Pametni uhani, s katerimi bomo tudi hujšali

Nekaj poskusov pametnih uhanov in ostalega nakita, ki bi uporabniku dali pomembne podatke, na primer srčni utrip, porabljene kalorije in ostale parametre, je že bilo. Zanimiv pa je projekt na Kickstarterju, ki se imenuje Ear-o-Smart.
Pametni uhani, s katerimi bomo tudi hujšali

Ear-o-Smart se predstavlja na Kickstarterju (Vir slike: YouTube).

Projekt Ear-o-Smart do 28. decembra zbira 30 tisoč dolarjev. Gre za komplet pametnih uhanov, ki se prek Bluetooth povezave povežejo s pametnim telefonom, ki nam posreduje ažurne in natanče podatke o naših aktivnostih – omogočajo spremljanje srčnega utripa, števila porabljenih kalorij in nivoja naših aktivnosti. Spremljanje teh parametrov pa ni omejeno le na fizično aktivnost, kjer pokurimo okoli 10 odstotkov vseh kalorij dnevno, je razvidno iz videa na Kickstarterjevi spletni strani, saj spremlja porabo tudi med poslovnimi sestanki ali med običajnim delavnikom.

Uhani Ear-o-Smart so precej manjši od svojih predhodnikov, pravzaprav so videti kot običajni uhani. Njihovi razvijalci so uporabili enako PPG tehnologijo, kot jo že uporabljajo nekatere fitnes naprave. Poskušali so razrešiti tudi zagato uporabnikov pametnih napravic, ki omogočajo podobne funkcije kot njihov produkt, to je, da se le-te večinoma ne prilagajajo njihovemu videzu in stilu oblačenja.

Na ušesih do bolj natančnih podatkov

Zakaj so razvili uhane? Kot pravi Ravinder Saini, se je njegova ekipa odločila za nosljivo tehnologijo, ki se osredotoča na predel ušes, ker je to eno od najboljših mest za merjenje in spremljanje srčnega utripa. Poudarja, da mu ni povsem jasno, zakaj se toliko nosljive tehnologije nosi na zapestju, saj ta predel ne omogoča pridobivanje tako dobrih podatkov kot na ušesih . Na projektu so delali več kot eno leto.

Naj si ljudje prilagajajo uhane svojemu stilu

Sodeč po fotografijah, ki jih najdemo na Kickstarterju, so uhani normalne velikosti. Na voljo so od 125 do 150 dolarjev, slednji model je na voljo vsem tistim, ki si želijo sami ustvariti oziroma prilagoditi uhane stilu oblačenja. »Verjamemo, da morajo biti uporabniki sami sposobni prilagajati uhane glede na njihovo obleko. Hkrati pa nočemo omejiti te pametne uhane le na eno barvo, temveč da si ljudje sami ustvarijo svojo unikaten dizajn,« pravi Saini. Podporniki bodo lahko svoje uhane opremili z diamanti, zlatom ali čem drugim. Tako kot jim bo ustrezalo glede na trenutni slog.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje