Ponnod – 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej!

Blagovna znamka Ponnod, finalist na tekmovanju Tehnovacija 2013 – izboru naj inovacije s področja trajnostnih tehnologij in polfinalist na tekmovanju Start:UP Slovenija 2013, sedaj k svojim nazivom dodaja še ravnokar prejeto 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej!
Ponnod – 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej!

Ponnod – 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej! (Vir fotografije: Ponika)

Ponnod, ki jo sestavlja učinkovita tričlanska ekipa dveh agronomovMateja Leskovca in dr. Vesne Miličić ter komunikologinje dr. Maje Turnšek Hančič,  namreč spada pod okrilje Ponika d.o.o., ki predstavlja prvo akvaponsko podjetje v Sloveniji.

NO-BLE Ideas

Na evropsko tekmovanje inovativnih trajnostnih idej v kmetijstvu, NO-BLE Ideas, ki je potekalo v Bolgariji, so se prijavili z idejo združevanja akvaponske tehnologije z industrijo z odpadno toploto. 

»Na eni strani imajo namreč pridelovalci največji strošek pozimi z ogrevanjem. Ko bi  lahko na lokalnem trgu tudi največ prodali, je strošek ogrevanja tolikšen, da se s konvencionalno zemeljsko pridelavo ne splača pridelovati. Akvaponika pa je ribogojnica in pridelovalnica zelenjave, ki bazira na kroženju vode, za ogrevanje katere je potrebne precej manj energije, kot bi jo porabili za zemeljsko pridelavo. 

Prvo akvaponsko podjetje v Sloveniji >>

Na drugi strani pa imamo industrijo, ki ne ve, kam s svojo odpadno toploto. Naša ideja je prodaja novega prihodkovnega kanala industriji z odpadno toploto. To pomeni tehnološko inovacijo in inovacijo poslovnega modela, saj bi pridelovalcem ponujali ne samo akvaponsko tehnologijo, temveč tudi vzdrževanje tehnologije, pridelavo rib in zelenjave in tudi prodajo pridelka na trgu. Tako bi z našo pomočjo spremenili resurs, ki je sicer odpaden, v nov prihodkovni kanal, po drugi strani pa bi zagotavljali cenejšo in naravno lokalno pridelavo rib in zelenjave,« nam rešitev Ponike razloži Maja Hančič

                                               Foto. Matej Leskovec

»Da pa bi ta ideja dejansko zaživela in da bi jo bili sposobni ponuditi na trgu, pa potrebujemo še kar nekaj dela na razvoju in testiranju in s tem investicij. Upamo, da nam bo to 2. mesto na evropskem tekmovanju inovativnih trajnostnih idej doprineslo ne samo dobre reference, temveč tudi kakšna nova odprta vrata pri investitorjih,« nam še zaupa Hančičeva.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje