Po 20 letih bo Cisco dobil novega izvršnega direktorja

Cisco, vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, je napovedal, da se bo 26. julija John Chambers, ki je bil zadnjih 20 let izvršni direktor, upokojil. Njegovo mesto bo prevzel Chuck Robbins, ki je bil 17 let podpredsednik za vodenje prodaje in partnerskih ekip po svetu.
Po 20 letih bo Cisco dobil novega izvršnega direktorja

Novi izvršni direktor bo Chuck Robbins (Vir: cisco.com)

Imenovanje novega direktorja je presenetilo, saj je bilo pričakovano, da bo mesto zasedel Rob Lloyd, ki je mnogim predstavljal drugo najpomembnejšo osebo v podjetju. Ta je prodajo po svetu vodil že pred Robbinsonom, leta 2012 je napredoval na mesto predsednika za razvoj in prodajo, imel pa je tudi več javnih nastopov. Zdelo se je tudi, da je John Chambers Lloydu izkazoval večjo naklonjenost.

John Chambers je na upokojitev namigoval že več let in jo tudi vztrajno prestavljal. Številni kandidati, ki so jih videli v njegovi vlogi, so se naveličali čakanja in podjetje v tem času že zapustili.

Chambers ne skriva svoje ljubezni do podjetja, zato je vse kazalo na to, da se od podjetja sploh ne bo nikoli ločil. In res je tako, saj bo vsaj še za nekaj let pridobil naziv izvršnega predsednika, na delovnem mestu pa bo še vedno preživel več kot polovico delovnega časa.

Chambers: »Cisco bo številka ena na področju informacijskih tehnnologij«

Chambers v svojega naslednika polaga velike upe, saj pričakuje, da bo podjetje pripeljal med največja podjetja na področju informacijskih tehnologij, kot sta na primer podjetji IBM ali HP. Precejšen zalogaj, saj trenutno v Ciscu več kot 70 odstotkov vseh prihodkov predstavlja proizvodnja omrežne internetne opreme.

Bodoči izvršni direktor Robbins vidi vizijo podjetja predvsem v vse bolj popularnem internetu stvari. Kakor pravi, se vse več vsakdanjih predmetov povezuje med seboj v eno omrežje in bo zato vse več podjetij potrebovalo tudi novo omrežno tehnologijo.

Bo Robbins odpuščal?

Robbins je napovedal, da se bo po prevzemu osredotočil na ohranjanje nizkih stroškov in posredno namignil na odpuščanje zaposlenih, kar bo nadaljevanje trenda zadnjih let, ko so v Ciscu vsako leto odpustili po več tisoč ljudi.

Vir: businessinsider.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje