Plovilo, ki se nadzoruje samo

Kot lastnik jahte ali jadrnice imate precej skrbi - med križarjenjem vas skrbi delovanje motorja in druge okvare, ki vas lahko pustijo daleč stran od najbližje marine, zvečer, ko jahto zasidrate, pa imate nelagoden občutek, vedoč, da plovilo zapuščate nenadzorovano.
Plovilo, ki se nadzoruje samo

Plovilo, ki se nadzoruje samo (Vir slike: Sentinel.hr)

Za vse to bo sedaj poskrbel novi sistem Sentinel, ki s pomočjo senzorjev neprestano spremlja stanje vašega plovila in vas opozori v primeru nenadnih sprememb temperature, napetosti akumulatorja, vdora vode ali neželenih gostov.

Prazna baterija in ključ za vžig, ki ob obračanju ne prinese želenega rezultata – zagona motorja ali pospešeno delovanje črpalke – in voda, ki vdre v kalužni sistem? Sentinel bo pravočasno zaznal tovrstne težave in poskrbel, da vas plovilo nikoli ne bo pustilo na cedilu.

“Sentinel je bil zasnovan iz preprostega razloga – da bi lastnikom jaht in jadrnic ponudili dodaten nivo varnosti in pregled nad stanjem plovila – iz udobja svojega doma,” pravi Gregor Pipan, ki je idejo spremenil v uspešen tržni izdelek, namenjen vse hitreje rastočemu navtičnemu sektorju.

Skupaj z ekipo razvijalcev strojne in programske opreme z izkušnjami s področja senzorjev in Interneta stvari, ki gradijo na varnosti in zanesljivosti svojih sistemov, so ustvarili produkt, s katerim se lastnik jahte ali jadrnice izogne nepotrebnim stroškom na plovilu ali opremi.

Ko vaša jahta spregovori …

Sentinel je celovit sistem, kar pomeni, da paket vključuje tako spremljanje vdora vode, napetosti akumulatorja, odprtih vrat, temperature in vlage, gibanja oseb na plovilu kot vmesnik NMEA za nadzor motorja, globine idr. Sistem beleži prepluto pot, aktivirati je možno tudi sidrni alarm.

Senzorje in centralno enoto lahko namestite sami ali s pomočjo izbranega električarja v marini. Ko so senzorji razporejeni, napravo aktivirate preko aplikacije iOS, Android ali spletnega vmesnika. Mobilna aplikacija Sentinel omogoča dostop do podatkov v realnem času in vas s pomočjo alarmov opozarja o izrednih dogodkih in situacijah na vašem plovilu.

Sistem Sentinel je predstavljen na enem največjih sejmov navtične opreme METS 2014 v Amsterdamu, od 18. do 20. novembra.

Video in več informacij: www.sentinel.hr

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje