PayPal odštel 890 milijonov dolarjev za Xoom

Podjetje PayPal je za podjetje Xoom, ki se ukvarja s podobno storitvijo kot Venmo, ki je prav tako v lasti PayPal, odštel 890 milijonov dolarjev. Podjetje bo s prevzemom razširil svojo storitev še na 68 milijonov aktivnih uporabnikov Xooma.
PayPal odštel 890 milijonov dolarjev za Xoom

PayPal je za Xoom odštel 890 milijonov dolarjev (Vir slike: YouTube).

Xoom, storitev za plačilne transferje, je prisoten v 37 državah, kot so Mehika, Indija, Filipini, Kitajska in Brazilija. PayPal bo odštel 25 dolarjev na delnico, tuji mediji pa pravijo, da je to resnično dober posel za Xoom, ki je leta 2003 ponudil delnice javnosti.

V 12 mesecih poslali 7 milijard dolarjev

Statistike Xooma kažejo, da je 1,3 milijonov aktivnih uporabnikov v ZDA, v zadnjih dvanajstih mesecih, poslalo 7 milijard dolarjev svojim družinam in prijateljem v 37 državah. Xoom svojim uporabnikom omogoča pošiljanje denarja, plačevanje računov in pošiljanje mobilnih polnjenj družinskim članom in prijateljem na varen, hiter in učinkovit način, in sicer prek mobilnega telefona, tablice ali računalnika.

Prednost za Xoom velika

Pri podjetju, ki ima sedež v San Franciscu, so prepričani, da jim bo novi lastnik prinesel možnost razširitve tudi na ostale trge. Direktor Xooma John Kunze meni, da to prinaša novo poglavje za Xoom, ki jim bo prinesel pospešeno rast na trgih, ki jih še niso osvojili in razširitev poti za inovacije.

Kako lahko PayPal unovči Xoom?

PayPal je namreč na voljo na več kot 200 trgih, tudi na slovenskem, podpira pa relevantne kartične plačilne sisteme in ponuja nakazovanje denarja v 40 različnih valutah. Kot se na prvi pogled zdi, bosta obe podjetji imeli iz nedavnega posla svetlo točko: poleg prednosti za Xoom, bo tudi PayPal lahko pospešil svojo razširitev in rast v ključnih državah, kjer je prisoten Xoom. Ta bo deloval kot ločena storitev znotraj PayPala.

Kot zanimivost naj še dodamo, da zaradi trenutnih razmer v Grčiji PayPal ne deluje, Grki tako ne morejo uporabljati PayPal računov.

PayPal je sicer v zadnjem letu doživel kar nekaj sprememb, morda ena najbolj odmevnih je ločitev od spletne trgovine Ebay. Slednji je PayPal, ki ga je leta 1998 soustanovil Elon Musk, pod svoje okrilje vzel leta 2002. Lansko jesen pa so se odločili za ločitev, ta naj bi obema podjetjema na samostojni poti prinesla večjo rast in dosežke.  

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje