Zvišali so se prispevki za socialno varnost samozaposlenih

Otvoritev prve razdelilnice Viškov hrane

Lionizem, ena največjih humanitarnih organizacij na svetu, je v Sloveniji prisoten zadnjih 23 let. Sledijo poslanstvu Pomagamo!, pri čemer se v zadnjih letih srečujejo z mnogimi stiskami ljudi, vedno več ljudi se namreč težko prebije iz dneva v dan.
Otvoritev prve razdelilnice Viškov hrane

Otvoritev prve razdelilnice Viškov hrane (Vir slike: Freeimages.com)

Zato so si znotraj lionizma, še posebej pa v Lions klubu Celje Mozaik in Lions klub Zarja, zadali nalogo, da nekaj naredijo proti temu. Tako se je začel projekt Viški hrane, s katerim želijo opozoriti, da obstaja pot, kako hrano, namesto da konča med biološkimi odpadki, ponuditi tistim, ki jo potrebujejo.

Viški hrane se v Celju zbirajo od 31.1.2013 in jih članice kluba v sodelovanju s člani LK Celje, LK Celje Keleia in LEO Celjski vitezi vsakodnevno dostavijo v razdelilnico. Zaposleni delavci v razdelilnici pripravljene pakete razdelijo družinam, ki so v socialni stiski.

Po dobrem letu in pol, odkar je zaživel projekt Viški hrane, ta sedaj dobiva nove razsežnosti. Jutri bodo celjske lionke v sodelovanju z Mestno občino Celje in javnim zavodom Socio Celje uradno odprle prvo razdelilnico hrane v Sloveniji za razdeljevanje Viškov hrane.

Vabljeni ste, da se udeležite otvoritve Celjske razdelilnice hrane, ki bo v četrtek, 17. aprila 2014, ob 11.00 uri, na Kidričevi ulici 3, Celje. 

Za vse dodatne informacije vam je na voljo Maja Krušič Šega – 051 367 733 in Lorena Hus – 041 650 211.

Vir: Lions District Slovenija

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje