Ponnod – 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej!

Blagovna znamka Ponnod, finalist na tekmovanju Tehnovacija 2013 – izboru naj inovacije s področja trajnostnih tehnologij in polfinalist na tekmovanju Start:UP Slovenija 2013, sedaj k svojim nazivom dodaja še ravnokar prejeto 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej!
Ponnod – 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej!

Ponnod – 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej! (Vir fotografije: Ponika)

Ponnod, ki jo sestavlja učinkovita tričlanska ekipa dveh agronomovMateja Leskovca in dr. Vesne Miličić ter komunikologinje dr. Maje Turnšek Hančič,  namreč spada pod okrilje Ponika d.o.o., ki predstavlja prvo akvaponsko podjetje v Sloveniji.

NO-BLE Ideas

Na evropsko tekmovanje inovativnih trajnostnih idej v kmetijstvu, NO-BLE Ideas, ki je potekalo v Bolgariji, so se prijavili z idejo združevanja akvaponske tehnologije z industrijo z odpadno toploto. 

»Na eni strani imajo namreč pridelovalci največji strošek pozimi z ogrevanjem. Ko bi  lahko na lokalnem trgu tudi največ prodali, je strošek ogrevanja tolikšen, da se s konvencionalno zemeljsko pridelavo ne splača pridelovati. Akvaponika pa je ribogojnica in pridelovalnica zelenjave, ki bazira na kroženju vode, za ogrevanje katere je potrebne precej manj energije, kot bi jo porabili za zemeljsko pridelavo. 

Prvo akvaponsko podjetje v Sloveniji >>

Na drugi strani pa imamo industrijo, ki ne ve, kam s svojo odpadno toploto. Naša ideja je prodaja novega prihodkovnega kanala industriji z odpadno toploto. To pomeni tehnološko inovacijo in inovacijo poslovnega modela, saj bi pridelovalcem ponujali ne samo akvaponsko tehnologijo, temveč tudi vzdrževanje tehnologije, pridelavo rib in zelenjave in tudi prodajo pridelka na trgu. Tako bi z našo pomočjo spremenili resurs, ki je sicer odpaden, v nov prihodkovni kanal, po drugi strani pa bi zagotavljali cenejšo in naravno lokalno pridelavo rib in zelenjave,« nam rešitev Ponike razloži Maja Hančič

                                               Foto. Matej Leskovec

»Da pa bi ta ideja dejansko zaživela in da bi jo bili sposobni ponuditi na trgu, pa potrebujemo še kar nekaj dela na razvoju in testiranju in s tem investicij. Upamo, da nam bo to 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej doprineslo ne samo dobre reference, temveč tudi kakšna nova odprta vrata pri investitorjih,« nam še zaupa Hančičeva.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje