Otvoritev skupnosti DesignON z Georgom Gedlom

V petek, 18. aprila, je kreativna skupnost oblikovalcev DesignON s predavanjem priznanega industrijskega oblikovalca Georga Gedla zagnala svoje delovanje. Namen skupnosti je povezovanje in izobraževanje oblikovalcev vseh področij ter razvoj in realizacije podjetniških idej.
Otvoritev skupnosti DesignON z Georgom Gedlom

Otvoritev skupnosti DesignON z Georgom Gedlom (Vir slike: DesignON)

DesignON je kreativna skupnost oblikovalcev na območju Dolenjske znotraj organizacije StartUP-a Novo mesto. Namen skupnosti je povezovanje in izobraževanje oblikovalcev vseh področij, interdisciplinarno povezovanje ter razvoj in realizacije podjetniških idej; v najširšem smislu pa ozaveščanje širše populacije o pomenu oblikovanja in dvig njegove kakovosti.

V Kikindi rojeni Georg Gedl je leta 1971 začel delati pri podjetju BMW, jeseni leta 1975 pa se je vrnil v domovino in začel delati v novomeškem podjetju IMV kot oblikovalec počitniških prikolic, nato je med letoma 1983 in 1987 opravljal podobno delo v mariborskem TAM-u, za katerega je oblikoval turistični avtobus, ki je verjetno eden največjih dosežkov njegove kariere.

Med drugim je na oddelku za oblikovanje ljubljanske Akademije za likovno umetnost poučeval predmet predstavitvene tehnike (rendering) ter se preizkusil tudi kot novinar (revija Avtomagazin). Leta 1994 je začel sodelovati z Adrio Mobil, kjer je oblikoval zunanjost, notranjost in grafiko počitniških vozil, to sodelovanje pa traja še danes.

DesignON pod okrlijem StartUP Novo mesto >>

Na predavanju je g. Gedl orisal svojo zanimivo oblikovalsko življenjsko pot, polno anekdot ter mlade ustvarjalce opomnil, da talent ni vse: oblikovalec se mora nenehno izpolnjevati in razvijati na oblikovalskem, predvsem pa na tehničnem področju. Za zgled je izpostavil mladega in zagnanega Roberta Lešnika ter njuno sodelovanje v začetku njegove kariere. 

Vir: DesignON

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje