Otvoritev skupnosti DesignON z Georgom Gedlom

V petek, 18. aprila, je kreativna skupnost oblikovalcev DesignON s predavanjem priznanega industrijskega oblikovalca Georga Gedla zagnala svoje delovanje. Namen skupnosti je povezovanje in izobraževanje oblikovalcev vseh področij ter razvoj in realizacije podjetniških idej.
Otvoritev skupnosti DesignON z Georgom Gedlom

Otvoritev skupnosti DesignON z Georgom Gedlom (Vir slike: DesignON)

DesignON je kreativna skupnost oblikovalcev na območju Dolenjske znotraj organizacije StartUP-a Novo mesto. Namen skupnosti je povezovanje in izobraževanje oblikovalcev vseh področij, interdisciplinarno povezovanje ter razvoj in realizacije podjetniških idej; v najširšem smislu pa ozaveščanje širše populacije o pomenu oblikovanja in dvig njegove kakovosti.

V Kikindi rojeni Georg Gedl je leta 1971 začel delati pri podjetju BMW, jeseni leta 1975 pa se je vrnil v domovino in začel delati v novomeškem podjetju IMV kot oblikovalec počitniških prikolic, nato je med letoma 1983 in 1987 opravljal podobno delo v mariborskem TAM-u, za katerega je oblikoval turistični avtobus, ki je verjetno eden največjih dosežkov njegove kariere.

Med drugim je na oddelku za oblikovanje ljubljanske Akademije za likovno umetnost poučeval predmet predstavitvene tehnike (rendering) ter se preizkusil tudi kot novinar (revija Avtomagazin). Leta 1994 je začel sodelovati z Adrio Mobil, kjer je oblikoval zunanjost, notranjost in grafiko počitniških vozil, to sodelovanje pa traja še danes.

DesignON pod okrlijem StartUP Novo mesto >>

Na predavanju je g. Gedl orisal svojo zanimivo oblikovalsko življenjsko pot, polno anekdot ter mlade ustvarjalce opomnil, da talent ni vse: oblikovalec se mora nenehno izpolnjevati in razvijati na oblikovalskem, predvsem pa na tehničnem področju. Za zgled je izpostavil mladega in zagnanega Roberta Lešnika ter njuno sodelovanje v začetku njegove kariere. 

Vir: DesignON

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje