Pametni uhani, s katerimi bomo tudi hujšali

Nekaj poskusov pametnih uhanov in ostalega nakita, ki bi uporabniku dali pomembne podatke, na primer srčni utrip, porabljene kalorije in ostale parametre, je že bilo. Zanimiv pa je projekt na Kickstarterju, ki se imenuje Ear-o-Smart.
Pametni uhani, s katerimi bomo tudi hujšali

Ear-o-Smart se predstavlja na Kickstarterju (Vir slike: YouTube).

Projekt Ear-o-Smart do 28. decembra zbira 30 tisoč dolarjev. Gre za komplet pametnih uhanov, ki se prek Bluetooth povezave povežejo s pametnim telefonom, ki nam posreduje ažurne in natanče podatke o naših aktivnostih – omogočajo spremljanje srčnega utripa, števila porabljenih kalorij in nivoja naših aktivnosti. Spremljanje teh parametrov pa ni omejeno le na fizično aktivnost, kjer pokurimo okoli 10 odstotkov vseh kalorij dnevno, je razvidno iz videa na Kickstarterjevi spletni strani, saj spremlja porabo tudi med poslovnimi sestanki ali med običajnim delavnikom.

Uhani Ear-o-Smart so precej manjši od svojih predhodnikov, pravzaprav so videti kot običajni uhani. Njihovi razvijalci so uporabili enako PPG tehnologijo, kot jo že uporabljajo nekatere fitnes naprave. Poskušali so razrešiti tudi zagato uporabnikov pametnih napravic, ki omogočajo podobne funkcije kot njihov produkt, to je, da se le-te večinoma ne prilagajajo njihovemu videzu in stilu oblačenja.

Na ušesih do bolj natančnih podatkov

Zakaj so razvili uhane? Kot pravi Ravinder Saini, se je njegova ekipa odločila za nosljivo tehnologijo, ki se osredotoča na predel ušes, ker je to eno od najboljših mest za merjenje in spremljanje srčnega utripa. Poudarja, da mu ni povsem jasno, zakaj se toliko nosljive tehnologije nosi na zapestju, saj ta predel ne omogoča pridobivanje tako dobrih podatkov kot na ušesih . Na projektu so delali več kot eno leto.

Naj si ljudje prilagajajo uhane svojemu stilu

Sodeč po fotografijah, ki jih najdemo na Kickstarterju, so uhani normalne velikosti. Na voljo so od 125 do 150 dolarjev, slednji model je na voljo vsem tistim, ki si želijo sami ustvariti oziroma prilagoditi uhane stilu oblačenja. »Verjamemo, da morajo biti uporabniki sami sposobni prilagajati uhane glede na njihovo obleko. Hkrati pa nočemo omejiti te pametne uhane le na eno barvo, temveč da si ljudje sami ustvarijo svojo unikaten dizajn,« pravi Saini. Podporniki bodo lahko svoje uhane opremili z diamanti, zlatom ali čem drugim. Tako kot jim bo ustrezalo glede na trenutni slog.

Oznake: , , , ,