Ponnod – 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej!

Blagovna znamka Ponnod, finalist na tekmovanju Tehnovacija 2013 – izboru naj inovacije s področja trajnostnih tehnologij in polfinalist na tekmovanju Start:UP Slovenija 2013, sedaj k svojim nazivom dodaja še ravnokar prejeto 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej!
Ponnod – 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej!

Ponnod – 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej! (Vir fotografije: Ponika)

Ponnod, ki jo sestavlja učinkovita tričlanska ekipa dveh agronomovMateja Leskovca in dr. Vesne Miličić ter komunikologinje dr. Maje Turnšek Hančič,  namreč spada pod okrilje Ponika d.o.o., ki predstavlja prvo akvaponsko podjetje v Sloveniji.

NO-BLE Ideas

Na evropsko tekmovanje inovativnih trajnostnih idej v kmetijstvu, NO-BLE Ideas, ki je potekalo v Bolgariji, so se prijavili z idejo združevanja akvaponske tehnologije z industrijo z odpadno toploto. 

»Na eni strani imajo namreč pridelovalci največji strošek pozimi z ogrevanjem. Ko bi  lahko na lokalnem trgu tudi največ prodali, je strošek ogrevanja tolikšen, da se s konvencionalno zemeljsko pridelavo ne splača pridelovati. Akvaponika pa je ribogojnica in pridelovalnica zelenjave, ki bazira na kroženju vode, za ogrevanje katere je potrebne precej manj energije, kot bi jo porabili za zemeljsko pridelavo. 

Prvo akvaponsko podjetje v Sloveniji >>

Na drugi strani pa imamo industrijo, ki ne ve, kam s svojo odpadno toploto. Naša ideja je prodaja novega prihodkovnega kanala industriji z odpadno toploto. To pomeni tehnološko inovacijo in inovacijo poslovnega modela, saj bi pridelovalcem ponujali ne samo akvaponsko tehnologijo, temveč tudi vzdrževanje tehnologije, pridelavo rib in zelenjave in tudi prodajo pridelka na trgu. Tako bi z našo pomočjo spremenili resurs, ki je sicer odpaden, v nov prihodkovni kanal, po drugi strani pa bi zagotavljali cenejšo in naravno lokalno pridelavo rib in zelenjave,« nam rešitev Ponike razloži Maja Hančič

                                               Foto. Matej Leskovec

»Da pa bi ta ideja dejansko zaživela in da bi jo bili sposobni ponuditi na trgu, pa potrebujemo še kar nekaj dela na razvoju in testiranju in s tem investicij. Upamo, da nam bo to 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej doprineslo ne samo dobre reference, temveč tudi kakšna nova odprta vrata pri investitorjih,« nam še zaupa Hančičeva.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje