PELICON je najboljša pivovarna leta 2014

Obiskovalci Ljubljanskega festivala piva, največjega festivala mikro pivovarstva pri nas, ki se je letos odvijal 14. junija, so Pivovarno PELICON razglasili za najboljšo pivovarno leta v Sloveniji. Ljubljanski festival piva se je letos odvil že tretjič.
PELICON je najboljša pivovarna leta 2014

Pelicon postal pivovarna leta. (Vir slike: revija-vino.si; avtor: Marijan Močivnik)

Že tretje leto zapored so na Ljubljanskem festivalu piva podelili nagrade za najboljšo pivovarno in pivo v Sloveniji. Letos je bil festival 14. junija. Najboljša pivovarna in pivo pa sta bila izbrana izključno na podlagi glasov pivcev. 

Več tisoč glava množica Ljubljanskega festivala piva, največjega festivala mikro pivovarstva pri nas, je Pivovarno PELICON razglasila za najboljšo pivovarno leta v Sloveniji.

Poleg zlatega odličja so Pivovarni PELICON namenili tudi srebrno medaljo za najboljši pale ale v Sloveniji – Pally in pa srebrno medaljo za omiljeni india pale ale – The 3rd Pill.

Njihovo zelo priljubljeno pivo Summer Ale pa tokrat ni bilo vključeno v tekmovanje.

Ajdovska pivovarna se je začela kot ideja, ki je najprej poskusila srečo na ameriški platformi Kickstarter konec leta 2012. Zaživela je konec leta 2013 v ajdovskih Palah pod vodstvom Anite Lozar in Mateja Pelicona, najmlajšega slovenskega pivovarja.

Preberite intervju z Matejem iz pivovarne Pelicon >>

Ta trenutek na trgu deluje sedem mesecev in v svoji osnovni ponudbi ponuja štiri zvarke – The 3rd Pill, Pally, Summer Ale in Stout. Od tega sta dva prejela srebrna odličja, eno pa v glasovanje ni bilo vključeno.

Poleg priznanj iz Ljubljanskega festivala piva pa pivo the 3rd Pill kotira kot najboljši IPA (india pale ale) v Sloveniji na portalu RateBeer.

Oznake: