Po 20 letih bo Cisco dobil novega izvršnega direktorja

Cisco, vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, je napovedal, da se bo 26. julija John Chambers, ki je bil zadnjih 20 let izvršni direktor, upokojil. Njegovo mesto bo prevzel Chuck Robbins, ki je bil 17 let podpredsednik za vodenje prodaje in partnerskih ekip po svetu.
Po 20 letih bo Cisco dobil novega izvršnega direktorja

Novi izvršni direktor bo Chuck Robbins (Vir: cisco.com)

Imenovanje novega direktorja je presenetilo, saj je bilo pričakovano, da bo mesto zasedel Rob Lloyd, ki je mnogim predstavljal drugo najpomembnejšo osebo v podjetju. Ta je prodajo po svetu vodil že pred Robbinsonom, leta 2012 je napredoval na mesto predsednika za razvoj in prodajo, imel pa je tudi več javnih nastopov. Zdelo se je tudi, da je John Chambers Lloydu izkazoval večjo naklonjenost.

John Chambers je na upokojitev namigoval že več let in jo tudi vztrajno prestavljal. Številni kandidati, ki so jih videli v njegovi vlogi, so se naveličali čakanja in podjetje v tem času že zapustili.

Chambers ne skriva svoje ljubezni do podjetja, zato je vse kazalo na to, da se od podjetja sploh ne bo nikoli ločil. In res je tako, saj bo vsaj še za nekaj let pridobil naziv izvršnega predsednika, na delovnem mestu pa bo še vedno preživel več kot polovico delovnega časa.

Chambers: »Cisco bo številka ena na področju informacijskih tehnnologij«

Chambers v svojega naslednika polaga velike upe, saj pričakuje, da bo podjetje pripeljal med največja podjetja na področju informacijskih tehnologij, kot sta na primer podjetji IBM ali HP. Precejšen zalogaj, saj trenutno v Ciscu več kot 70 odstotkov vseh prihodkov predstavlja proizvodnja omrežne internetne opreme.

Bodoči izvršni direktor Robbins vidi vizijo podjetja predvsem v vse bolj popularnem internetu stvari. Kakor pravi, se vse več vsakdanjih predmetov povezuje med seboj v eno omrežje in bo zato vse več podjetij potrebovalo tudi novo omrežno tehnologijo.

Bo Robbins odpuščal?

Robbins je napovedal, da se bo po prevzemu osredotočil na ohranjanje nizkih stroškov in posredno namignil na odpuščanje zaposlenih, kar bo nadaljevanje trenda zadnjih let, ko so v Ciscu vsako leto odpustili po več tisoč ljudi.

Vir: businessinsider.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje