Orodje za optimiziranje konverzij

Pri oglaševanju na spletu vedno zasledujemo nek cilj, konverzijo, torej spletni nakup, povpraševanje in podobno. Googlov program za oglaševanje AdWords nam ponuja zelo uporabno orodje, ki nam pomaga pri optimizaciji oglasov za čim višjo stopnjo konverzije.
Orodje za optimiziranje konverzij

Orodje za optimiziranje konverzij (Vir: Picjumbo.com)

To je orodje za optimiziranje konverzij (ang. Conversion Optimizer).

Katere tipe konverzij v programu AdWords poznamo?

Preden pojasnimo orodje, si oglejmo, v kateri dve skupini Google deli konverzije:

  • Kliki s konverzijo (ang: converted clicks): število klikov, ki so vodili do konverzije znotraj izbranega časovnega obdobja (običajno 30 dni); torej število, ki določa, koliko klikov je vodilo do enega ali več konverzij
  • Konverzije (ang. conversions): skupno število konverzij.

Primer: uporabnik klikne na oglas in opravi 2 nakupa. V stolpcu kliki s konverzijami bo zabeležen en klik, a dve konverziji. 

Kaj je orodje za optimiziranje konverzij (ang. Conversion Optimizer) in kako deluje?

Je orodje, ki nam pomaga pridobivati največje število konverzij glede na določen strošek na posamezen klik. Namesto na klike ali prikaze se orodje za optimiziranje konverzij osredotoča na zagotavljanje čim večjega števila konverzij.

Na osnovi preteklih podatkov o oglasni kampanji orodje samodejno poišče optimalno ceno za klik na oglas vsakič, ko uporabnik vpiše zakupljeno ključno besedo. Še vedno plačamo ceno na klik, vendar cen ne uravnavamo ročno, da dosežemo svoje cilje konverzij. Pri tem predvideva (ang. predictive analysis), katera dražba na iskalnem ali prikaznem omrežju ima največji potencial za konverzijo.

Gmail Sponzorirane Promocije – neodkrita oblika branding oglaševanja

Kako nastavimo orodje v programu AdWords?

Izberite oglasno kampanjo, ki je v zadnjih 30 dneh zabeležila najmanj 15 konverzij.

Kliknite na Nastavitve > Strategija ponudb > kliknite na Uredi > izberite možnost Osredotočenost na konverzije (orodje za optimiziranje konverzij)

V primeru, da kampanja ne izpolnjuje pogojev, vas bo AdWords na to opozoril.

Orodje za optimiziranje konverzij

2 tipa ciljanja

Poznamo 2 tipa ciljanja z orodjem za optimiziranje konverzij: maksimalna cena na klik in targetirana cena na klik:

  • maksimalna cena na klik: pomeni najvišjo ceno, ki jo je oglaševalec pripravljen plačati za konverzijo;
  • targetirana cena na klik: bolj fleksibilen način obračunavanja, saj orodje cilja tudi na dražje dražbe; prednost te opcije je v ciljanju na večje število pridobitev uporabnikov, ker ni omejitve cene na klik.

Pogoj za uporabo orodja za optimiziranje konverzij

Semantično iskanje: kako Google ve, kaj iščem?

Ker za delovanje potrebuje statistiko o konverzijah, mora oglasna kampanja v določenem obdobju (običajno 30 dni) zabeležiti najmanj 15 konverzij. Google sicer uporablja celotno statistiko zabeleženih konverzij, toda večjo težo imajo nedavne številke.

Pri oglaševanju na Googlu se vse vrti okoli konverzij in stroška na konverzijo. Google nam pomaga z natančno statistiko naše kampanje, opcijami ciljanja in orodji, ki predvidevajo namesto nas. Dobri vodje oglasnih kampanj ta orodja poznajo in jih testirajo, kljub temu pa ne pozabijo na ročno upravljanje oglaševanja, ki je pogosto še vedno najbolj učinkovita metoda.

Manci Korelc lahko sledite na njenem blogu LoveLjubljana ali spletni strani mancakorelc.si.

Vabimo vas na delavnico Google Adwords!
Kraj: MP coworking
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Želite biti obveščeni o novih datumih in prejemati informativne e-vsebine? Prijavite se tukaj >>

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov. Preberite več >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje