmed vodilnih pospeševalnikov na svetu za startupe. Nastala je leta 2011, startupom pa ponuja denarna sredstva, poslovne prostore in pomoč mentorjev s številnimi izkušnjami v poslovnem svetu. 

Prisotna je v Južni Ameriki in Evropi, med drugim tudi v Londonu, kjer ima trenutno svoje mesto prek 50 startupov. Med njimi sta tudi sva slovenska – JollyDeck in Sqwiz, katerega predstavniki so nam danes Wayro tudi prijazno razkazali.

Prvi vtis: odličen! Ogromno ekip, zanimivi projekti, odlična infrastruktura, dobro vzdušje, še posebej pa nas je navdušil kreativen, odprt coworking prostor, ki je kot nalašč za vzpodbujanje kreativnosti, ki je odločilna za uspešen prodor startupa na mednarodni trg.

V Wayri vlada odlično vzdušje.

Luka, Žarko in Jure so nam med ogledom zaupali kar nekaj podrobnosti glede samega bivanja tako v Wayri, kot v samem Londonu. Prednosti Wayre so predvsem dobra infrastruktura, dostop do ogromnega števila izkušenih podjetnikov in investitorjev ter seveda izvrsten mentorski program.

Ekipa se je v času obiska ukvarjala s pripravo na predstavitev pred investitorji, ki jih v Wayri ni malo. “Eden izmed glavnih poudarkov v Wayri je na predstavitvi produkta pred investitorji“, je dejal Luka. Dodaja, da se predstavitve razlikujejo od investitorja do investitorja, kar pomeni, da ima Sqwiz v svojem naboru kar nekaj različnih predstavitev.

Veliko poudarkov v Wayri dajejo povezovanju med člani. Pogosta so izobraževanja, ki potekajo v kreativno zasnovani predavalnici v centru coworking prostora, redni pa so tudi gostje – uspešni podjetniki in mednarodni strokovnjaki. Pogosto so na sporedu tudi dogodki, namenjeni samo spoznavanju med člani, kar omogoča lažjo izmenjavo izkušenj ter sodelovanje na projektih.

Predstavniki Sqwiza so nam prijazno razkazali prostor.

Poleg omenjenih startupov je bilo v Wayro sprejetih še kar nekaj slovenskih startupov. Nedolgo nazaj smo pisali o tem, da je pospeševalnik Wayra v svoje vrste sprejel kar tri slovenske startupe – gre za podjetja JollyDeck, Peekster in iHelp, ki so premagala izjemno hudo konkurenco, saj se je na tekmovanje takrat prijavilo več kot 3.400 podjetij. Le leto prej pa se je v izboru odlično odrezalo še eno slovensko startup podjetje – 2ndSight. Skupaj je ali je bilo v preteklosti v Wayri že 6 slovenskih startupov, kar nas umešča na prvo mesto med vsemi državami, izvzemši državo gostiteljico, nam je še razkril Luka.

Več slikovnih utrinkov si lahko ogledate na našem Facebooku.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje