PayPal odštel 890 milijonov dolarjev za Xoom

Podjetje PayPal je za podjetje Xoom, ki se ukvarja s podobno storitvijo kot Venmo, ki je prav tako v lasti PayPal, odštel 890 milijonov dolarjev. Podjetje bo s prevzemom razširil svojo storitev še na 68 milijonov aktivnih uporabnikov Xooma.
PayPal odštel 890 milijonov dolarjev za Xoom

PayPal je za Xoom odštel 890 milijonov dolarjev (Vir slike: YouTube).

Xoom, storitev za plačilne transferje, je prisoten v 37 državah, kot so Mehika, Indija, Filipini, Kitajska in Brazilija. PayPal bo odštel 25 dolarjev na delnico, tuji mediji pa pravijo, da je to resnično dober posel za Xoom, ki je leta 2003 ponudil delnice javnosti.

V 12 mesecih poslali 7 milijard dolarjev

Statistike Xooma kažejo, da je 1,3 milijonov aktivnih uporabnikov v ZDA, v zadnjih dvanajstih mesecih, poslalo 7 milijard dolarjev svojim družinam in prijateljem v 37 državah. Xoom svojim uporabnikom omogoča pošiljanje denarja, plačevanje računov in pošiljanje mobilnih polnjenj družinskim članom in prijateljem na varen, hiter in učinkovit način, in sicer prek mobilnega telefona, tablice ali računalnika.

Prednost za Xoom velika

Pri podjetju, ki ima sedež v San Franciscu, so prepričani, da jim bo novi lastnik prinesel možnost razširitve tudi na ostale trge. Direktor Xooma John Kunze meni, da to prinaša novo poglavje za Xoom, ki jim bo prinesel pospešeno rast na trgih, ki jih še niso osvojili in razširitev poti za inovacije.

Kako lahko PayPal unovči Xoom?

PayPal je namreč na voljo na več kot 200 trgih, tudi na slovenskem, podpira pa relevantne kartične plačilne sisteme in ponuja nakazovanje denarja v 40 različnih valutah. Kot se na prvi pogled zdi, bosta obe podjetji imeli iz nedavnega posla svetlo točko: poleg prednosti za Xoom, bo tudi PayPal lahko pospešil svojo razširitev in rast v ključnih državah, kjer je prisoten Xoom. Ta bo deloval kot ločena storitev znotraj PayPala.

Kot zanimivost naj še dodamo, da zaradi trenutnih razmer v Grčiji PayPal ne deluje, Grki tako ne morejo uporabljati PayPal računov.

PayPal je sicer v zadnjem letu doživel kar nekaj sprememb, morda ena najbolj odmevnih je ločitev od spletne trgovine Ebay. Slednji je PayPal, ki ga je leta 1998 soustanovil Elon Musk, pod svoje okrilje vzel leta 2002. Lansko jesen pa so se odločili za ločitev, ta naj bi obema podjetjema na samostojni poti prinesla večjo rast in dosežke.  

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje